מפרט מחשב... קצת יותר אינפורמציה...

מפרט מחשב... קצת יותר אינפורמציה...

אני רוצה לקנות מחשב חדש ! והיות ואני ממש ממש לא מבין אילו רכיבים הכי טובים, אני פונה אליכם קצת אינפורמציה... דבר ראשון... אני עובד ה-ר-ב-ה על המחשב וכשאני אומר הרבה זה בערך חצי יום, אני צריך מחשב חזק ואמין שלא נופל. דבר שני אני עובד רק עם תוכנות, ובלי משחקים! ועם דיי הרבה תוכנות... כבר נתנו לי "כיוון" מישהו מהפורום - תודה רבה, אבל אני רוצה שתכתבו לי רשימה של דברים (מתאם, לוח אם, מסך, רמקולים וכו´) סבירים, במחיר ממוצע, שישמשו אותי, חזקים, יציבים, ובקיצור ממוצעים לגמריי ובגבול הטעם הטוב, ואם אפשר לפרט לי קצת (לא חייב..)... תודה רבה מקרב לב!!! ------------------------------------- אני משתמש למחשב לתכנות, יהיו בו הרבה תוכנות, והוא צריך להיות מהיר. עזבו "מחיר טוב" תנו משהו סביר לדעתכם. תודה שוב. חציל.

nirsalon

New member
אם ככה

אז אתה פשוט צריך רכיבים איכותיים, ותו לא. לוח אינטל גריבלדי - פנטיום 4 (קצת יקר, אבל מאווווד אמין) מעבד - איך שבא לך. בין 1.6 ל 2.2 (תזכור שיש כאלו עם 512Cache, שהם יותר יקרים, אך יותר מהירים) כ.מסך - אתה לא משחק יותר מדי, אז זה לא כ"כ משנה - היום כולם טובים. כ.קול + כ.רשת - מגיעים על הלוח הזה (במקרה והוא משולב). חלונות XP או 2000 רמקולים?! מה שבא לך, ממש תלוי בהעדפות שלך. מסך - פה הנקודה - זה חלק מאוד יקר יחסית. אם אתה רוב היום מול המחשב, תקנה אחד טוב. וכשאני אומר טוב, אני לא מתכוון רק ל"17, אלא לאיכות - שזה אומר בין 0.20 ל 0.24 גודל נקודה ושל חברה טובה (SAMSUNG מעולים!) אם יש לך כסף מיותר ודאגה רבה לעיניים - תקנה TFT - זה גם מאוד מרשים!

תודה רבה ו...

אני חושב שהחסרת קצת פרטים, כי ראיתי במפרטי מחשב אחרים גם "מתאם" לוח אם ועוד הרבה... תוכל לתת לי המלצות גם לדבי אלה? אגב, תודה רבה, אני אדפיס את זה ולראות חוות דעת :) זה מאוג חשוב לי מחשב טוב שישרת אותי, אנא השאירו עוד תגובות בבקשה. חציל.

nirsalon

New member
מתאם?

אולי התכוונו למתאם תצוגה - שזה כרטיס מסך אולי התכוונו, בלי שום סיבה, ל Chipset של הלוח, וכשאתה קונה לוח של אינטל, אתה מקבל צ´יפסט של אינטל - הכי אמין. אם אתה רוצה את כל שאר הדברים: מקלדת עכבר אמינים הם מייקרוסופט או לוג´יטק (יקרים יותר מדי, אבל לא מתקלים כ´כ מהר). יש גם אינפרא-אדום ואל-חוטיים, סתם אם בא לך. מודם - איכות זה אינטל או 3COM. שוב, יותר מדי יקרים. חוצמזה, יהיה לך כ.רשת - תתחבר ל ADSL וזהו. סידירום - יש הרבה טובים, דוגאמות: SAMSUNG LG YAMAHA אולי אתה רוצה צורב או DVD - שוב, של שמות ידועים. אל תתפתה לקנות דברים זולים - הם לא אמינים. אבל אל תתפתה לקנות דברים יקרים כמו כ.מסך באלף דולר :) מה עוד? מאוורר מארז (בנוסף למאוורר ספק-כח + מאוורר מעבד). כונן 1.44 - לא חשוב איזה. MITSUMI ו TEAC טובים. מדפסת? סורק? מה עוד אתה צריך?

jumpgate

New member
חס וחלילה

לא לא ושוב פעם לא לגעת ב GARIBALDI. זה לוח מיושן שגמר את הסוס לפני יותר משנה (SOCKET 423 זה פאסה). מעבדי פנטיום 4 המודרניים מבוססים על SOCKET 478 שאמין בהרבה, לכן הלוח המיועד הוא MARYVILLE ולא GARIBALDI. כמו כן, חצי מהלוחות בשוק מבוססים על CHIPSETS של אינטל לכן הנטייה ללוחות אם אורגינליים של אינטל לגמרי לא מוצדקת. לוחות של ASUS עדיפים בהרבה, וחלקם מבוססים אף הם על CHIPSET של אינטל, למשל ASUS P4T-E).

nirsalon

New member
מצטער על הבלאגן

טעות שלי, באמת מאריוויל יותר נכון. והמשיכה אל לוח אינטל היא לא בגלל הלוח, היא בגלל הרכיבים. קיצור, אני רואה שיש פה מישהו שמבין טיפה יותר ממני, אז אני מפנה את הבמה :)

nirsalon

New member
מתאם?

אולי התכוונו למתאם תצוגה - שזה כרטיס מסך אולי התכוונו, בלי שום סיבה, ל Chipset של הלוח, וכשאתה קונה לוח של אינטל, אתה מקבל צ´יפסט של אינטל - הכי אמין. אם אתה רוצה את כל שאר הדברים: מקלדת עכבר אמינים הם מייקרוסופט או לוג´יטק (יקרים יותר מדי, אבל לא מתקלים כ´כ מהר). יש גם אינפרא-אדום ואל-חוטיים, סתם אם בא לך. מודם - איכות זה אינטל או 3COM. שוב, יותר מדי יקרים. חוצמזה, יהיה לך כ.רשת - תתחבר ל ADSL וזהו. סידירום - יש הרבה טובים, דוגאמות: SAMSUNG LG YAMAHA אולי אתה רוצה צורב או DVD - שוב, של שמות ידועים. אל תתפתה לקנות דברים זולים - הם לא אמינים. אבל אל תתפתה לקנות דברים יקרים כמו כ.מסך באלף דולר :) מה עוד? מאוורר מארז (בנוסף למאוורר ספק-כח + מאוורר מעבד). כונן 1.44 - לא חשוב איזה. MITSUMI ו TEAC טובים. מדפסת? סורק? מה עוד אתה צריך?

nirsalon

New member
מתאם?

למעלה