מעבר לאחר ENTET

raall

New member
מעבר לאחר ENTET

היי הרבה זמן לא התקלתי פה שמשהו קריטי (פרט לאיזה בקשה על הסטוגרם באקסל שטרם נענתה), בכל אופן העניין הוא כזה: איך אני מגדיר באקסל שאם אני נמצא בתא מסוים נניח B1 שלאחר שאני מקיש ENTER אז אני יעבור לתא B2 (זו הפעולה הבסיסית), אבל נניח לאחר שאני מקיש ENTER בתא B2 אז אני יעבור חזרה לתא C1 או לתא אחר שאני אקבע בגיליון (נניח D5) כו'... בקיצור נראה לי שצריך פה מאקרו כלשהוא, ואין לי מושג ממש איך להגיע אליו. בבקשה עזרתכם גאוני הפורום.

giladba

New member
נא הסבר בדיוק מה אתה צריך..

האם שתמיד יקפוץ ל-D5 מכל תא ? או רק מתא מסויים ? או.....שמא אולי התמונה תספיק ?

raall

New member
טוב - הסבר והבהרה

הכוונה שלי היא שאני אוכל להגדיר לגבי כל תא לאיזה תא להגיע לאחר הקשת אנטר בתא הספציפי הזה. לכן אני כנראה זקוק פה לאיזה מאקרו שבו אוכל להגדיר את תא הבסיס ואת תא היעד. בתוך המאקרו הזה אמור לבוא כנראה איזה IF שאומר שברגע שמקישים ENTER בתא הספציפי הזה אז יהיה מעבר לתא אחר (שאותו גם יש צורך להגדיר במאקרו מן הסתם) ... וכו'. כל הנ"ל מדבר בערך על 10 תאים שונים בגיליון. לגבי התמונה שהוספת לצערי היא לא רלוונטית כאן. אני מחדד שוב את הדוגמא: נניח שאני מכניס נתונים לתא B1, אני רוצה שברגע שיוקש ENTER, יהיה מעבר לתא B2, לאחר שיוכנסו נתונים לתא B2, ברגע שיוקש ENTER יהיה מעבר לתא C1 וכו' גם לגבי תא C1 וכו'... גם לגבי תאים אחרים בגיליון.

מיכאל אבידן

Member
מנהל
חסר לי משהו . . .../images/Emo43.gif

אבל מאחר והזכרתי אותו עד היום 100 פעם לפחות, אשאיר לך לנחש...

raall

New member
שחכתי להביא ניחושית

היי. שיערתי שזה יימצא בקישורים או בגלריות - לצערי לא מצאתי משהו כזה שם, תקן אותי אם אני טועה. בבקשה אם תוכל להפנות אותי ספציפית כי אני לא טוב בניחושים. אגב זה מה שאני אומר גם בדר"כ לזוגתי - פשוט תגידי מה את רוצה בלי רמזים וזה מה שתקבלי.
. אגב ניחושית היא חישובית
ויש אפילו כמה שיקראו לה מחשבון כיס.

raall

New member
מצטער - אנ'לא מוצא

חיפשתי לאורך ולרוחב כל הפורום, קבצים, מאמרים קישורים, אתרים נלווים ומה לא. בבקשה שוב, אם תוכל להפנות אותי במדויק - אני מקווה שזה לא קשור לתמונה של בארט סימפסון.

מיכאל אבידן

Member
מנהל
הפעם לא קשור לבארט סימפסון...../images/Emo43.gif

והרמז נמצא בהסבר הכללי, לגולש המתחיל
, שבקישור האדום בראש דף זה. (שים לב לסימן הקריאה).

מיכאל אבידן

Member
מנהל
בינגו ../images/Emo70.gif . . .../images/Emo43.gif

ואני כמעט בטוח שאתה כבר לא תשכח לציין את הגרסאות שלך בשאלות הבאות. עיין בקובץ המצ"ב. אינני בטוח שבגרסה 2000 כבר ניתן היה לאפשר/למנוע בחירת תאים נעולים. 4 התאים הצהובים אינם נעולים וכל היתר ננעלו בהגנת גיליון. אינני בטוח לגבי השליטה בסדר בו הסמן עובר ביניהם אבל זו דרך לאפשר מעבר סמן רק בין תאים מסויימים.

raall

New member
לא זו היית הכוונת המשורר.

לא דיברתי על הגנת תאים ונעילת תאים - אין לי צורך בזה. שוב אני חוזר לשאלה המקורית שלי: אני נמצא בתא B1, הכנסתי נתונים. אני רוצה שברגע שאני מקיש על כפתור ENTER במקלדת אני יעבור לתא B2. הגעתי לתא B2, הכנסתי נתונים, ברגע שאני מקיש ENTER במקלדת אני יעבור לתא D6 לדוגמא. ולכן לאור כל הנ"ל חשבתי שיש פה צורך באיזה מאקרו שבו יוגדרו: א. או המרחק שיש לעבור ולאיזה כיוון. לחילופין: ב. תא היעד שאליו יש לעבור בהקשת ENTER. זו הייתה כוונתי, ושוב אני חוזר EXCEL200-WINXP
אשמח אם תוכל לעזור לי בנושא כאוב זה.

raall

New member
הפורום שוצף וגועש

מיכאל יצא לך במקרה להציץ בזה, אני עדיין מנסה להכין משהו שיאפשר לי לבצע את הפעולות של הגדרת המעבר לאחר הקשת ENTER בתא ספציפי. אודה לך אם תוכל לעזור לי בנושא.

למעלה