מעלילות אלון משחק בהילר (+שאלות)

alon_o

New member
מעלילות אלון משחק בהילר (+שאלות)

אתמול הגעתי הביתה, ואחותי הקטנה (14) כרגיל התלוננה שכואבת לה הבטן. כבר חודשים היא מתלוננת, ההורים שלי עברו כל מיני רופאים ואף אחד לא יודע מה יש לילדה. חלקם הציעו פסיכולוג, חלקים בדיקות ממש לא נעימות שאחותי לא מוכנה לעבור ואמא שלי לא מוכנה שהיא תעבור
. בקיצור, אתמול היא שכבה על הספה ופתאום עלה לי רעיון...היי...בואו נראה אותה... נעמדי מטר ממנה, והתחלתי לסרוק את הגוף שלה . הרגשתי משהו בברור בבטן. התקרבתי, הרגשתי משהו "לא טוב" בצד השמאלי של הבטן התחתונה. אז שאלתי את אחותי איפה כואב לה, והיא הצביעה על המקום המדוייק שהרגשתי. מגניב. רק מה, טוב...הרגשתי משהו...אין לי מושג מה זה. זה מרגיש לא טוב. אבל אני לא יודע מה לעשות עם זה. בכל מקרה המשכתי לחקור את הגוף של אחותי (זה לא נשמע טוב אה?
) והרגשתי מין קשר אנרגטי ברור שמוביל אל נקודה שנמצאת, "בערך", כעשרים סנטימטרים מעל הראש שלה, מעט לצד שמאל. רק מה? כמה דברים. 1. זו לא נקודה שאני יכול לשים בה את היד הפיסית שלי. היא "בערך" שם, אבל אני לא בטוח איפה היא נמצאת (מבחינת קיום...בתוכי? בתוכה? במישור אחר? בתוך שנינו? ועוד ועוד). הרבה פעמים קודם שאלתי את עצמי את אותה שאלה על כל מיני דברים מאז שהתחלתי עם ההילינג - "איפה זה?!". הרבה אפשרויות עולות לי בראש, אבל מאחר ולא בתיאוריות, "מחשבות" ו-"השערות" לא עוזרות לי. במיוחד שכמה מחשבות שכביכול "סותרות", "מרגישות" לי נכונות באותה מידה. 2. לא ברור לי הכיוון של הקשר. נקודה בבטן ונקודה מעל הראש, וקו אנרגטי רצוף מחבר ביניהן. ד"א הקו הזה לא ישר, יש איזה מסלול. 3. יופי, אני מרגיש משהו... המשפט הזה מסכם את הידע שלי ב-"מה יש לאחותי". האם יש לה בעיה פיסית? האם יש לה בעיה אנרגטית? האם יש לה בעיה מנטאלית? האם בכלל אין לה כלום והיא פשוט לא רוצה ללכת לביצפר ורק המחשבות שלה גרמו לי להרגיש מה שהרגשתי? לא יודע. לא מבין כלום. ואני נורא רוצה להבין
. חוצמזה כשהעברתי את היד שלי מעל הבטן של אחותי (מרחק כעשר ס"מ), מעל האיזור שבו פעם היה לה תוספתן (שהוציאו), הרגשתי הרגשה חדשה. אמנם חדשה אבל ידעתי בדיוק מה היא - הרגשה של חסר, משהו אמור להיות פה, אבל יש ריק במקום, הרגשה של ריקנות חזקה נורא. הרגשה של מוות. אבל בניגוד להרגשה שאני מקבל למשל מבשר, הרגשה של מוות, אבל גם הרגשה של כוח. בבשר של חיה מתה, מסתתר כוח מסויים, שאני מרגיש אותו בברור ביחד עם ההרגשה של הגועל והמוות וכל שאר ההרגשות השליליות. אולי ההבדל הוא בגלל היחס שלי, אולי בגלל שאברי החישה שונים (אף פעם לא ניסיתי לחוש בשר כמו שניסיתי לחוש את אחותי אתמול. אנסה ברגע שאמצא בשר). אבל מאפיין אחד ברור שאין בבשר ויש אצל אחותי בתוספתן הוא הרגשת הריקנות. הרגשת החסר. מעניין איזו הרגשה הייתי מקבל אם היתה לי גישה לתוספתן הכרות שלה
. מי שבא לו להגיב על כל חלק בהודעה, בין אם היה מנוסח כשאלה או לא מוזמן כמובן, ההודעה הזו היא שאלה אחת גדולה
. -אלון

pinibs

New member
אלון משחק בהילר...

הי אלון, מחשבה ראשונה שעברה לי בראש: עזוב אותך מהגדרות. לעיתים, אפילו אם זה בצחוק, אתה יכול להכניס לעצמך כל מיני רעיונות שלא יהיו לך נכונים בהמשך. אז במקום "אלון משחק בהילר" אתה יכול אולי להגיד: "אלון מתנסה בהילינג". לדעתי, זה יכול להוביל אותך באופן שיהיה לך יותר נכון ויעיל. זה נפלא שאתה מתנסה וחוקר, אבל אולי כדאי לך להתמקד בחוויות, בתחושות, בהתנסויות, במקום לנסות "להבין" (אמרת: "ואני נורא רוצה להבין").יכול להיות (רק יכול להיות) שהרצון / נסיון להבין חוסם אותך בחלק מהדרך. אסוף התנסויות, אחר-כך כבר תדע להבין אותן. לבסוף, אמנם לא עשית פעולות סביב ראשה של אחותך, אבל הזכרת אותו כשתיארת את המסלול שבין הנקודה בבטן והנקודה מעל הראש. עד כמה שאני הבנתי, בשלב הזה של ההתנסויות האנרגטיות שלנו, עלינו להיזהר מאד עם כל מה שקשור בראש. אני חושב שכדאי שבן יבהיר זאת באופן מדויק, אבל זהו המסר לפחות כפי שאני פירשתי אותו. בן - תוכל לפרט-לדייק? חוץ מזה, יש לך חושים נפלאים שמובילים אותך, ונראה שאתה כל הזמן מתקדם, ולא חושש לשתף וללמוד. זה נהדר. כל הכבוד. פיני

alon_o

New member
תודה פיני ../images/Emo13.gif, והבהרות, לבן,נראה לי

נראה לי שההבהרות בעיקר לבן, כדי שיוכל לכתוב תגובה מדוייקת יותר
. 1. אני באמת משחק בהילר. ככה אני מרגיש. זה נורא כיף
. אפילו יותר כיף מהפעם ההיא שהורים שלי קנו לי מכונית פורמולה 1 עם שלט רחוק! 2. חשוב לי לנסות להבין. ככה אני פועל. אבל אני שומר על הפרדה בין ה"הבנות" שאולי בכלל לא נכונות, לבין חוויות, שככה חוויתי אותן, וזהו. חוויה לא יכולה להיות "לא נכונה". ההפרדה הזו ד"א היא לא תמיד קלה ולפעמים אני תופס את עצמי "מאבד" את ההרגשה האמיתית, ובלי לשים לב משלים אותה מהדימיון...מעבר חלק כזה, ופתאום אני רק מדמיין ובכלל לא עושה באמת כלום. בד"כ לוקח לי שניה-שתיים לשים לב שעברתי לעבודת דמיון
. 3. ראש...אה...עם אחותי מאוד נזהרתי. יש כל מיני צורות חישה, למשל אני יכול ליצור איזו תנועה אנרגטית ביני לבין מישהו אחר שמאוד מעצימה את יכולת החישה האנרגטית שלי, ואז גם אם אני יחסית רחוק ממנו (מספר מטרים, לא ניסיתי יותר), אני מאוד רגיש אליו, אני יכול בקלות מאוד רבה לחוש בעיות, זרימה אנרגטית, מצב רוח, הרגשה כלפי, ועוד המון דברים. החיבור הזה מאוד מעצים את התחושה. עם אחותי לא השתמשתי בחיבור הזה, קודם כל כי לא הרגשתי צורך. לא יודע למה. פשוט עמדתי לידה ו"הייתי פתוח" והרגשתי מה קורה. בלי שום פעולה. יש לי כל מיני רעיונות שהייתי יכול לנסות, אבל אני נורא נזהר בעיקר כי פשוט אין לי מושג מה אני עושה. יש לי בד"כ תחושה לא רעה אם מה שאני עושה טוב, לא טוב, מסוכן, וכדומה. וכרגע אני לא בשלב שאני מרגיש מוכן "לשחק" עם דברים מסוכנים. אין לי מספיק ידע. מצד שני, זה בהחלט מצב אפשרי שלא אשים לב הרי...אבל כשאני "רק" מרגיש מישהו, ללא שום פעולה, אני לא מרגיש הבדל רציני באנרגיות שעוברות בין שנינו, או אצלו. (אצלי יש הבדל). אז לא נראה לי שזה יכול לגרום נזק כלשהו, בשום מצב. לפחות לא בשלל המצבים שנתקלתי בהם. בן אשמח לתיקון של ההנחה הזו.

תגובה מדוייקת יותר?

1. זה נהדר לשחק בהילר. אם תקפיד לזכור מהו בעצם הילינג (
), אתה גם תוכל להבטיח העדר-נזק ובטוח שגם תעזור. בכמה? השמיים הם הגבול. 2. מצויין. תעבוד גם על הרמוניה בין מרכז השכל לבין מרכזים אחרים. שים לב מאיזה מרכז אתה מתנהל. בשום פנים ואופן אל תתנהל ממרכז השכל (כשם שאינך סומך על השכל, נניח, כשאתה נוהג... אחרת פשוט תהיה תאונה תוך 2 שניות...
). אתה יכול בקלות לעשות תרגיל של הגברת ההרמוניה בין מרכז השכל לבין שאר המרכזים, כך שהוא יקבל את הדרוש לו (=הבנה) בלי שהוא יצטרך להתאמץ בנדון. כמובן שאשמח להנחות אותך ישירות בתרגיל זה, אחרי אחד השיעורים. 3. על מי אתה עובד? אתה יכול בקלות לדעת אם אתה עושה נזק או לא. פשוט אל תנסה לברוח מאחריות... וגם תמנע מראש כל אפשרות של ביצוע נזק. הקפד על: א. מניעה מראש של אפשרות לחולל נזק (כך שאפילו אם תרצה לא תוכל) ב. שימוש מלא בידיעה שלך (כך שתוכל בקלות לדעת, אם תהיה כן עם עצמך, האם יש פוטנציאל לנזק) ג. פעל בצורה הוליסטית, שלמה, מתוך חיבור מלא עם היקום, או לפחות עם אותו אדם (התבונן לתוך עצמך, אחרת איך תדע מה אתה עושה ומאיפה אתה פועל?) ד. אתה לא עובד עם היצור שמדבר איתך (הישות שקוראת לעצמה "אני" ומתלוננת שכואב לה כאן או שם...), אלא עם מלוא הישות הניצבת מולך (שרובה אילמת ורק חלקיק קטן ממנה יודע לדבר... אבל לרוב אין לו מושג מה קורה שם באמת). אל תתעלם ממנה. תתייחס למי שבאמת נמצא מולך ולא רק לתוכנת האני הוירטואלי שמופעלת באותו רגע... אל תשחק עם איברים פנימיים של אנשים. לא עם הטחול ולא עם שום איבר אחר... אם אתה עושה פעולה, תעשה אותה בצורה הוליסטית. איך תדע מה לעשות? ובכן, השכל לעולם לא יכול לדעת. השכל יכול לקבל פקודות ולבצע אותן, הוא גם יכול לקבל הסבר כדי להיות משוכנע ו"לאשר" (יעני לאשר) את מה שאתה עושה, אבל השכל עצמו לא יכול לדעת... הגוף וכלל המערכת האנושית היא מורכבת מדי מכדי שהשכל יוכל לטפל בה. אפילו אם מישהו ילמד 20 שנה "מה לעשות מתי" הוא לא יוכל לפעול ביעילות בעזרת השכל, בערך כמו שמחשב לא יוכל לנהל שיחה פסיכולוגית ברמה הדרושה... וגרוע מכך, השכל גם לא יכול להבטיח שלא יווצר נזק. השכל הוא מעין כלי עבודה רב-שימושי, שאפשר לעשות איתו המון דברים, כולל בקרה על תהליכים מסויימים ועוד, אבל הוא כמעט ולא יכול לטפל ביעילות. נקודה. טוב, האמת שרק התחלנו לדבר... נראה לי שצריך לפתוח כאן שיעור-הילינג במיוחד בשבילך. זה יהיה מעניין... המממ... אולי אפילו נאסוף את כל ההילרים והמטפלים של הפורום ונעביר שיעור בסיסי ב... במה בעצם? אולי נתחיל באחד מהיסודות של ריפוי הזולת? גישה? המממ... זה קצת מוקדם מדי עבור רוב האנשים... לא, עדיף שאתה תמשיך לשאול ואני אענה. בינתיים. אולי. לא יודע... באהבה אני

alon_o

New member
תשובה לפי הבנתי

לפי מה שאני רואה, הברך למשל, היא ברך. אם תשנה את זרימת האנרגיה בה אז הסיכון נמוך, הגוף ישנה את זה חזרה עם הזמן (אם זה טוב או לא). יש סיכון אבל לא גבוה. הראש הוא עולם שלם, יש בו המון חלקים אנרגטים, שאם בטעות תשנה את המאזן האנרגטי שלהם אתה עלול לשנות דברים בהוויה של האדם, ויכול להיות לזה ביטוי נפשי, פיסי, אנרגטי, ועוד. וזה לא בהכרח יחזור בקלות למצב הקודם.

הראש מכיל את המוח...

והמוח הוא איבר רגיש יחסית להתערבויות פיסיות פנימיות. אתה יודע... דם, חמצן, חשמל, איזונים כימיים... כשעובדים נכון אין אפילו שמץ של בעיה. אבל כשמישהו מתרכז בלחמם את כף היד שלו, הוא לא מסכן את עצמו בדרך כלל. לעומתו מישהו שמתרכז בלחמם את הראש שלו, בהחלט עלול לסכן את עצמו.

baluri

New member
אהבה ,רפואה וניסים.

סתאאם עלה לי השם של הספר הזה שהוא מופלא ומדבר קצת על הקשר שבין חלק מהדברים שדיברת עליהם. אצלי, הרגשתי הרבה פעמים כשהתחלתי לעשות כל מיני דברים שאני "משחק". אבל נראה לי היום שזה הסוד. אני עושה את עצמי עושה את עצמי , משפט מסובך אבל פשוט. ואחרי כמה זמן אני כבר לא עושה את עצמי אלא מה שאני עושה נעשה חלק אינטגרלי ממני. לגביי הבדיקות הלא נעימות אני יודע שיש הרבה אופציות איך לברר כאבי בטן , רובן לא כרוחות בבדיקות לא נעימות אלא מקסימום בבדיקות דם ובדיקות הדמייה (כמו צילום רנטגן ו- CT). אני מרגיש בנוח יותר לעבור לצד האלטרנטיבי של מפת הריפוי אחרי ששללתי "מחלות מערביות". בכל מקרה , המון בהצלחה, נמשע לי שאיפרגן צריך לתפוס כוננות, אורי.

alon_o

New member
משחקים - כי אין דרך אחרת!

מה? בחירות!
אני פשוט משחק. נקודה.
למה לעשות דברים בדרך אחרת? זה הכי כיף ככה. בכל דבר ונושא שבעולם, לא רק הילינג אגב. ואחותי עברה את כל הבדיקות "הלא לא נעימות", ולא מצאו כלום.

תגובה...

1. אהבה 2. אחריות 3. למידה שלושת היסודות הללו, אותם אתה בעצם לומד... ברגע שתזכור את נושא השיעור, אני מניח ש"הכל" יסתדר... בהצלחה!

למעלה