מפצל תדרים

מפצל תדרים

יש לי שני זוגות רמקולים סטליטיים, כול זוג מסוג שונה. כל שני רמקולים (אחד מכל סוג) היו מחוברים לרמקול שלישי (בסה"כ נוצרו שתי שלישיות), כשהרמקול השלישי שימש מעיין מתווך. אולם מכיוון שהיה ישן מאוד, כשעברתי דירה זרקתי אותו. כשניסיתי לחבר את שני הרמקולים אחד לשני ישירות ללא תיווך, הדבר גרם לצרימה חזקה. כששאלתי חבר שמבין, איך יכול להיות שעם אותו רמקול שלישי כן יכולתי לשמוע בשני זוגות הרמקולים בו זמנית, הוא הניח שחיברתי בלי לדעת, את שני הרמקולים למפצל התדרים שבתוך הרמקול הישן, וכך יכולתי להשתמש בשניהם. האם קיים מפצל תדרים זול מאוד (בעצם שניים-אחד לכל זוג)? או לחלופין-איפה אפשר למצוא רמקולים ישנים ולפרק מהם את מפצל התדרים שבתוכם?

eladts

New member
לא ברור מה אתה רוצה להשיג

מכל המשחקים האלו. לחבר שני זוגות רמקולים במקביל למגבר סתם מעמיס עליו ולא נותן כלום.

בסוג אחד שומעים יותר בס

ובסוג השני שומעים יותר טוויטר. כשמחברים רק את אחד הסוגים, שומעים לא טוב. בכל אופן, נסעתי לשדרות הר ציון וקניתי שני cross-over ב 35 שקל כל אחד. כרגע הפתרון הזה נשמע יותר מאשר חיבור כל אחד מהסוגים בנפרד.

MartinHSabag

New member
אז אולי כדאי שתלמד ?

לפני שאתה מחבר קרוסים וקונה קרוסים מוכנים ב-35 ש"ח ומצפה שהם יעשו משהו שהם לא אמורים לעשות ?

תשמע..

אני רק רוצה שהם יעבדו בצורה סבירה, בלי צליל מתכתי. אני מתאר לעצמי שמה היה באותו רמקול ישן שאליו היו מחוברים שני הרמקולים האחרים, היה גם קרוס אובר. אז אולי חיברתי מינוס לפלוס לא נכון או משהו כזה, אבל הפתרון יספק אותי, אחרי שאני אבין למה זה טוויטר מתכתי וצורם מעט. אגב - 35 שקל ליחידה זה הרבה?

MartinHSabag

New member
עזוב, זה לא רציני

אתה לא יודע מה זה קרוס ואתה הולך וקונה אחד ומחבר אותו ואתה מתפלא למה שומעים ככה ? בוא תתחיל לקרוא מה זה רמקול.

נגיד שאני יודע עכשיו מה זה Cross

קראתי שקרוס אובר זו מסננת אלקטרונית שמנתבת את הצלילים הגבוהים ל- Tweeter ואת הנמוכים ל- Woofer ברמקול, ושברוב הרמקולים, המרכיב הכי בעייתי הוא ה- Cross Over בגלל שמרכיב זה מוסיף עיוותים חלוקה, לא מדוייקת של התדר וכו'. אני משער שמה שקורה אצלי זה חלוקה לא נכונה של הטוויטר, שגורמת לצליל מתכתי. אותו צליל מתכתי לא נישמע כשהרמקולים היו מחוברים בתצורה הקודמת, לרמקול הישן שזרקתי - למה? נניח ואני יכול להחזיר את הרכיבים שקניתי לחנות - איזה פתרון פשוט וזול היית מציע ?

eladts

New member
פתרון פשוט וזול

לחבר רק זוג רמקולים אחד למגבר.

אבל שומעים ככה יותר גרוע

מאשר עם ה- CROSS OVER. ואין לי בכלל מגבר, זאת מערכת מיני משומשת של AIWA שקיבלתי מתנה.

eladts

New member
אז למה אתה מחבר לה סטלייטים?

תחבר לה את הרמקולים המקוריים שלה.

MartinHSabag

New member
תקשיב

סטלייט הוא בקושי טוויטר - הוא חייב את הסאב שלו שמייצר הרבה מהמיד וקצת באסים - בלעדיו הסטיילטים רק מייצרים את התדרים הגבוהים - זו כל הבעיה שלך ! שלא לדבר שבטח גם נושא העקסות לא מתאים, בקיצר, אם אתה לא יודע מה אתה עושה, תחזור למקוריים.

רגע , מה יקרה אם..

אני אחבר את החוטים בהצלבה ? ז"א רמקול אחד יחובר לפלוס של ה-W בקרוס, ואת המינוס שלו בהתאמה ל-T. בדומה הרמקול השני יחובר למינוס של ה-W ולפלוס של ה-T.. משהו יכול להשרף? :)

למעלה