מעוף הנשרים החל

Nurd4Life

New member
מעוף הנשרים החל

(נכתב באתר ווב2ספורט) הדבר הראשון שכחמישים אחוז משחקני כפר סבא עשו ביום שבת האחרון, אחרי דמעות התנין המבוקשות, הוא להודיע לאישה/חברה/אמא שהגיע הזמן לארוז. הם הרי היו שחקני ליגת העל רק השנה, אז מה יש להם לחפש בליגת המשנה? ליסוע עד לחיפה, בשביל לפגוש את הפועל? לא תודה, זה לא בשבילם. תודה לך כפר סבא על כל מה שנתת, ונתראה בשמחות. הלו סוכן? מי עלה מהליגה הלאומית חשוכת על הזאת השנה, פ"ת ור"ג? וואלה, תרים איזה טלפון, אולי לא חייבים לעבור מכפר סבא אחרי הכל. קל"ב. מצוד הנשרים החל - מכבי חיפה מגששת לכיוון סמואל יבואה ודגלאס דה סילבה, הפועל תל אביב מעוניינת בבן לוז, וכל קבוצות הליגה (ואירופה!) מעוניינות בישראלביץ, שבכלל אמר לאתר הציפורות שאולי יישאר בכפר סבא. מטרת כתבה זו היא לתת את הדעה האישית שלי לאן צריכה לנשב הרוח בקיץ הקרוב לכמה מהמלפפונים החמים יותר ופחות של היורדת הטרייה, ולאן לא ממש כדאי שאותו הוריקן יסחוף אותנו כי לא כולנו רוצים לחטוף את 'תסמיני רפאלוב'. שוער : אוהד לויטה - לאן צריך ללכת - לפי דעתי, יכול להיות שהירידה של הפועל כפר סבא הצילה ללויטה את הקריירה. וכי למה? אוהד לויטה קיבל השנה הזדמנות ראשונה לקניין על שער הקבוצה לשנים הקרובות כאשר קיבל את אפודה מספר אחד מתחילת העונה. בפועל לויטה הביא עונת 'פרווה', לא לכאן ולא לכאן, ולא זכה לתמיכה מלאה מהאוהדים, וכבר דובר על הבאת מחליף לעונה הבאה. דווקא הירידה של הפועל כפר סבא לליגה לאומית תטרפד מהלך כזה, כי לויטה שוער מספיק טוב ללאומית, ותאפשר לו שנה נוספת להוכיח את עצמו בשער הקבוצה, ולשריין לעצמו את המקום גם לעונה לאחר מכן. לאן לא צריך ללכת - כמו שאמרתי, לפי דעתי הוא חייב להשאר בכפר סבא. במידה וזה לא קורה, הייתי מציע לקבוצה אחרת מאזור השרון מהליגה הלאומית לקלוט אותו (ושנה הבאה יש הרבה כאלה) מאחר וקבוצות ליגת העל היחידות שיקבלו אותו הן קבוצות התחתית - ושילוב של קבוצה חדשה + ספיגת הרבה שערים לא תעזור לביטחון של לויטה. הגנה: דגלאס דה סילבה : לאן צריך ללכת - אחרי ארבע שנים בקן הכפר סבאי, אשר בחלקם אף שימש כקפטן - הגיע הזמן לעזוב. אלישע לוי נתן לו הרבה אמון במהלך שהייתו בכפר סבא, ואני בטוח שהוא כבר שם את העין שלו עליו ברשימת הרכישות למכבי חיפה. דה סילבה טוב יכול לשפר את דקל קינן, דבר שלא נראה כי דייגו קרוסה היה מסוגל לעשות. לאן אסור לו ללכת - מכבי ת"א. לא מספיק הוא היה הרגע בהגנה מחוררת? לירון זרקו - שימש כבלם בחלק נכבד של העונה, אך אולי מלבד אוהדי הפועל כפ"ס, לא השאיר רושם של ממש. השחקן במקור מהפועל פתח תקווה, וזה הזדמנות טובה לחזור לקבוצה החוזרת מהלאומית. אורי אוזן - אם אני עוזב רגע את הדעה האישית שלי על השחקן, לאורי אוזן יש הופעות בנבחרת ישראל והוא היה שחקן פעיל במכבי חיפה עד לפני כשתי עונות ושני נתונים אלו כבר נותן לו כרטיס המקנה חתימה בקבוצת ליגת על. אם עוברים על קבוצות ליגת העל ניתן לראות שיש קבוצות שאוזן לא צריך לעניין אותן ( בית"ר, נתניה, סכנין, מכבי פ"ת, הפועל תל אביב וכנראה גם חיפה כי היא זו ששיחררה אותו ) ויש קבוצות שיכולות להתחזק בנוכחותו כמו בני יהודה (במקום אברבנל), אשדוד והכוח רמת גן. עופר טלקר - השאלה היא לא איזה קבוצה צריכה את שירותיו של עופר טלקר בעונה הבאה אלא איזה קבוצה תהיה טיפשה דיה כדי להשתמש בשירותיו של עופר טלקר בעונה הבאה? טלקר הוכיח השנה כי הוא סוס מת, וכל קבוצה שתהמר עליו תחטיא ובגדול. אם ימצא בכל זאת מקום הרכב בקבוצת ליגת העל זו תהיה חותמת על המצב הרע של הליגה. בין הכיסאות (ומחוץ לרדאר) : לירה (אשר מעוניין להשאר) קישור : ג'יזרמו ישראלביץ - למרות הדיווח באתר הציפורות, אני לא רואה את ישראלביץ משחק עונה הבאה בכפר סבא. הוא השחקן אשר סחב את כפר סבא על גבו במשך כל העונה, והוא השחקן אשר הוביל את סמואל יבואה לראש טבלת מלך השערים של הליגה. מי אחריו באסיסטים? בן לוז עם שניים? כל קבוצה שמשחקת נגד כפר סבא יודעת שהוא השחקן היצירתי ביותר, המתוחכם ביותר והמסוכן ביותר. הטיפול בהתאם. לאן כדאי לו ללכת - הפועל תל אביב. הפועל לא אוהבת התקפה, והיא תמשיך לא לאהוב התקפה בפיקודו של גוטמן גם בעונה הבאה. אבל מאחר והם צריכים לעשות גולים, הם צריכים שחקן עם יכולת טכנית וכישורים אשר יעביר את הכדור ממרכז המגרש להתקפה. זוכרים את עונת רבע גמר גביע אופ"א? צריך להזכיר לכם שהפועל שיחקה עם שלושה קשרים אחוריים וחלוץ בודד? אם דגו יעזוב, ישראלביץ' הוא אופציה מושלמת לתפקיד שראובן עובד ועידן סרור כשלו לקבל. עצם העובדה שהוא רגיל לעשות הכל לבד רק תעזור לו בהפועל תל אביב, ואת השילוב עם בן לוז הוא יוכל להחליף בשילוב עם ביברס נאתכו. לאן אסור לו ללכת - מכבי חיפה. שחקן דריבליסט שאוהב לשחק עם הכדור מסופסל. כאשר הוא זוכה לדקות משחק מועטות, הוא מעוניין לעשות משהו מועיל באותן דקות - כלומר לכבוש שער. ואז הוא כמובן לוקח את הכדור לעצמו ומדרבל. חבל לשנות את השם לישראלוב. מכבי חיפה היא קבוצה שבנוייה על מספר שחקני קישור אשר אמורים לבנות התקפות קטלניות מצירופים - ישראלביץ' רגיל לבנות התקפות קטלניות - לבד. בן לוז - לאן כדאי לו ללכת - הפועל תל אביב מעוניינים בו, אבל לתפקיד שהם מעוניינים בו ייעדתי את ישראלביץ. ובכלל, בן לוז מצליח בשנים האחרונות בקבוצות קטנות אשר בהן לנוכחות שלו יש יותר משקל (ראה ערך בוקסנבוים) ולכן אחרי בני יהודה וכפר סבא, הייתי מציע לו ללכת לאשדוד (ולהצטרף לדוד רביבו) או להפועל פתח תקווה. לאן אסור לו ללכת - מכבי פתח תקווה. הוא לא מתאים לדרך, לא מתאים לסגנון ולא מתאים למנטליות של הקבוצה הצעירה הזאת.

Nurd4Life

New member
המשך

מאור מליקסון - לאן כדאי לו ללכת - ערן לוי, אלן מסודי, רביד גזל - מי שמכבי חיפה זורקת, מכבי תל אביב מלקטת בחיבה, אין סיבה שמליקסון לא צריך להכנס לרשימה. עסקה כחלק מהעברת קולמה למכבי חיפה היא גם אפשרות, אבל אם יצפו ממנו למלא את החור שמאור בוזגלו ישאיר מליקסון יהיה בצרות. לאן אסור לו ללכת - קבוצה אשר בה הוא צריך לספק קבלות לבד. מליקסון הוא לא ישראלביץ', ולא בן לוז של ימי בני יהודה - הוא שחקן אשר הצליח להשתלב יחד עם צעירים נוספים בבית"ר ירושלים, והביא עונה זוועתית במכבי חיפה. אחת הסיבות לכך הן שחיפה לא הצליחה לייצר כדורגל מעניין ואטרקטיבי.. על מי אני עובד, לא הצליחה לייצר כדורגל. מליקסון מיידית ירד איתה ביכולת. תנו לו לפרוץ באגף, רק תנו לו שלושה שחקנים שרעבים לנגוח - רק לא שלושה שחקנים שמקווים שהוא גם יהיה זה שירוץ לכדור וינגח את ההרמה. יעוזה אבובקרי - לפחות בירידת הפועל כפר סבא התפוצץ הבלוף שנקרא אבו-בקרי. עצם העובדה שאתה מסוגל לבעוט כדורים ממרחק לא אומר שאתה קשר ראוי, גם אם סמואל יבואה רוצה מישהו לדבר איתו. לאן כדאי לו ללכת - הביתה. לאן אסור לו ללכת - מגרשי כדורגל בליגת העל. לפחות לא בלי לשלם על כרטיס. בין הכיסאות (ומחוץ לרדאר) : עידן שום (למישהו אכפת? שיצטרף לאבא בבית"ר בתור מחליף למחליף) , קובי מויאל (בני יהודה? מ.ס אשדוד?), אביחי ידין ואבי אבינו (להשאר בכפ"ס) התקפה - סמואל יבואה : אחרי ישראלביץ, המלפפון הכי חם מאזור השרון בפגרה הנוכחית. בכפר סבא הוא לא ישאר, וגם לקבוצת תחתית נוספת הוא לא יעבור. הגיע הזמן שמלך השערים בליגת העל יוכיח את עצמו במגרש המשחקים של הגדולים. לאן כדאי לו ללכת - מכבי חיפה היוותה הצלחה כאשר הייתה מבוססת על חלוץ אחד (בימי קולואטי) ואם יבואה רגיל למסירות של ישראלביץ, הפעם הוא יוכל לקבל אותן מאפק, מסיללה, רפאלוב ואולי גם בוזגלו. נכון להיום יש גם ליבואה הרבה יותר קבלות מהחלוץ הנוכחי של חיפה, פאנטיני. במידה ודבר כזה לא מתרחש, הייתי אומר שכדאי לו לעבור בעסקת חבילה יחד עם ישראלביץ להפועל תל אביב, או להחליף את קיויו במכבי נתניה. לאן אסור לו ללכת - לא הייתי אומר שאסור, אלא יותר כמו אתגר : סמואל יבואה רגיל להיות חלוץ יחיד ( אל תחשבו שאפילו הוא לוקח את בילי גונזאלס ברצינות ) ושילוב עם יאנק קאמנן יכול להקשות עליו. בילי גונזאלס : אתם לא רציניים, נכון? אוחנה הביא אותו כנראה כי גונזאלס נשמע לו כמו אחלה שם של שחקן. זה גם שם של עכבר שאוהב טורטיות, צריך באמת לברר עם בילי אם גם הוא אוהד נלהב.. בין הכיסאות (ומחוץ לרדאר) : אבי כנפו (שצריך להשאר בכפר סבא) לסיכום - הפועל כפר סבא כנראה תאלץ בעונה הבאה לבנות לעצמה קבוצה חדשה אשר תעפיל איתה לליגה הלאומית, מאחר ורבים משחקניה לא יהיו שם. איפה הם יהיו? תלוי אם תפוז הוא דף הבית שלהם...

Puskas

New member
חחח סיכום חמוד

כמה נ"ק שמצאתי לנכון להתייחס אליהם: 1. קובי מויאל לא ילך לאשדוד ולא לבני יהודה (לפחות לא בשלב הראשון) כי הוא חוזר אוטומטית לבית"ר מהשאלה.. כמוהו גם גיא חיימוב עוזב בחזרה למכבי ת"א ומי שאמור להיות שוער שני זה הוא בוריס קליימן שהוא שוער הנוער. 2. אני דווקא לא חושב שיעוזה כזה רע..הוא שחקן נחמד מאוד..אל תשכח שגם לוקמן לא הדהים העונה אבל היכולות שלו ידועות.. גם לברונו הייס היו עונה-שתיים לא משהו לפני שעזב את ישראל..אבל מבחינת כישרון יש ליעוזה יכולת..העניין הוא שאני הייתי משנה חשיבה לגביו לגמריי..הוא לא קשר אחורי ובחיים לא יהיה כזה..הוא גם לא ממש 50/50 הגנתי... יעוזה הוא יותר משהו כמו 65 אחוז התקפה ואיזה 35 לרפואה הגנה..אז הוא נניח 50/50 התקפי (זה המושג הכי קרוב שקיים להגדה שלו) ולכן אם כ"ס תביא אחורי גרזן ליד ידין אז יעוזה יוכל לשחק מקדימה יותר יחד עם עוד שחקם יצירתי (קובי חסן למשל).. 3. מאור מליקסון,בילי גונזאלס ולירון זרקו צריכים לעוף לספה בבית..אני במקרה יבנאי ואני יודע שהבית של מליקסון גדול,מרווח ויפה..אז שילך לשם ויהנה ממנו..חבל להביך את עצמו עם עוד עונה של להסריח את הדשא.. לירון זרקו סתם שחקן ברמה של לאומית במקרה הטוב..הוא לא באמת יחזק אף הגנה שבה הוא ינחת ולכן אני לא מוצא טעם שהוא ישחק בליגת העל עונה הבאה..אז או שישאר עם כ"ס בלאומית או שילך למשהו אחר בלאומית או שהכי טוב? יעשה לכולנו טובה ויפרוש לדוקים בליגה ארצית.. בילי גונזאלס? יש בכלל צורך לדבר עליו? אם הוא היה במנג'ר אז הוא היה שווה 5K והיה משחק בליגה השנייה של לבנון... רכש אומלל ביותר שבמשחק מול הפועל הוכיח כמה הוא עגלה שלא מסוגל לכבוש גם אם יצמידו לו אקדח לראש.. עידן שום..חחחח הוא כל כך גרוע שאפילו אבא שלו לא ירצה לעשות לו פרוטקציה..חבל שיצחק שום יהרוס לעצמו ת'שם עם פרוטקציה לעגלה כזאת.... שייע כבר הוכיח שלפעמים עדיף לוותר על הבן בקבוצה אם הוא כל כך גרוע :)

Puskas

New member
לך תדע..

קודם כל אני לא חושב שהוא ישתלב..אבל עדיין אי אפשר לקבוע שדווקא אשדוד או בני יהודה יקחו אותו.. אולי הוא ישחק בלאומית ואולי אצל הכח (לדהן יש אחלה קשרים בבית"ר).. אבל העונה אלברמן כבר עזב..הדיבור החזק הוא שגם תמוז,בן שושן וברוכיאן ילכו..אם ככה אז יתפנה מקום :)

the red king

New member
אחלה סיכום אחי! נהנתי מאוד לקרוא!!!

הפועל לא צריכה שום ישראלביץ' ושום לוז. היא פשוט צריכה להשאיל את אנסומבו ולהשקיע את הכל ולקנות את יבואה.

adi cb14

New member
אנסומבו השתפר לקראת סוף העונה...

הייתי משאיר אותו. הוא יודע להחזיק מרכז מגרש יש לו בעיה לסחוב את הקבוצה קדימה (מרבה להאט התקפות ולהחזיר אחורה). יבואה בהחלט יכול להיות טוב להפועל אבל במקום מי? ג'וניור היום סיכם תנאים לשנה הבאה(אני מקווה שהוא יהיה קצת יותר חד וזריז כי כדורגל יש לו לדעתי) ואת ארביטמן תחזיר לחיפה? דווקא נראה לי שהוא יכול אולי לעשות את הפריצה שנה הבאה. ד"א סיכום יפה מאוד היה נחמד לקרוא =]

למעלה