מערכת המשפט לעשירים/פינוי כיכר הלחם

מערכת המשפט לעשירים/פינוי כיכר הלחם

הלילה לפנות בוקר הגיעו שוטרים רבים, דחפורים, גרר ומשאיות לכיכר הלחם (כיכר המדינה), הם באו לפנות את מאהל מחוסרי הדיור. הפינוי היתבצע למרות שלטענת אנשי הכיכר יש צו בית משפט שמורה על עיכוב הפינוי. העירייה ניצלה "פירצה" בחוק. אנשי כיכר הלחם הגישו עירעור על הפינוי שלהם, וליפני שבוע וחצי היו אמורים לשלם אגרה לבית המשפט. האגרה לא שולמה. בגלל שהאגרה לא שולמה העירייה יכלה לפנות אותם, כי זה נחשב כמו ביטול העירעור. אנשים שאין להם כסף לבית, ושהממשלה והעירייה עושים הכל כדי לנתק מאיתם את הקשר ולדאוג שהמצב שלהם יהיה כמעט בילתי אפשרי למחייה, לאותם אנשים דיי ברור שלא יהיה כסף ויכולת לשלם אגרה לבתיח המשפט. אז זה יוצר מצב של בתי המשפט לעשירים בלבד!

הייתי מזועזע....

אני יושב באוטובוס ושמע שפינו את כיכר הלחם..אנשים שבאמת הגיעו לשפל של השפל ולמה?? כי הם לא אסטטים והם מפעילים גנרטורים ב3 לפנות בוקר (טענות אחד השכנים). ואני חושב שזה באמת לא בסדר שעוני זה לא אסתיתי ושמחאה חברתית מפריעה לאנשים לישון בלילה.. באמת כל מה שצריך במדינה דמוקרטית זה לסתום פיות ולמנוע מחאה....

קיי... ויש המשך?!

ההודעה והכתבות נועדו רק לעורר את התודעה או שיש גם כוונה לעשות משהו בנידון?!

כרגע בעניין הזה...

אין כ"כ מה לעשות. אני מקווה שבקרוב שיתחילו המאבקים נגד תקציב 2004 (שכנראה הולך להיות גרוע מקודמיו ומהתוכנית הכלכלית של ביבי חלק א')ף ניראה את אנשי כיכר הלחם נאבקים.

ברור שיש מה לעשות

ואייל, היא לא מדברת על אנשי כיכר הלחם.. היא מדברת עלינו. שקד, פינקי- זה יהיה קול אם נצא בצורה קנית לכיכר הלחם. אפשר לעשות את זה יותר גדול אבל אז זה הרבה ארגון- אם אתם רוצים לקחת את זה על עצמכם אז יאללה...

אין כלום בכיכר הלחם.

הם ישנו שם לילה אחד על הספסלים. הם ניסו להקים סוכה והמשטרה פינתה אותם. ועכשיו הם היתפזרו. חלק לאוטובוסים למכוניות ולטרנזיטים שלהם (ששם הם גרים) וחלק לספלים אחרים. יש מעט מאיתם שעדיין בכיכר. אפשר להיתקשר לטוויטו או לאחד מאנשי כיכר הלחם ולדבר איתו אם הם צריכים עזרה ובמה יש לעזור.

יש מה לעשות...

יש מה לעשות מעבר להיות עם האנשים שם שכיכר: מכתבים, הפגנות (בקטנה אולי...) אם משהו יארגן משהו אז אני ישתדל לעזור, אבל אני קצת טובעת כרגע בדברים אחרים. אני יודעת שיש דברים מעבר לחיים היום יומיים, אבל אני אפילו לא מתקרבת לעמוד במחוייבויות של בי"ס. וגם עניין ההדרכה... לכן- אני העלתי את הרעיון לפעול, אבל אני לא לוקחת זאת (כרגע לפחות) על עצמי. אשמח אם תקחו יוזמה

למעלה