מעבר מחברת בת לחברת אם

מצב
הנושא נעול.
מעבר מחברת בת לחברת אם

מעבר מחברת בת לחברת אם
בתלוש משכורת רשום שאני מקבל שכר מחברה א' וכעת אני עוברת לחברה ב'. העבודה הינה אותו תפקיד במתכונת שונה,רק ש-מקבלים יותר טלפונים,והפעילות אינטסיבית וגבוהה יותר מהחברת בת. האם אני זקוקה לפיצויים? עוד לא קבלתי הודעת סיום עבודה מהחברה הקודמת , אמרו לי שהתנאים שלי ישמרו,אבל במקום החדש מרוויחים יותר אלו שבתפקידים מקבילים. אנא תעזרו לי,מה הזכויות שלי?

שיר ורד

New member
המקרה לא מוגדר ישירות בחוק

מעבר מחברת בת לחברת אם
בתלוש משכורת רשום שאני מקבל שכר מחברה א' וכעת אני עוברת לחברה ב'. העבודה הינה אותו תפקיד במתכונת שונה,רק ש-מקבלים יותר טלפונים,והפעילות אינטסיבית וגבוהה יותר מהחברת בת. האם אני זקוקה לפיצויים? עוד לא קבלתי הודעת סיום עבודה מהחברה הקודמת , אמרו לי שהתנאים שלי ישמרו,אבל במקום החדש מרוויחים יותר אלו שבתפקידים מקבילים. אנא תעזרו לי,מה הזכויות שלי?
המקרה לא מוגדר ישירות בחוק
אבל נראה לי שאת זכאית לצפויי פיטורים אם עבדת מעל שנה. אם דובר בהעברה של פעילות או קבוצת עובדים בין החברות ,ז היכול להחשב כמכירה של חברה. במקרה כזה, אם החברה המקבלת מתחייבת לשלם את הפצויים גם בגין החברה הראשונה (במקרה שיגיעו לעובד פצויים בסיום עבודתו בה) אז העובד לא זכאי לפצויים כעת. אם העובד מפוטר, זכויות הותק שלו (צבירת ימי מחלה, מספר ימי חופשה והבראה בשנה, נספרים מהתחלה). אם תצליחי להוכיח שעובדים אחרים מקבלים יותר ממך בגלל שאת מופלית לרעה בגלל מינך, גילך, גזעך, דתך או היותך הורה הם יהיו חיבים להשוות את תנאיך ואולי גם לשלם לך פיצוי על אותה אפליה. מותר להפלות בין עובדים בגלל ותק שונה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה