מעמד האישה בארץ ב: 20 שנות איחור,

מעמד האישה בארץ ב: 20 שנות איחור,

ביחס לאירופה, אפילו ביחס למדינות הסוציאליסטיות לשעבר ! כמו בכמה דברים אחרים בחיינו,מעמד האישה, נישאר לאחור, בגלל התפיסה בטחוניסתית, שוביניסתית. אולי, זה הייה בלתי נימנעת, במדינה צעירה, מוקפת אויבים, מילחמות קיום, אבל היום, זה לא רק טעות. בגלל הנשים, אלא, טעות היסטורית, של מדינה מתבגרת, שרוצה להשתיך לעולם המערבי, ולא לעולם השלישי. 1. הבעיות שקיימות בארץ, רובם דורשות תפיסה שונה, בבסיסה. רק נשים, שלא נגועים בחיידק "אני לא טוע, אני גבר מושלם, איזה גבר הייתי בצבא..." יכולים לעשות . 2. במשך עשרות דורות, "התרגלנו" לנהל כמה סוגי עבודות, בהצלחה. כוחותנו לא מנוצלת בפוליטיקה, לא רק במספר הנמוך של חברות כנסת, אלא,בהשוני בתפיסה. בלגאן כזה גדול, לעקרת בית, הפשוטה ביותר, יש לה סיכוי טוב יותר לנקות את החורבה, מכל פוליטיקאי,עם שנים של נסיון בכנסת. 3. התכונה חשובה ביתר, שדרוש היום, זאת הכשבה, עמוקה, אמיתית. רוב חברי כנסת, מקסימום יכולים להכשיב על הדברים, שבעצמם אומרים, ליפמים, גם בזה מתבלבלים. אבל להכשיב למשהו אחר, זא דבר בלתי נתפס עבורם. 4. בפורומים שונים, בעסקים, באומנות, בחיי היום-יום פגשתי כל,כך הרבה נשים חכמות, מכשיבות, סבלניות, בלתי משוחדות, שלא מבינה, למה חן לא תופסות עמדה, במקומומות, שמתקבלות החלטוט, עבור כולנו. 5. אז, נשים, יקרות, נתחיל ב"הפלה" של כוחות החייוביות שלנו, להציל את המדינה!

.inbal

New member
הי אווה, ברוכה הבאה!

אני מסכימה עם חלק ממה שאת אומרת, לגבי ההשפעה הרעה של המצב הבטחוני שלנו על האופן שבו מתנהלים החיים במדינה. אבל אני לא מסכימה עם הרצון לשלוח את עקרת הבית לנהל את המדינה. כשנשים תצאנה מהבית ומהכוכים אליהם דחקו אותן, תגלי פתאום שבעצם אותן "תכונות נשיות" אינן אופייניות לנשים אלא מאומצות על ידן, כי כך החברה דורשת. אל תצפי שפוליטיקאיות, בעולם שוויוני, תהיינה שונות מפוליטיקאים. לקריאה הכללית לנצל את המאגר האדיר של נשים מוכשרות, אני כמובן מצטרפת.

אווה, אכן ברוכה הבאה

ראשית אני מקשרת אותך להודעה שלי בעניין ה"שמור לי ואשמור לך" שנגזר מהבטחוניות היתרה שלנו ומשמר מקום עדיף לגברים במתחם הכלכלי-חברתי במדינה. דוגמה קטנה. קישור שני הוא לכתבה מהארץ שהביאה ענבל. אני מסכימה עם דברייך וודאי שעלינו להתאחד ולמקד כוחות חיוביים בשינוי. איך ? one day at a time. נתחיל מהיציאה של הקהילה הנפלאה הזו כאן מהמתחם הוירטואלי למפגש ממשי בשבת הבאה אצל אורין... האג´נדה שלי היא של הקמת קבוצה שפועלת פעילות רדיקלית נקודתית על שינויים ספציפיים ביותר. למשל - יש קבוצה כזו שמוכרת לי, שפועלת עצמאית לשידול ח"כים להעביר חוק שריון נשים רחב יותר שיחול מנדטורית על כל המפלגות (גם הדתיות). הייתי רוצה לראות אותנו ממוקדות בפרוייקטים נקודתיים ורושמות השגים, אחד בכל פעם....

.inbal

New member
ייצוג נשים בפוליטיקה

כבר כתבתי כאן על כך שמפלגת הלייבור בבריטניה שיקמה את עצמה ע"י שריון חצי מהרשימה לנשים (וזה לא פשוט בבחירות איזוריות...) יש כמה מפלגות בישראל, בראשן מפלגת העבודה הזקוקות לשיקום (גם לליכוד לא יזיק...). לדעתי, ניתן פשוט לפנות למנהיגי מפלגות אילו בהצעה דומה. אם אפילו רק מפלגה אחת תרים את הכפפה לאחרות לא תהיה ברירה אלא ללכת בעקבותיה. יש שנתיים עד לבחירות (או שכבר הלכתי לאיבוד? זה מה שנדמה לי, אלא אם כן התקציב לא יעבור עד מרץ...) וזה הרבה זמן להשפיע. מה דעתכן?

למעלה