אני אגיד לך מה זה פמיניזם בשבילי
קודם כל, מה שחשוב להבין וגם אני לא ידעתי עד שהגעתי לפורום הזה זה שיש כל מיני צורות של פמיניזם, ומה שנראה לי שקורה זה שאתה מכליל על כל הפמיניזם מכמה דוגמאות (שחלקן, כפי שהסבירו לך, אפילו אינן נכונות). בשבילי פמיניזם זה חלק מהאמונה שלי שמגיע שוויון לכל, ושמגיע לכל אדם שיתיחסו אליו כאל אינדיבידואל ולא כמייצג של קבוצה שלמה. ולכן, גם אם נניח שאתה צודק ושלנשים בממוצע יש נטיה לעשות דברים מסוימים ולגברים בממוצע יש נטיה לעשות דברים אחרים (למרות שאני מסכימה עם חברותי וחבריי כאן שהמון מזה זה חינוך וקשה לנטרל את זה מספיק בשביל ממש לקבוע מה גנטי), זה עדיין לא רלוונטי. כשאדם אינדיבידואלי מנסה להתקבל לעבודה מסוימת, הוא או היא צריכים להיות מוערכים על פי כישוריהם, ולא על פי מינם, או צבעם, או דתם, או נטייתם המינית. כשיש שני אנשים שמבצעים בדיוק אותה עבודה, הם צריכים לקבל אותו שכר. וכן הלאה. ואני אמשיך לרצות אותך בעניין הנטיות. אם גברים יותר חזקים בכל מה שקשור למתמטיקה ומדע ונשים יותר חזקות במה שדורש כישורים לשוניים, איך זה שהרב המוחץ של הספרות ה"יפה" וה"רצינית" שנכתבה והועברה מדור לדור היא דווקא של גברים? איפה מתבטאים הצדדים החזקים של הנשים בכל תחום אחר בהיסטוריה? זה לא קשור לנטייה ולא כלום. זה עניין של כח, שליטה וסטאטוס. וכן, מעבר לזה, אני חושבת שזה קצת חשוד שכל כך מעט נשים מגיעות לעמדות מפתח ברב תחומי החברה, כי קשה לי להאמין שיש כל כך מעט נשים מוכשרות, כשאני נתקלת בכל יום בנשים מוכשרות לא פחות מגברים.