אני אשם שאתה מביא סיטואציות מוקצנות?
אתה כל הזמן חוזר שוב ושוב על בית המשפט,
האם אתה כל כך בטוח שאם תתבע בבית המשפט גם תזכה בתביעה ?
קח לתשומת ליבך שלא מובטחת לך כל הצלחה בתביעה בבית המשפט, ומה אתה עושה אז במקרה שהפסדת בתביעה ?
האם לא עדיף להפסיד את מלוא הסכום האבוד בכרטיס הרב-קו מאשר להפסיד בתביעה משפטית שעלותה גבוהה הרבה יותר ?
הסיבה שרוב האנשים מעדיפים להבליג ולוותר היא רק בגלל שאף אחד לא מבטיח ואף אחד לא יכול להבטיח להם הצלחה בבית המשפט. במקרה של הפסד בתביעה, מדובר על הפסדי ענק של סכומי כסף, אגרות, נסיעות, טלפונים, זמן יקר, כאבי ראש, עוגמת נפש, ועוד...
אז למה בכלל לפנות לבית המשפט אם ההצלחה אינה מובטחת כלל ?
האם לא עדיף לוותר על השקלים האבודים ?
אני אשם שאתה מביא סיטואציות מוקצנות?
אני כל הזמן חוזר על כך שברוב המקרים ניתן לפתור את הבעיות מול פניות הציבור.
אתה מסרת כאן שרשויות שונות מתעלמות מפניותך. רשמתי בפירוש!!! במידה ויש כאן עבירה על החוק מצד הרשויות על אי מתן תשובה לפנייה - הכוונה, במידה ובחוק כתוב שחובה עליהם לתת לך מענה לפנייתך תוך פרק זמן מסויים - אז יש עילה לתביעה.
הבעיה שלך היא שאתה לא בטוח בעצמך כנראה. אם אתה לא בטוח בצדקתך, בטח שלא תפנה לבית המשפט, כי יש בכך סיכון. אבל אם הינך בטוח בצדקתך, יש לך מסמך המוכיח שהצד השני לא פעל נכון - הקייס שלך בבית המשפט גבוה בהרבה מסתם דיבורים באוויר, כפי שאתה טוען שוב ושוב שהרב קו אינו חוקי ללא מתן רבע הוכחה על כך.
רוב האנשים שלא מסתכנים בחיים, לא מרוויחים... זה טבע האדם, מפחדים מהפסדים ולכן לא מסכנים כמעט דבר על מנת להרוויח. זה הא'-ב' של עולם העסקים, מעסק עצמאי וקטן לעסק גדול וותיק ומשמעותי במשק.
אף אחד לא מבטיח לחברת שטראוס שהמעדן החדש שהיא תוציא יצליח. אז היא עושה סקרי שוק, מבחני טעימות, מנסה להבין מה חסר בשוק דרך אנשים וקבוצות מיקוד ולבסוף מוציאה מוצר לשוק. יכול להיות שהמוצר יצליח ויכול להיות שלא - זה הסיכון.
ובעסק קטן זה דיי דומה. מישהו רוצה לפתוח דוכן פלאפל ושווארמה, הוא צריך לברר על המיקום האטרקטיבי לפתיחת המקום,האם במקום הזה יש אוכלוסיה מתאימה? האם אין מתחרים בסביבה? מה מחזור הרווחים הצפוי? מה לגבי תקלות בלתי צפויות? האם ישאר לכך כסף כל חודש מחוץ לרווחים השוטפים?
אבל וזה אבל גדול, רוב האנשים מעדיפים להיות שכירים, מחפשים את היציבות הזאת (שהיא לא יציבה בכלל, אבל ניחא), בוחרים להתרגש מקידום בעבודה, העיקר שיש משכורת קבועה שנכנסת בזמן.
מעסיקים מתים על אנשים כאלו, האנשים האלו גם מפחדים לאבד את מקום העבודה שלהם ולכן הם מסכימים לדברים שונים שאינם חוקיים. הקטע הוא שאם יש הוכחות שלא משלמים לך את כל מה שמגיע לך ואתה תובע, מה הסיכוי שיפסקו לרעתך? אפסי. ולאחר שיפסקו לטובתך, אתה חסין מפיטורין. את זה רוב האנשים לא מבינים. כל פיטורין יקושרו מיד לכך שתבעת בבית המשפט ולכן אילו פיטורין שלא כדין, בדיוק כמו שאסור לפטר עובדת שנכנסה להריון מכל סיבה שהיא.
בשורה התחתונה, בית המשפט הוא הכלי האחרון שאליו פונים. בית המשפט לא יקבל את טענותיך במידה ולא תמצה את ההליכים המקובלים מול פניות הציבור וכו'. ברגע שאתה מוכיח לבית המשפט כי עשית כל שביכולתך על מנת להגיע לעמק השווה עם מי שיש לך סכסוך איתו - בית המשפט יעריך אותך עד מאד ויראה בכך התעמרות בך. זה כבר שם אותך באור טוב יותר ואת הצד השני בחושך.
בנוסף, מכיוון שאם מדובר בנושא פעוט על סך מספר שקלים ומדובר בעניין גורף המשפיע על אזרחים רבים... למקרים אלו קיימת התביעה הייצוגית. וזה שאתה חיפשת עורכי דין ולא מצאת רק אומר שלא חיפשת מספיק טוב, כי יש.