מעקב הריון במרפאה להריון בסיכון גבוה במאיר

מושלמו

New member
מעקב הריון במרפאה להריון בסיכון גבוה במאיר

הבוקר הייתי פעם ראשונה במרפאה להריון בסיכון גבוה בבי"ח מאיר, אצל ד"ר רוזן. האחות אספה ממני מדדים (משקל, לחץ דם, חלבון בשתן) ופתחה לי תיק מעקב, ונכנסתי לרופא.
שני דברים היו לי משונים קצת ואני לא יודעת מה לעשות לגביהם:

1. שאלתי אותו האם זה נכון שבתאומים מסוג מונו-בי (שזה מה שיש לי) מיילדים לא מאוחר משבוע 36. הוא אמר שאם אין בעיות עד אז מבחינת העברת דם מאחד לשני ולידה מוקדמת, אז אין הבדל בין ההריון הזה לכל הריון אחר. שזאת דרך לא ישירה להגיד לי שלא (ושבכל מקרה יש סבירות גבוהה שלא אגיע לשם). כל מי שאי פעם כתבה פה לגבי תאומים מונו-בי אמרה שהרופא שלה התעקש ליילד בתחילת שבוע 36. אני מבולבלת. מה עושים?

2. ביקשתי מהרופא אישור לפעילות גופנית (מתוך הנחה שכשרוצים להירשם לחוג כלשהו, מבקשים אישור מרופא). בהתחלה הוא אמר, אין בעיה, האחות תתן לך. כשיצאתי ממנו ביקשתי מהאחות אישור והיא אמרה שרק הרופא יכול לתת. היא הלכה לדבר איתו, וכשחזרה אמרה שהוא לא רוצה לתת אישור. אציין שאין שום סיבה מיוחדת להימנע מפעילות גופנית מותאמת להריון - אין לי כרגע שום בעיות, ואני בסה"כ בשבוע 12+2. מה הם מעדיפים, שאני אעשה לבד בבית בלי השגחה של מישהו שיודע להפעיל נשים בהריון? האם אין להימנעות מוחלטת מפעילות גופנית השלכות שליליות גם כן?

ד"ר רוזן סקר אותי פעמיים

הוא ממש נחמד וסבלני ומנוסה מאוד, ענה על כל שאלה בפירוט. אישית סמכתי עליו ב 100%.

לגבי לידה בשבוע 36 - לדעתי, עד אז - ה' יעזור....כמו שאמרת, את רק בשבוע 12, אז לדעתי עוד מוקדם לחשוב על זה. תזרמי ותראי מה קורה.

לגבי פעילות גופנית - לא נראה לי שהריון זה הזמן הנכון להתחיל עם משהו שלא עשית קודם. בטח כשמדובר בהריון תאומים. אישית, הייתי דוחה לאחרי הלידה.

מושלמו

New member
מי אמר שלא עשיתי קודם?

לפני ההריון עסקתי במשך שנה בפעילות גופנית אינטנסיבית מאד בבית. מדובר באימוני אינטרוולים בעצימות גבוהה שכוללים תרגילים שמבוססים בעיקר על משקל גוף (שכיבות שמיכה, סקוואטים, לאנג'ים, וכו'). אלה הם לא אימונים שמתאימים להריון, בגלל שהדופק מאד עולה. אני מאוהבת באימונים האלה ומתכוונת לחזור לעשות אותם אחרי ההריון, אבל בחודשיים האחרונים לא עשיתי בגלל הבחילות בעיקר, וגם קצת מפחד שאזיק להריון.
הרעיון היה לעבור לעשות משהו יותר מתאים להריון, כמו יוגה לנשים בהריון. זה באמת יכול להזיק כשאין לי שום בעיה?

Pecan Pie

New member
כי כמה מאיתנו מטופלות בתה"ש ושם הם מיילדים

מונו בי בשבוע 36. זה הפרוטוקול לטיפול שלהם. ייתכן שלכל בי"ח יש פרוטוקול טיפול מעט אחר אבל אל תדאגי על זה עכשיו, כשיגיע הרגע תחליטו על זמן היילוד .

talyab1

New member
באיכילוב להבנתי לא מיילדים לפני 38

זה מה שהרופא שלי טוען על מונו בי. כמובן בהנחה שהכל תקין

adi twins

New member
הסבר פעילות גופנית במונו בי

הייתי פעילה מאוד מבחינת ספורט לפני ההריון, בעלי הוא מאמן כושר ואני דיאטנית והייתי רצה ועושה אימוני כוח 3-4 פעמים בשבוע.
לפי המלצות הרופא שלי המשכתי באימונים רגיל בשליש ראשון, שליש שני אין אפשרות לבצע שום תרגיל שמגביר לחץ תוך בטני ומשבוע 20 אין יותר אימונים בכלל!!
הרופא שלי מתמחה בהריונות מרובי עוברים והייתי מאוד מופתעת מהגישה הזו.
כאשר תיחקרתי אותו הוא פשוט הסביר שמומלץ להימנע מהפעלת שרירים רבים הגורמים לזרימת דם מוגברת אליהם ואז למעשה זרימת הדם לעוברים נמוכה יותר.
כאשר עושים אימון- מזיעים- דם זורם לפריפריה על מנת לקרר את הגוף ופחות למרכז...
הוא אישר לי הליכות בלבד במהירות נמוכה-בינונית עד שעה ביום ולא בחום (שעות הבוקר/ערב, חדר כושר מממוזג)...

מושלמו

New member
תודה רבה על ההסבר!

אני תמיד אוהבת לדעת מה קורה, וההסבר שלך הרגיע אותי.
אני מתכננת ללכת לשיעורי יוגה לנשים בהריון החל משבוע הבא, במקום ששמעתי עליו דברים טובים מחברה. היא סיפרה שהמדריכה מתייחסת שונה להריון תאומים מאשר הריון עם עובר יחיד, ומאד מקפידה על יחס אישי לכל אחת. המטרה שלי היא ללמוד איך להתנהל עם הגוף בהריון. לפעמים אני מפחדת שאני אפילו קמה לא נכון מהספה, אולי מפעילה שרירי בטן שאסור לי, ואני רוצה שילמדו אותי לזוז.
הליכות מתונות הן גם רעיון טוב - עד עכשיו לא הייתי מסוגלת בגלל הבחילות, אבל אני מרגישה הרבה יותר טוב אז זאת אופציה.
אני חושבת שאת צודקת לגבי הפסקת פעילות מסביבות שבוע 20, וזה נשמע לי סביר. המטרה שלי היא לא לשמור על כושר, כי זה כבר לא יקרה (עד אחרי ההתאוששות מהלידה, כמובן), אלא למנוע נזקים עד כמה שאפשר.

אצלי הן מונו בי ומעולם לא דיברו איתי על

לידה בשבוע 36 .
בפועל ילדתי בשבוע 38+2 אחרי ירידת מים .
בקשר לפעילות גופנית - הרופא שלי גם לא התלהב ואני העדפתי לוותר . זה בכ"ז נחשב היריון בסיכון ..

למעלה