מעוללות הכריזה בתחנת האוניברסיטה

מצב
הנושא נעול.
בתור קרבן לכל מיני כתרים שקשרו לי

כשפונים אלי בתארים "אדון" "מר" וכו'
זה תמיד מפחיד אותי ואני מיד מסכים. טעיתי, הצדק כמובן איתך!
כמו ד"ר, סר, (צביקה, תן הסבר על תאר האצולה), וכו' וכו', אני מזדהה איתך, רץ לראי וצועק על הטמבל (עוד תואר, אבל כנראה נכון) שאמר לך את זה...

Golf Bravo

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

כמו ד"ר, סר, (צביקה, תן הסבר על תאר האצולה), וכו' וכו', אני מזדהה איתך, רץ לראי וצועק על הטמבל (עוד תואר, אבל כנראה נכון) שאמר לך את זה...

zvir1

New member
אחת ולתמיד- תארי בני הספל

ד"ר, ה"ק ד"ר פרופסור, אביר מסדר הבירית, (הולך עם ביריות ) נשיא מועדון ה F8 בישראל, ירש את תואר OBE רק בגלל שנולד במיטה הנכונה, ועוד ועוד. נדבן ידוע , היחידי שנסע על טנקים שנסעו על רכבת לירושלים.

אהמממ

ד"ר, ה"ק ד"ר פרופסור, אביר מסדר הבירית, (הולך עם ביריות ) נשיא מועדון ה F8 בישראל, ירש את תואר OBE רק בגלל שנולד במיטה הנכונה, ועוד ועוד. נדבן ידוע , היחידי שנסע על טנקים שנסעו על רכבת לירושלים.
אהמממ
הצבי ישראל, אתה שומייעה? MBE, לא OBE, זה מה שהמלכה נתנה לאבא'שלי. ואת נשיא כבוד מועדון 8F בישראל נתן לי האדון אינג'ינר צבי רכניץ ירום הודו. ואת הביריות נשאיר לחיילות בתחנת הרצליה, את הד"ר נשאיר לכבוד הגאון הרב אבייתר רייטר נ"י. את הפרופ' נשאיר לחברי וידידי משה דניאלי שהתקבל "כל כך יפה" כאן בפורום...מה נשאר? הטנקים? נו..טוב..במקרה, לגמרי במקרה, צדקת בזה. אגב, מתי אנחנו נוסעים יחד לשאוף אדי קיטור באנגליה?

בילבול שילוט כריזה

בילבול שילוט כריזה
ובכן אני לא חושב שאני שייך ל-"תיסמונת ההמון", אבל עם כל הפירסומת של הרכבת על הנסיעה שהיא "חוויה", בנסיעות המעטות שניסיתי את הרכבת, לא נהניתי מזה. לדוגמא, אני צריך לנסוע מתחנת סבידור לבאר שבע, לא מבין בתנועת רכבות, מחפש שילוט היכן הרציף הקבוע כפי ששמעתי, הדבר היחידי שאני רואה אלו פתקאות מודפסות מודבקות על לוח חשמל על הגשר. כשאני יורד למטה כתוב שהרכבת שאני מחכה לה יוצאת מרציף אחר לגמרי. חמש דקות לפני הנסיעה נכנסת רכבת לתחנה מדרום , אני לא יודע אם היא נוסעת קדימה או אחורה כיוון שלרכבות שראיתי היה אותו מראה משני הצדדים. הרכבת כמו שאמרתי נכנסת מדרום, ואני כבר מצפה שהיא תצא ותפנה מקום לרכבת הנוסעת דרומה, ועוד שתי דקות, ובמקרה חולף עובד ואני שואל אותו, והוא אומר לי שזו הרכבת רק שהיא נכנסה לתחנה ברוורס מתחנת חניה דרומית. ברגע האחרון עליתי עליה. על החלונות מכסה ציפוי אטום של פרסומת ואילו הייתי צריך לרדת בדרך, לא הייתי יודע היכן לרדת כי לא רואים שום דבר מבעד לחלון שעליו מודבקת פירסומת ועליה גשם. בתוך הרכבת לפליאתי, אין שום שילוט על התחנה הבאה. זו בהחלט אכזבה, אחרי שאני רואה שבתחנה אין 10 דקות שלא תעבור רכבת, אבל כל ההתנהלות מסביב החל מחוסר שילוט, חוסר הכוונה, הצורך בתיאום לנכים וכו, מצביעים על מחלות ילדות שעברו לבגרות. אחרי שלוש נסיונות מהן שתיים במפח נפש, בנסיעה האחרונה שלי, נסעתי באוטובוס.

קובי לו

New member
ראשית, אתה צודק שהם לא בסדר

אדון גולף בראוו
זאת לא שאלה של עדר אלא כריזה מטעה. כורזים על רכבת לדרום (רחובות) שנכנסת לרציף מס 2 והיא לא מופיעה אלא מופיעה רכבת אחרת לכוון דרום ברציף מס' 3. הפסיכולוגיה שלי, כחלק מההמון היא שיאמרו לי בדיוק מה הולך לקרות ושאכן זה יקרה. נכנסו 3 רכבות פרוריות תוך 3 דקות: 2 דרומה ו - 1 צפונה. על הנהלת הרכבת לאמר לי בדיוק, אבל בדיוק איזה רכבת נכנסת לאיזה רציף. זאת לא פסיכולוגיה. זה בלבול מח (של הנהלת הרכבת).
ראשית, אתה צודק שהם לא בסדר
ובאמת שיש להם, גם בתחנת ההגנה, בעיות בכריזה (שלעתים מביאות הקריזה). שנית, לא ראוי לכתוב אדון גולף בראוו, יש בזה מן סוג של התנשאות משפטית, כאילו היינו תובעים או סניגורים בבית-המשפט בארץ הקודש, ואנו לא. אנו חברים הגולשים בפורום. שלישית, יש לך קצת טעות, כלומר אתה בעיקר צודק (הייתי אומר 95% צודק ו-5 אחוז טועה). מה הטעות הקטנטונת ? ובכן, בתחנת האונ' יש שלטים האומרים מאיזה רציף יוצאת רכבת לאן. הכוונה לשלטים קבועים. רציף 3 רכבות לרמלה/בית-שמש וכן לראש-העין/כפ"ס/הוד-השרון. רציף 1 רכבות לבנימינה/חיפה/נהריה רציף 2 רכבות לרחובות/אשדוד/באר-שבע. אנשים שלא נוסעים יום יום, ורואים שיש בתחנה הזאת יותר מרציף אחד (ורואים, כי עובדה שמהלובי התת-קרקעי אפשר לקחת מדרגות/דרגנועים/מעלית ימניים לרציפים 1,2 או מדרגות/דרגנוע/מעלית שמאלית לרציף 3) צריכים לשאול את הדייל או המוכרת או את שאר הנוסעים מהיכן יוצאת הרכבת בה הם חפצים לסוע. כל זה לא פותר וזה אכן לא פותר את הנהלת רכבת ישראל לתת פתרון הולם וראוי לבעית הכריזות בתחנות מרובות רציפים, במיוחד כאלו שהמנהל לא נמצא על הרציפים אלא בחדר המנותק מהם. ובני, אנא המשך בכתיבתך להנהלת הרכבת וכן בפורום הזה. אני עדין זוכר כתבות שלך מהמגזין "טורבו" עליו השלום מלפני 20 שנה...

hck

New member
הפתרון ממש פשוט

1-2-3 נסיון..גגגרר...גגררר...גררר...הלו..הלו..מישהו ברכבת ישראל שומע? מישהו ברכבת ישראל יודע מתי נכנסות הרכבות לתחנה? מישהו ברכבת יודע איפה נמצאות הרכבות? 17:00 - 17:10: בפרק הזמן הזה אמורות להגיע שלוש רכבות לתחנת האוניברסיטה: אחת מדרום ושתיים מצפון. או הוו כמה שזה מסובך..או הוו הוו כמה שזה מסובך. במיוחד שבשעות האלה עמידה בלו"ז היא לא משהו... אז ככה: הכרוז מכריז על רכבת פרברית לכוון דרום עד רחובות שנכנסת לרציף מס 2. כמה שניות אחר כך נכנסת רכבת לכוון דרום אמנם אבל לרציף מס' 3 והיעד שלה הוא דווקא ראשונים. נוסעים שעומדים על רציף 2 מנסים לרוץ לרציף שלוש אבל כמובן מפספסים. דקה אחר כך נכנסת לרציף 2,נחשתם? הרכבת שעליה הכריזו (לרחובות) והנוסעים המסכנים שרצו ופיספסו (כי חשבו שהכרוז טעה) מתנשפים חזרה לרציף שממנו הם נמלטו לפני דקותיים... ותוך כדי כך, מי באה? מי מופיעה? בשקט בשקט לרציף מספר 1? בלי כרוז ובלי בטיח? רכבת שלישית, זאת לבנימינה. נשמע מצחיק? אבל זאת התעללות לשמה: אי אפשר להשתמש בחדר ההמתנה התת קרקעי כי אז מפספסים את הרכבת. זה קרה לי פעם אחת. קשה לעמוד ברציף הקפוא והרועש. נו? אז לאן הלכו המליארדים? אני מתכוון לכתוב להנהלת הרכבת. עשיתי את זה לא מזמן בקשר לכמה בעיות כולל זאת שתיארתי. קיבלתי מכמב נורא ארוך (ומייגע) על תכניות ותכניות עפ ראשי תיבות נורא יפים והטמעות של כל מיני דברים נורא מתוחכמים. אבל? רמקול יש? מיקרופון יש?
הפתרון ממש פשוט
יש מנהל שלוחץ על מערכת הכריזה למטה במשרדו. הבעיה שהוא לא תמיד מעודכן טלפונית כאשר רכבת מגיעה באיחור. שני פתרונות (להנהלת הרכבת כמובן...): 1. שיחייבו את הנוגעים בדבר ליצור קשר ולעדכן את מנהל התחנה לגבי זמן ההגעה (בעיקר פקחי הרכבת). 2. מצלמה או שתיים בעזרתה המנהל רואה איזה רכבת מגיעה (וגם רואה שבכל בסדר ברציף על הדרך).

euronitzan

New member
בתחנת ההגנה יש פיתרון פשוט:

הפתרון ממש פשוט
יש מנהל שלוחץ על מערכת הכריזה למטה במשרדו. הבעיה שהוא לא תמיד מעודכן טלפונית כאשר רכבת מגיעה באיחור. שני פתרונות (להנהלת הרכבת כמובן...): 1. שיחייבו את הנוגעים בדבר ליצור קשר ולעדכן את מנהל התחנה לגבי זמן ההגעה (בעיקר פקחי הרכבת). 2. מצלמה או שתיים בעזרתה המנהל רואה איזה רכבת מגיעה (וגם רואה שבכל בסדר ברציף על הדרך).
מערכת הכריזה מחוברת למירס של הכרוז, שעומד על הרציף וכך הוא יודע מה קורה בתחנה..

idos2

New member
זה לא המירס

מערכת הכריזה מחוברת למירס של הכרוז, שעומד על הרציף וכך הוא יודע מה קורה בתחנה..
זה לא המירס
גם בתחנת ההגנה וגם בתחנת האוניברסיטה (וגם בתחנות אחרות) יש כריזה אלחוטית, ולפעמים הכרוז היה עולה/יורד לרציף וכורז משם. לפני זמן לא רב נכנסה מערכת כריזה "ממוחשבת" לאותם תחנות ומאז כמעט ואין יותר כרוז אנושי, ואת המערכת הממוחשבת ניתן ככל הנראה להפעיל רק ממשרד מנהל התחנה. אני חייב לציין שלפחות המערכת הממוחשבת מדברת בצורה ברורה ומובנת, בניגוד למה שהיה לפעמים שלא תמיד הכורז היה כ"כ ברור, ובנוסף היה בתחנת האוני' הודעה מוקלטת בקול מאוד מעצבן שהודיעה בדר"כ על הרכבות הפרבריות לבנימינה ואף 1 לא הבין אותה.

nubi

New member
זה קורה שם גם

1-2-3 נסיון..גגגרר...גגררר...גררר...הלו..הלו..מישהו ברכבת ישראל שומע? מישהו ברכבת ישראל יודע מתי נכנסות הרכבות לתחנה? מישהו ברכבת יודע איפה נמצאות הרכבות? 17:00 - 17:10: בפרק הזמן הזה אמורות להגיע שלוש רכבות לתחנת האוניברסיטה: אחת מדרום ושתיים מצפון. או הוו כמה שזה מסובך..או הוו הוו כמה שזה מסובך. במיוחד שבשעות האלה עמידה בלו"ז היא לא משהו... אז ככה: הכרוז מכריז על רכבת פרברית לכוון דרום עד רחובות שנכנסת לרציף מס 2. כמה שניות אחר כך נכנסת רכבת לכוון דרום אמנם אבל לרציף מס' 3 והיעד שלה הוא דווקא ראשונים. נוסעים שעומדים על רציף 2 מנסים לרוץ לרציף שלוש אבל כמובן מפספסים. דקה אחר כך נכנסת לרציף 2,נחשתם? הרכבת שעליה הכריזו (לרחובות) והנוסעים המסכנים שרצו ופיספסו (כי חשבו שהכרוז טעה) מתנשפים חזרה לרציף שממנו הם נמלטו לפני דקותיים... ותוך כדי כך, מי באה? מי מופיעה? בשקט בשקט לרציף מספר 1? בלי כרוז ובלי בטיח? רכבת שלישית, זאת לבנימינה. נשמע מצחיק? אבל זאת התעללות לשמה: אי אפשר להשתמש בחדר ההמתנה התת קרקעי כי אז מפספסים את הרכבת. זה קרה לי פעם אחת. קשה לעמוד ברציף הקפוא והרועש. נו? אז לאן הלכו המליארדים? אני מתכוון לכתוב להנהלת הרכבת. עשיתי את זה לא מזמן בקשר לכמה בעיות כולל זאת שתיארתי. קיבלתי מכמב נורא ארוך (ומייגע) על תכניות ותכניות עפ ראשי תיבות נורא יפים והטמעות של כל מיני דברים נורא מתוחכמים. אבל? רמקול יש? מיקרופון יש?
זה קורה שם גם
בצהריים. פאדיחות שחבל על הזמן. באיזה יום, הכריזו על המהירה של 13:08 כעל פרברית, ומי שלא יודע שפרברית לא יכולה להיות 5 מערכי IC3 (זו היתה כמובן הרכבת לחיפה)פשוט לא עלה. כשהגיעה הפרברית האמיתית, כמה דקות אחרי, הכרוז לא ידע איפה לשים את עצמו ואנשים נורא התרגזו.

פיתון, עם כל הכבוד לביקורת שלך

פיתון, עם כל הכבוד לביקורת שלך
אתה פשוט טועה. במדינה בה לא כולם רגילים לנסוע ברכבת, אי אפשר להסתמך על שילוט, מה גם שבאירופה יש שילוט אלקטרוני על הרציף, דבר שלא ראיתי בתחנות שאני משתמש בהן. וחוצמיזה לך תסתמך רק על הלו"ז כאשר בגלל אי עמידה בו, הרכבת המהירה לחיפה נכנסת לרציף מס. 1 בתחנת האוניברסיטה בדיוק בזמן בו צריכה להכנס הפרוורית לבנימינה. זו, נכנסת כמה דקות אחריה, באיחור כמובן. ברכבת המהירה אין שילוט כמובן. כללית הכריזות (כאשר הן מבוצעות) טובות מאד ונותנות אינפורמציה ברורה ביותר ובכלל לא מייגעת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה