מצוקת הכבאים

מצוקת הכבאים

לצערי הגדול מדי כמה שבועות עולה תחנת כיבוי אחרת לכותרות ולא מסיבות משמחות, אלא בגלל ,בעיות תקציב ,מצוקה הכח אדם,ציוד ישן,רכבים לא תקינים,עיכובים במשכורת,ועוד.כל תחנה שנקלעת למצוקה יוצאת למאבק בנפרד וזה לא הדרך .מאבק הכבאים צריך להיות מרכז ומגובש.לדוגמא מ.ד.א.היו להם קשיים,לא היה כסף למשכורות,לדלק,לתיקון רכבים,עמדו לפני קריסה.לכן אני מציע.לגבש תוכנית ארצית,לשכור גוף שמתמחה בפרסום ובתדמית להביא את הבעיות לידיעת הציבור,לגרום ללחץ ציבורי על הממשלה והרשויות,ולאחר מכן לפעול לפי המתבקש. רק דרך פעולה מרוכזת ומתוכננת ארצית יביאו תוצאות ויעלו את הכבאות על דרך המלך.עלו והצליחו במאבק.

stud54

New member
אני עם סיון! למה שלא נארגן מחאה

בסגנון הצעדה לירושלים? נציגים מכל תחנה על מדים סיקור תקשורתי וכו וכו לא צריך לשכור שום חברה אפשר לעשות הכל לבד

אל תשתמשו בשיטות בזויות!

ב"ה נכון שיש מצוקה קשה לכבאים, נכון שאין כסף, יש ציוד לקוי, חסרים כבאים וכו'. הכל נכון. אבל חסר לכם שתשתמשו בשיטה בזויה של צעדה לירושלים. לא תשיגו בזה כלום. תלחמו בשיטות מכובדות. כי מחר אתם תעלו לירושלים, מחורתים מד"א יעלו לירושלים, ואח"כ השוטרים. ואז המצב של המדינה יראה על הפנים. לדעתי, מה שצריך לעשות, (ואני לא יודע אם זה מותר או לא, יגיבו על זה חכמים ובקיאים ממני) לגייס תרומות מחו"ל. במידה ונדיב אמריקאי כזה או אחר, יתרום כבאית לתחנה מסויימת. ונדיב צרפתי (בעצם בהם אין נדיבים הם חרא של עם) נדיב שוויצרי, יתרום עוד סולם גבהים לתחנה כזו. מצבכם ישתפר פלאים. כפי שמד"א עושה מגייס תרומות מחו"ל, מגייס ניידות מחו"ל, וכו'. במידה ואתם מסוגלים (חוקית) לקבל תרומות. אתם על הסוס. (מארועי קריסת התאומים, הכבאים עם חוד החנית. יקל עליכם מאוד לגייס תרומות) במידה וזה לא חוקי, תדאגו באמצעות חקיקה שזה יהפך לחוקי. (אל תתנו תקציב, נסתדר לבד, אבל תנו לנו אמצעים לגייס תרומות. טיעון שיעבוד יופי, ואני מאמין שימצאו הח"כים שישמחו לסייע לכם בקטע הזה) כך שהכבאים צריכים פשוט לפעול נכון, ולא כמו אירגון קיקיוני כזה או אחר. למדינה אין כסף! לכולם מקצצים, נכון שמגיע לכם, אף אחד לא אומר שלא. אבל אין!! פשוט אין! הקופה ריקה, ואין מאיפה לקחת. וכשאין יוצאים לאסוף ממקומות אחרים. ואת זה אפשרי לעשות, ועל הצד הטוב ביותר. מה גם, שאני מאמין שבנקל אפשר לדאוג לכבאיות ממדינות אחרות (שקונים חדשים, וישמחו לתרום לנו את הכבאיות הישנות שלהם - שפה בארץ הם יחשבו לחדשות!) צריך לדעת איך לעבוד. ואת דעתי בנידון הבעתי. יום נחמד.

ESU Boscorelli

New member
"ואז המצב של המדינה יראה על הפנים"

על הפנים??? לא שמת לב שזה מה שהולך פה בשנה האחרונה?

אתה לא צריך לספר לי מה הולך..

ב"ה יקירי, אני גם חי פה, ויודע בדיוק מה הולך. אתה לא צריך לספר לי. המצב על הפנים. אבל אפשר להמתין קצת, ולתת למצב להתאושש. או להפגין, לדרוש, ולרוקן את הקופה שממילא ריקה, ואז להגיע למצב שלא נתאושש לעולם. לדעתי חשוב לנהוג באיפוק ובשיקול דעת, שלא יווצר מצב שבא אח"כ נאכל את הכובע.

ESU Boscorelli

New member
Kיציק

לי היה רעיון משלי.... הוא מופיע בדף אחורה תחת ההודעה 70% משכורת...לפי דעתי זאת אחלה פעולה אבל העיקר שמשהויזוז פה

ידידי, תרשה לי לחלוק עליך.

ב"ה קראתי את הודעתך (שיצאו כבאיות מצפון ומדרום, ובכל עיר עוד כבאיות יצטרפו) לדעתי הרעיון הזה לא רלוונטי, ואגיד לך מיד למה. במצוקה שקיימת היום, צריך לחסוך בכל גרוש! יווצר מצב, שיורידו לכבאים שכר על ימי שביתה (ובצדק רב!) השביתה צודקת, אבל לכבאי ששובת לא מגיע שכר על יום שביתה כפי שההסתדרות השביתה את המשק ניקו להם שכר עבור ימי השביתה. שביתה ומחאה בצורה של לעלות כבאיות זו לא דרך למלחמה! וזה מה שאני מנסה להסביר לך. יש שיטות אחרות למלחמה. במיוחד במצב העכשוי, שבו אין גרוש! צריך לחסוך את הדלק ואת הבלאי של הכבאיות שיקרטעו עד ירושלים. לגייס תרומות. תאמין לי זה כסף הרבה יותר גדול.. (הלכת למוטי זיסר, והוא נתן לך 100.000 שקל. ויש לך עוד קצת..) ואני מאמין שאם עבודה נכונה, ולא בצורה של שביתות. תוכלו לגייס הרבה יותר כסף ותקציבים, מאשר בצורה של שביתות. כי שביתות במצב בעכשוי לא יעזור בכלום! מקווה שירדת לסוף דעתי. Kיציק

תגיד את זה לצופים של האיגוד שלי

תרמו לנו, לאמצעי בטיחות(כפפות עבודה מעילית תקיפה וכו'...) ובנוסף לשיפוץ החדרים שלנו... אמ... עד עכשיו לא ראינו כלום... לא שאני מתלות על התחנה שלי או משהו, אבל אני אומרת לא לסמוך על תרומות...

למעלה