מעבר לוושינגטון

liat1121

New member
מעבר לוושינגטון

בהמשך לשאלתי...
אני גרה בארה"ב עם בעלי, ללא ילדים, מחפשת מידע על תנאי המגורים בוושינגטון. זול? יקר? האם יש שם קהילה ישראלית רחבה?
אנחנו כמובן נמצאים כאן באופן חוקי. פשוט רוצה קצת שינוי ומגששת. אני יודעת שלוס אנג'לס יקר מאוד, ניו יורק צפוף לי מידי ולכן חשבתי
על וושינגטון הבירה שזה גם מקום מרכזי. כל מידע על המקום, או אם יש מישהו שגר שם יעזור לי להחליט.

ilanvag

New member
אני רק שאלה:

לא ברור מה את מנסה לעשות - זה נראה כאילו מצאת באינטרנט את רשימת הערים הגדולות בארה"ב, ואת מנסה לעשות אן-דן-דינו לאיזו מהן את רוצה לעבור.

אז קודם כל, את יכולה להוסיף לרשימה ערים כגון שיקאגו, יוסטון, פילדלפיה, סאן פרנסיסקו, מיאמי, בוסטון, ואת יכולה למצוא עוד כמה וכמה באינטרנט.

שנית, תגידי לי בבקשה - האם לגור בתל-אביב זה יקר או לא? האם ירושלים יקרה? אני מתאר לעצמי שהתשובה משתנה אם מדובר בשכונות כמו רמת אביב ג', בבלי או רחביה, לעומת אם מדובר בדרום תל-אביב או בשכונות מסוימות (ולא הכי סימפטיות) בירושלים.

והערים שלגביהן החלטת שהן "יקרות מדי" או "צפופות מדי", או שאת שואלת האם העיר זולה או יקרה - כל אחת מהן היא בגודל (מבחינת אוכלוסין) של פי כמה וכמה מהעיר הישראלית הגדולה ביותר.

בקיצור, את מבינה כמה רצינית את נשמעת???

Boston Guy

New member
יחסית לאיפה?

"זול? יקר?" - יחסית לאיפה?
"קהילה ישראלית רחבה" - יחסית לאיפה?

אם אתם גרים כרגע במרתף בקווינס - וושינגטון תהיה יקרה בהשוואה.
אם אתם גרים בפנטהאוז בשדרה החמישית במנהטן - ושינגטון תהיה זולה בהשוואה.

debby12

New member
מנהל
יש קהילה ישראלית רחבה מאוד

בפרבר צפוני מרוחק של וושינגטון שנקרא Rockville. יש שם קומפלקס מגורים אחד כל כך ישראלי שקוראים לו בשם החיבה "הקיבוץ".

זה במרחק 40-45 דקות נסיעה במטרו ממרכז וושינגטון, ואם אתם ללא ילדים לא הייתי ממליצה לגור שם.

יש בה שכונות צעירות ותוססות יותר - Dupont Circle ו Capitol Hill. את יכולה לחפש בקרייגסליסט את טווח המחירים ולהשוות ללוס אנג'לס. אלה לא שכונות עם קהילה ישראלית רחבה, אבל הן ממוקמות במרכז העיר ונעימות הרבה יותר לדעתי. אלה השכונות יקרות יחסית של וושינגטון.

באופן כללי וושינגטון פחות צפופה מניו יורק.

liat1121

New member
מעבר לוושינגטון

תודה על המידע. אנחנו גרים בפלורידה,במקום שקט ויפה, אבל גם מנותק ורחוק משהו. אני מניחה שאני פשוט עוברת קשיי
התאקלמות, חסר לי מאוד הריח של ישראל, אנשים שידברו איתי בשפה שלי, וזה גורם לי לחפש ולהסתכל לכיוון מקומות אחרים.
אולי כדאי לרדת מזה, לא יודעת.. בכל אופן תודה לכולם על ההתייחסות.

naf86

New member
תלוי מה את מחפשת

האם תעסוקה זה משהו חשוב?
קהילה ישראלית?
אוכל ישראלי?
בתי ספר יהודים/ישראלים?

כי ככל שיהיה יותר דרישות, כך סביר שהמקום יהיה יותר יקר. אחוז ניכר מהישראלים מתרכזים באזור ניו יורק, בוסטון, לוס אנג'לס ושאר הערים הגדולות. ככל שהמקום יותר פופלרי כך המחירים והצפיפות בהתאם.

למעלה