מעבר מתמ"ל לחלב פרה

אולה *

New member
מעבר מתמ"ל לחלב פרה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

אומרים שמגיל שנה מותר להם לשתות חלב פרה במקום תמ"ל. האם יש טיעונים בעד-נגד? האם יש המלצות? האם נתקלתם בבעיות? תודה.
 

חן123

New member
למה לך לעבור?

מה רע בתמ"ל? הרבה ילדים (וגם מבוגרים) אלרגיים לחלב ניגר. לא הייתי ממהרת עם זה אם אין סיבה ממשית.
 

אולה *

New member
זו בדיוק השאלה

מה טוב בתמ"ל? שירז לא אלרגית לכלום (טפו-טפו-טפו), ולמה לא לעבור? מה היתרונות של תמ"ל?
 
אבל...

התמ"ל של גיל שנה+ לא רק מבוסס על חלב פרה (כמו של עד גיל שנה), הוא גם דומה לו בהרכב (בניגוד לתמ"ל של עד גיל שנה שדומה בהרכב לחלב אם). אני חושבת שאם ילד אלרגי לחלב ניגר הוא יהיה אלרגי גם לתמ"ל הזה. נראה לי שהיתרון היחיד זה שלתמ"ל מוסיפים ויטמינים וברזל. אה כן, וגם זה שלא צריך מקרר כדי לאחסן אותו
 

עמית@

New member
אז ככה, חלב פרה נוצר עבור עגלים

תמ"ל, עם כל מגרעותיו, נוצר עבור תינוקות- ויש בו חומרים חיוניים להתפתחות ולגדילה, חלב פרה פשוט לא מספק את כל אלו, היא יכולה בהחלט לשתות חלב- אבל לא כתזונה עיקרית (ובעיקר לא אם קיימת רגישות)
 
בהנחה שמדובר על תינוק שאוכל

מוצקים "כמו שצריך" - כלומר אחרי גיל שנה מקבל משהו כמו בקבוק או שניים ביום +/- השלמות - זה כמובן לא התזונה העיקרית! אם מדובר בסרבן מוצקים זה משהו אחר לגמרי.
 
הטיעון היחיד נגד הוא העובדה שלתמ"ל

יש תוספת ויטמינים ומינרלים שאין בחלב פרה. הומאופטים יגידו לך שהרבה מאוד בעיות מתחילות במוצרי חלב פרה, אבל צריך להאמין בדרכי הטיפול שלהם כדי לקבל את דעותיהם.
 
אנחנו לא עברנו.

אני כבר לא מונעת בקנאות מיונתן לשתות דברים שמבוססים על חלב פרה, אבל אני מעדיפה תמ"ל שמותאם בהרכב שלו בדיוק לילדים קטנים בגילו ולא לעגלים שאך נולדו.
 
אני העדפתי לתת לשגיא את התמ"ל

מכיוון שהיו בו ערכים תזונתיים שאין בחלב פרה. אבל, כשהתפוצצה פרשת רמדיה, זו היתה בדיוק הנקודה ששגיא החל להעדיף את השוקו על התמ"ל וזה מה שהוא קיבל. זה היה לפני כחודשיים וחצי לערך, כשהוא היה בן יותר משנתיים.
 

אולה *

New member
../images/Emo41.gif לסיכום:

1. אסור לעבור לחלב אם מדובר באוכל עיקרי של התינוק. 2. אם שירז אוכלת מזונות אחרים במהלך היום, ובמקרה שלה מדובר בתמ"ל פעמיים ביום - עקרונית לא אמורה להיות בעיה. 3. תמ"ל מותאם לצרכי התינוקות - ויטמינים, מינרלים (כתבתי משפט חכם
) בקיצור, אפשר לנסות, לא חובה. אולי ננסה בהדרגה פעם ביום מתוך הפעמיים שהיא שותה.
 
../images/Emo45.gif סיכום נאה.

גם אנחנו נשארנו עם התמ"ל. מבחינתי התמ"ל מהווה תוספת ויטמינים לכל מה שזיו לא אוהב לאכול (ירקות).
 
למה../images/Emo35.gif

גור האדם והאדם בכלל, לא נועד לשתות חלב אם של חיה אחרת. ארגון הבריאות העולמי אפילו ממליץ להמנע מחלב ניגר עד גיל שנתיים אם אני אל טועה (בארץ ממליצים עד שנה). ולנו היהודים במיוחד חלב פרה אינו מומלץ ואם כבר אז חלב עיזים. את יכולה גם להתייעץ עם קירה מפורום תאומים ושלישיות. היא נטורופטית והיא תוכל להסביר לך בדיוק למה זה לא טוב.
 
אבל זו בדיוק הנקודה

שמי שרוצה להמנע מחלב פרה מסיבות של אי התאמה לילדים, אלרגיה, ליחה, בעיות אזניים וכל דבר אחר שמיוחס לחלב פרה - אין שום היגיון בלתת תמ"ל שמבוסס על חלב פרה ודומה לו בהרכב, רק מועשר בויטמינים! אם כבר אז הגיוני לתת משקאות סויה או אורז, או תמ"ל שמיועד עד גיל שנה (כתחליף להנקה).
 
תות, דין חלב ניגר כדין מוצרי חלב

(ולענינינו תמ"ל על בסיס חלב). מדוע מתיר משרד הבריאות לתת מוצרי חלב מגיל 9 חודשים ואילו חלב ניגר מגיל שנה? אני מניחה שיש הבדל מהותי. לכן אני מניחה שיש הבדל מהותי בין תמ"ל על בסיס חלב לבין חלב ניגר. כמובן שאצלנו יש את תומר שאסור לו מוצרי חלב מסיבה בריאותית וכמובן שהוא קיבלת בעבר תמ"ל צמחי ובהווה מקבל חלב אורז, מעט סויה וכל תחליף שקיים! אני מאוד בעד (לכל הילדים, לא רק לרגישים) לעבור למשקה שמבוסס על מי אורז+שקדייה+דייסת דגנים. אפשר להוסיף גם תמרים. מאוד בריא וטעים.
 
סליחה אולה, דיברתי במישור העקרוני.

יש ענין של גזע ומוצא שמשפיעים על הרגישות לחומרים מסויימים. אני יודעת שאצל היהודים (האשכנזים כמדומני עוד יותר) יש רגישות מוגברת לחלב פרה.
 
באמת לא הבנתי איך היהדות נדחפה

לשרשור הזה. אין איזה בדיקה גנטית שאפשר להוסיף לצרור הבדיקות שעושים טרום הריון?
 
למעלה