מעט מסמכים מת"א הקטנה

טל ענבר

New member
מעט מסמכים מת"א הקטנה

מתוך הארכיון המשפחתי - סבי היה מהנדס בעיריית ת"א, וסבתי היתה אחראית כנראה לחלק מתכונות האספנות, ולכן הפריטים הבאים נשמרו. בתמונה - הזמנה למסיבת יום הולדת 70 למאיר דיזנגוף, ראש העיר ת"א.

מקסים! איזו טיפוגרפיה נפלאה!

וההלוויה של ביאליק בוודאי היתה בגימנסיה הרצליה המקורית.

krause

New member
טל שלום.הפנקס נהדר."המעביר" זאת

אותה חברה אשר קמה ב 1928 בתל אביב, משותפות עם חברת "גלי אביב". המעביר התאחדו ב 1945 עם חברה בשם "אחור רגב"מאזור רמת גן ופתח תקווה, והקימו את "דן". אגב ,זאת הסיבה שבמשך כל השנים חברת דן נוסעת לרמת גן ופתח תקווה, ולא חברת "אגד" ,אשר היתה חברת ענק כבר משנות ה 30.וכסתה את כל שאר אזורי הארץ.

שַׁי

New member
מסמכים נהדרים, לרוב אני נתקל באזכור

של פריטים דומים בקטלוגים של מכירות פומביות, אך טרם יצא לי לראות, למשל, את ההזמנה לטקס הלוייתו של ביאליק. אגב, (לאמא של יותם) - צילומים של כרזות רבות, ומסמכים שונים מופיעים בשלושת הכרכים הנהדרים הנקראים "עיר במודעות", בהם אספו בתיה כרמיאל ממוזיאון תל-אביב ורחבעם זאבי שלל כרזות ומודעות מימיה הראשונים של תל-אביב, והחלוקה היא לפי נושאים, פשוט תענוג.

cohen chaim1

New member
נצל"ש לשי

שי, הגיע אלי הספר ששלחת אלי, ואני נהנה ומתענג על חרוזיו הנפלאים של שלונסקי. תודה.

יניב פ

New member
אספן חולון

הי טל, לידיעתך שכונות חולון בטרם הוקמה ב-1940 נקראו שכונות הדרום של ת"א. לכן בשנות ה-30 מפות, מסמכים, פריטי דואר וכד' שהתייחסו לשכונות אלו נכתבו תחת הכותרת של ת"א או דרום ת"א. שם השכונות הם: מנורה, אגרובנק, קרית עבודה,אוהל שרה, שיכון עם, מולדת והשכונות הערביות יאזור ותל-אריש. האם יש לך איזשהו פריט שתהיה מוכן למכור לי המתייחס ל'אוסף חולון' שלי? המון תודה מראש, יניב.

טל ענבר

New member
יש סט מפות משנת 1945

הכולל את חלוקת שטחה של ת"א לשכונות. אסרוק בהזדמנות קרובה. ו....זה לא למכירה.

באמת פריטים נהדרים. ואגב מפות -

תמיד מצחיק אותי איך האסוציאציות קופצות. הצלחתי הלילה לקנות באי-ביי גלויה שנשלחה מהעיר Nome באלסקה, בפברואר 1902, במחיר העצום של 4$. מי שלא מכיר את המפה של אלסקה, לא יכול להבין למה זה קשור לאוסף שלי: נום היא עיר מבודדת לגמרי, שקמה במהלך הבהלה לזהב כעיירת כורים במערב הרחוק של אלסקה, על שפת הים. שמונה חודשים בשנה הים קפוא ואין גישה לעיר, וכביש לנום אין עד היום. התחבורה היחידה לשם היא במטוס או באוניה - ובפברואר 1902 לא היו לא זה ולא זה. אז איך שלחו משם דואר בימי הבהלה לזהב?? נכון, בעזרת מזחלות כלבים. אז למרות שאין על הגלויה שום אזכור לכך, קצת מחקר וידע בסיסי מביאים למסקנה המתבקשת. עד היום נוהגים כל התושבים בנום לצאת אחרי חג המולד ולתקוע את עצי חג המולד שלהם על הים הקפוא, כך שנוצר להם יער קטן של עצי אשוח על הקרח למשך כמה חודשים טובים. בין העצים הם מפזרים בובות של דקלים, פלמינגו ושטויות כאלו והמחזה ממש מרהיב, אם כי תיירים כמעט ולא זוכים לראותו. ויש להם בעיות חיים יחודיות לאזורים האלו: מצד אחד אין צורך במקפיא, כי בעליית הגג הטמפרטורה ברוב השנה היא 25 - 40 מתחת לאפס. את האספקה ה"קשה" קונים אחת לשנה, ומביאים באוניה בקיץ. מה ששכחת - שכחת, חכה לשנה הבאה. מצד שני, מסיבות ברורות אין צנרת מים בעיר ולכל בית יש מיכל וצינורות משלו, ומשאבה שמסחררת את המים כל הזמן כדי שלא יקפאו. כל אחד מזמין מים פעם בשבוע מהמפעל המקומי ואם נגמרים לך המים באמצע השבוע, בעיה שלך. הם חוסכים מים כל הזמן, הרבה יותר מטורף מאצלנו. הקהילה בעיר היא של נוצרים שמאמינים בשבת ולא ביום ראשון בתור היום הקדוש, ומבחינה גאוגרפית - וכאן אני חוזר למפה - יש להם את סניף הצלב האדום, כלומר מגן דוד אדום הכי גדול בעולם (בשטח של שליש אלסקה בערך. מעט תושבים - הרבה מקום). ולמי שמתעניין - אלסקה מדינה מאוד עשירה וחסרים בה אנשים. לכן, מי שרוצה יכול להתקבל בברכה, ואפילו לקבל הכנסה שנתית כי המדינה מחלקת לתושבים חלק מרווחי הנפט שלה באופן קבוע. נסיעה טובה, ואל תשכחו מעיל טוב.

wimpi

New member
קצת טיפים...

לא לשים דורדוראנט...עדיף כילה ובגדים ארוכים מאשר דוחה יתושים (קשור לטיפ הראשון)... לא לישון ליד האוכל...לא ללכת עם פעמונים (הם מכונים "פעמון אוכל")...לשנן טוב את השטח...אם הגעתם לסבך עצים צפוף, המהירות תרד ל-10 מטר בשעה... לא לעצור בקרחת יער שעצמות מפוזרות שם...אם אתם רואים מרחוק כתם חום רץ לכיוונכם לא לדאוג, לרוב זאת הרוח מפלסת לה דרך בין העשבים הגבוהים, שתי דקות פחד (עשב שלא חשוף לשמש צבעו חום)... לקנות חטיפים עתירי אנרגיה (אפשר להחזיק איתם יומיים בלי שינה)...אם ראיתם עקבות של זאבים ליד האוהל בבוקר אתם יכולים להירגע, דב לא היה שם...ואם אתם רואים דב גריזלי הולך אחריכם יומיים, תבינו שאתם הולכים בשדה תותי בר, הם מאוד טעימים...אם אתם נמצאים בהסתברות של האחוזים בין-97 ל-100, היה נעים להכיר אותכם (הסתברות ל"סיום עבודה" של גריזלי במהלך תקיפה)...קצב ליבו של הדב יכול להגיע ל-4 פעימות לדקה, אז אם יריתם בו (רק כמוצא אחרון!) ממרחק 60 מטר, הוא יגיע אליכם...מוז (אייל קורא)יותר מסוכן...אם ראיתם עגל של מוז, תהיו בטוחים שהאמא רואה אתכם (לברוח) נ.ב - תפוחי עץ מאוד יקרים שם.. בהצלחה מתן

ran lir

New member
מה עם טיפים??../images/Emo39.gif

על איך שורדים בארצנו הקטנה ולאחר מכן נחליט אם לעוף לאלסקה או לא.

11moti

New member
סכין אולו מהעיר NOME

וכאן המקום לחזור ולציין שהבאת לי סכין אולו(שהיא סכין של האינואיט(האסקימואים))מיוחדת ביותר שקיבלת בעיר הזאת.ואני לא מפסיק להתלהב ממנה!

11moti

New member
מפות ישנות

האם מדובר במפות 1:50000. או 200000? הנושא מעניין אותי יש לי מפה של האזור מ1947 אשמח להחליף מידע.אשלח לך מסר.

למעלה