לגבי השאלות
א. אין דבר כזה חיל קישור - יש חיל קשר... שאחראי, מין הסתם לפי שמו כן הוא, על מערכות הקשר בצבא - וישנם תפקידי מאוד מעניינים בחיל זה. כמו כן גם תפקידים שוחקים ומעצבנים - כמו בכל חיל... קישור = קישור וגיוס - כלומר להתעסק עם כ"א במילואים... ב. אין לי מושג. למיטב ידיעתי - אתה יכול להתגייס ב- 13... לומר לקצין מיון שאתה לא מעוניין במשהו - ולהישאר בבקו"ם - במידה ויש משהו חלופי.... יש לי ידיד שלא רצה ונאר חודשיים בעבודות רס"ר ומטבח בבקו"ם - כי הוא חיכה לקורס. ודי עם ההנפצות!! אוקיי - ב- 13 לפי השמועות זה קשר... למיטב ידיעתי גם יש ביום הזה מיון לאיזשהו תפקיד בח"א (שבמקרה אני מעבירה את הקורס עליו) וגם משהו בחיל מודיעין... די להנפיץ! ג. לשמור דת: ברור. יש זמני תפילות, נותנים חצי שעה לתפילה - יש בית כנסת כמעט בכל בסיס, לדעתי אפילו בכל בסיס. בנוגע לשמירות - יש אישור של הרבצ"ח (רב צבאי חיילי - או מה שנקרא הרב הראשי של צה"ל) לגבי "לשבור שבת" או איך שלא קוראים את זה למשימות שמירה\אבטחה\מבצעים. בתכל'ס צה"ל הוא חלק מהמדינה - והמדינה שלנו היא יהודית - וגם צה"ל מקפיד על זה. לגבי ארוחות - ביום שישי בערב יש ארוחה גדולה אחרי שכולם חוזרים מבית כנסת - בצאת שבת או חצי שעה אחרי - לא סגורה על זה, שכל מי שסוגר שבת (בדר"כ חייב להיות) נוכח בה - פרט לשומרים שעושים זאת לפני השמירה ולבעלי תפקידים חיוניים (אנשים במשמרת), מקדשים, ואפילו הדרגה הכי גבוה שנשאר מפקד בסיס תורן אומר את דבריו תחילה (לפעמים לא תמיד תלוי במנהג) ולא קמים עד שהדרגה הכי גבוהה קמה. משהו מאוד נחמד. מקווה שעניתי על השאלות.