מערכת חלומית בפתח

KingofSnow

New member
מערכת חלומית בפתח

נו טוב, לא כאן אלא בדרום תורכיה. אל תהיו קטנוניים...

אפיק רום לא עמוק במיוחד, אבל בעל תצורה קלאסית ותנועה איטית + מפל טמפרטורה מצוין ברום הבינוני - נמוך ( גם שם הים חם יחסית) + קרקע תומכת, יתנו לעותמאנים את המערכת התלת סיפרתית שאנחנו חולמים עליה. תוסיפו את אפקט הרי הטאורוס, ותמשיכו לחלום.

כן, סיכוי לא רע שהצפון יקבל משהו מזה, במיוחד במקומות נתמכי אורוגרפיה. אבל זה יהיה רק זנבה המכשכש של המערכת התורכית.

natigr

New member
אני לא זוכר כמעט מערכת חורפית עמוקה בשליש

הראשון או השני של אוקטובר, מקסימום שולי מערכות עם פעילות מקומית בעיקר בצפון ובחוף
יותר מעניין הוא אי"ס שמסתמן לו במפות לטווח של שבוע

הסערה תלויה על חוט השערה

אפיק הרום שאחראי לתבערה הזו ממערב אולי לא עמוק בפרמטר הקלאסי של H500, אבל הסינופטיקה בכללותה עשויה מכל החומרים שיוצרים חגיגה (אצלם). מבנה האפיק קצר הגל, ואורך הגל הקטן שלו, מעודדים התבדרות חזקה בשכבות הגבוהות. לפחות הערב והלילה הוא נמצא בסנכרון מושלם עם מרכז הלחץ הנמוך בקרקע. האחרון מתאפיין בגזרה חמה לחה ו-T850 גבוהה, אך לא מספיק גבוהה כדי ליצור אינברסיה מרינית הודות לים החם. קיומה של אי-יציבות חזקה, רום נמוך חם ולח ורום קיפאון נמוך יחסית (קצת מעל 700 מ"ב) לצד גזירות רוח חלשות ותנועת עננים איטית (כתוצאה מקרבה לציר האפיק) הופכים את כמויות הגשם הגדולות לסכנה מרכזית. מקומית ברד גדול, מקומית נדי מים, אבל לא יותר מזה.

הסיבה שאנחנו תמיד מפספסים אירועים כאלה לא קשורה למזל אלא לעובדה שאין מדרום לנו ים חם, והזרימה הדרומית שמתפתחת באירועים כאלה מסלקת את הלחות שמזינה את התאים בגובה נמוך. אבל לנו יש משהו שלהם אין - גזירת רוח חזקה יותר. התאים בזנב הדרומי של צביר ענני הסערה אולי יהיו קטנים יותר ומרשימים-ויזואלית פחות מהתאים הגדולים שבליבת הפעילות, אבל דווקא שם יכול להתחבא סופרסל או שניים. אנחנו כרגיל נצטרך לקוות שהסטייה העצמאית שמפתחים תאי סופרסל (rightmovers - תחת גזירות הרוח הנוכחיות), בנייה של תאים על גבי חזית משבים של תאים אחרים ועוד כל מיני ישועות שכן אפשר לקבץ תחת המילה "מזל" יביאו משהו מזה לצפון הרחוק שלנו. כל מה ש
יצליח להיכנס
לפני שעות הצהריים (עד 12Z) ילווה בפוטנציאל כזה.

לאחר מכן, עם מעבר ציר האפיק מצפון וחיגת הרוח למערבית יותר, הפוטנציאל לגשם עולה אבל חומרת התופעות תתאפס עקב היווצרות אינברסיה חדה וחזקה ברום הבינוני.

ח"י מילימטרים פעם ראשונה... ח"י מילימטרים

פעם שניה.....
ח"י מילימטרים פעם שלישית...
זכה
.

זכית בח"י מילימטרים מהעננים...
אשריך.....

נו, באמת.

מאיר מה מודל הסתווניות צופה השנה?

לפחות לפי נחום מליק צפויה כנראה שנה ממוצעת ואולי אף יותר מכך

עמית898

New member
בעקרון בגלל שאתה בחדרה יש לך סיכוי לא רע

לראות גשם.
בעקרון התחזית שלי היא.
גשם מקומי בצפון ובחוף(עד קו חדרה),גשמים בודדים עד קו אריאל-חולון ואולי גוש אחד או שניים.
בעיקרון אצלך נראה לי יצטברו משהו כמו 1-3 מ"מ(למרות שאם גוש אחד חזק מגיע התחזית הזאת תיפול)אין סיבה שגם השומרון,הגליל התחתון והכנרת לא יקבלו בסביבות הכמות הזאת(מקומית יצטברו 5 מ"מ ומעלה).בגולן ובעמק החולה יצטברו 5 מ"מ(מקומית יכולים להצטבר גם 10).בגליל העליון ובמישור החוף הצפוני(אני מתכוון לקו עכו צפונה) יצטברו בערך מ"מ ומקומית יותר.

ואכן פיצוץ אטומי בתצ"ל

התאים הדרומיים ביותר נהנים מגזירות רוח מצויינות ומתפתחים להיות אינטנסיביים ביותר.

TheChessMaster

New member
זה מעניין דרך אגב באנימציה

העננות ניראת נבנת למטה תוך כדי תנועה כמעט מזרחית לחלוטין.
כוננות בצפון ללא ספק.

0צחי0

New member
ובכלל..לא זכור לי כבר שנים, רצף של שבועיים

בשלב כל כך מוקדם, עם פעילות כל כך משמעותית במזרח הים התיכון.
מחר אגב, במהלך היום נהיה תחת השפעתה של הגזרה החמה של אותו שקע (ראשון העונה) קרקעי, שיבוא לידי ביטוי בהתחזקות הרכיב הדרומי של הרוח, התחממות ניכרת והתייבשות.

tcu6

New member
מפת EC של השמ"ט מעודכנת ל12Z

שיפרה במעט את כמות הגשם שיתכן ותרד לאורך מישור החוף עד לאזור ת"א. במיוחד בשעות אחה"צ. כמויות יפות יותר בעדכון זה לצפון ובמיוחד לצפון הרחוק.

shlomobar

New member
גירסת GEOS-5

ספריית התחזית חזרה לסרבר לאחר 24 שעות היעדרות.

TheChessMaster

New member
תצ"ל מטורף לצפון הארץ:

מה הסיכויים שהעננים לא יתפרקו וייכנסו לצפון מחיפה-חדרה וצפונה ? והאם יש סיכוי שמשהו מזה יזלוג למרכז-השרון ?
זה יכול להיות הפתעה מדהימה לצפון.

למעלה