מערכת החינוך בישראל דורשת החייאה.

sanlee

New member
מערכת החינוך בישראל דורשת החייאה.

השבוע בדקתי את התכנים הנלמדים בכיתת אחד מילדי ,כיתה ו` ונדהמתי למראה סילוף ההסטוריה . במבדק שהילדים קיבלו על נושא גירוש ספרד ניכתב כך. המלך פרדינד והמלכה איזבלה דרשו מהיהודים להמיר את דתם ,ומי שלא יעשה כן יגורש. חלקם של היהודים שלא רצה להמיר את דתו יצא מהמדינה ששירים בפיו , ואנשי המקום לא הבינו למה היהודים עוזבים את המדינה שכל כך טובה ליהודים. מאחר ונרעשתי מהתגלית ,פניתי אל המורה והסבתי לשימת ליבה, שהעניין פשוט חמור, כאשר אין איזכור לאינקויזיצה ולתהליך השמד ולעינויים שהיהודים עברו ע``י קלגסים ספרדים שעשו שמד רוחני הגרוע אף משמד פיזי. תגובתה של המורה היתה .זו לא אשמתי לקחתי את הנושא מהמבחן המחוזי. אני מודעת ל``בעייתיות של העניין`` ולכן אני לא אשמה. ואני עניתי למורה שאני לא נימצא בבית משפט ואשמים אצלי הם קובעי המדיניות במשרד החינוך. ומסרתי לה עבודה מקיפה בנושא גרוש ספרד. לדעתי היום יותר מתמיד יש לבדוק את התכנים הלימודיים של בתי הספר כי העניין הוא בנפשנו עם כל ההיסטוריונים ``החדשים``. ולשרת החינוך אני קורא להסיר את החרפה ומיד!

אריסטו

New member
והם כמעט הצליחו

סיפור החינוך במדינת ישראל בכל פעם שמשרד החינוך נשלט בידי השמאל,דומה להסכם אוסלו. כלפי חוץ-הכל נהדר,באמת-בושה וכלימה. עיינתי לא מזמן בספר ההיסטוריה שכתבו משכתבי ההיסטוריה מהשמאל והתביישתי-בשנים שבהם אנו תחת ההילה של הקמת המדינה,הערבים מקבלים ביטוי בכתב ובתמונות ומקומו של בן גוריון כמעט נפקד. על שרת החינוך לא להתחשב במחאות השמאל ולהחזיר את האמת ללימודים וגם את המסורת

למעלה