מפוחית פה

יוגינס

New member
מפוחית פה

שלום למביני העניין, החלטתי בגלי המופלג 40+ לממש חלום וללמוד לנגן על מפוחית פה. התוכלו לשתפני מניסיונכם על איזה מפוחית רצוי להתחיל וללמוד , היש חוברות למידה ללמידה עצמית או כדי לקחת שיעורי נגינה אצל מורה ? אשמח לקבל המלצות לכל השאלות

גילדורי

New member
אני בכיתה ה´-ו´ למדתי לבד על מפוחית

מספר "לנגן עם כל שיר" משו כזה, של יגאל טב-אל. ספר טוב, מלמד ממש מהבסיס ובצורה נחמדה. אז ילד קטן וטמבל (מה שהייתי, האמת גם עכשיו) הצליח להתגבר על זה, אני בטוח שגם אתה. בקשר לסוגי מפוחיות, אני ממש לא מבין בזה, אני ניגנתי עכם המפוחית הישנה של אבא.

DeadFish

New member
חחח ממש כמו אבא שלי...

החברה הכי טובה של מפוחיות לדעתי זה HOHNER אני ממליץ על מפוחית בלוז, סולם דו, בערך 100 עד 170 שקלים... עדיף ללמוד עם מורה שיראה לך את הצורת פה הנכונה וכמה טריקים ואז במקביל קונים כמה חוברות טובות מ"מרום". אחרי שאתה מרגיש שהמורה שלך סיפק את צרכיך, זרוק אותו! תפצח בקריירת סולו מדהימה ותציא מליוני עותקים של הדיסק החדש שלך... ויום אחד תיקבר ליד ג´ימי הנדריקס... (סבתא שלי בטח הייתה אומרת עכשיו "לשוס") מקווה שעזרתי...

Boogieman

New member
אצלי זה הלך בערך ככה.

כשהייתי בצבא החלטתי לקנות מפוחית כדי לנגן בלוז,קניתי לי מפוחית דיאטונית לא יקרה בכלי זבל וניסיתי ללמוד לבד. מה שיצא לי לא היה דומה לבלוז בשום צורה ובסוף התיאשתי אבל המשכתי להסתובב עם המפוחית בכיס מתוך הרגל. אחרי שנה בערך,בזמן שמירה ארוכה ומייבשת במיוחד נזכרתי במפוחית והתחלתי לשחק איתה ואז היתה לי הארה,כדי לנגן בלוז צריך לנגן יותר בשאיפת אויר מאשר בנשיפה-ככה שכשמנגנים במפוחית C למשל,יתקבל סולם בלוז על G ויש גם אפשרות לעקם צלילים. אחרי זה נשאר רק להתאמן,העברתי הרבה לילות ארוכים ומייבשים על מגדלי השמירה בלנגן בלוז {כשאתה תקוע על מגדל באיזה חור אז יש לך את הבלוז, והרבה} והקצינים הסתובבו בבסיס וניסו לברר איזה חיה עושה את הרעשים המוזרים האלה. מתוך-Boogieman-האוטוביוגראפיה,פרק 13-"בוגי מגן על המולדת"
-כל הזכויות שמורות.

mocko

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

מעורר השראה ללילות שמירה ארוכים !! תוצמד מפוחית לכל מגדל !!

גילדורי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

יש לי גם סיפור שמירה, אבל הוא ארוך ויש סימפסון, חוצמזה שאין לי כוח להתחיל לכתוב מלא...

mocko

New member
אתה עושה כרגע בגרויות

וכבר יש לך סיפורי שמירה ?? הנוער של היום ....

גילדורי

New member
האמת, זה היה בגילגול קודם....

אני זוכר, זה היה בסיני...כל הזמן שמירות...וג´ינג´י אף פעם לא רצה לתת לי חופש
סתם, זה סיפור של חבר של בו-דוד. בקיצור, היה לו נורא משעמם בשמירות, אז הוא הכין חץ וקשת, והתחיל לטווח בחיות (זה היה בלבנון, גולני). בלילה הוא שרף את החצים, וירה חצי אש. וזה הקפיץ את כל הגיזרה... טוב זה סתם גרוע, היו עוד מלא דברים שאין לי כוח לרשום, זה ארוך לאללה , בגרסה הנורמלית זה ממש מצחיק.

למעלה