מעבר לאוכל מוצק

limor7y

New member
מעבר לאוכל מוצק

לבני מלאו חצי שנה ולפני יומיים התחלתי לטחון לו גזר, קישוא ותפוח אדמה (וגם בצל וסלרי בשביל הטעם בלבד). הוא לא מסכים בשום פנים ואופן לאוכל את זה. ניסיתי עם כפית וניסיתי עם האצבע שלי, ניסיתי שהיה רעב מאוד וניסיתי בין הארוחות - אך לא הסכים לאכול ופרץ בבכי אדיר. מה עושים? (רגב נולד בשבוע 36 בניתוח קיסרי עקב מיעוט מי שפיר. כיום שוקל 7.5 קילו) תודה, לימור
 
יש ילדים שקשה להם להתחיל עם מוצקים

תמשיכי לנסות אבל כדאי להתחיל עם ירק אחד,אנחנו התחלנו עם בטטה. ולנסות.. עד שזה יצליח.
 
בצל וסלרי

הם ירקות בעלי טעם מאוד דומיננטי, שלא אהוב על כל אחד, ועלולים להפריע במיוחד לתינוק שעד עתה היה רגיל רק לטעם אחד מתון יחסית של חלב או תמ"ל. הייתי ממליצה לך להתחיל דווקא מהירקות המתונים - גזר, קישוא ותפ"א (או אפילו גזר או בטטה לחוד שהם טיפה מתקתקים ולכן דומים יותר לחלב), ולהשאיר את התוספות הפיקנטיות לשלב מאוחר יותר. ומעבר לזה - לא צריך למהר. הניחי לו יום-יומיים, ונסי שוב. בהצלחה!
 
מניסיוני הטרי מאוד

לפני כשבוע וחצי התחלתי לתת לבן שלי מוצקים, כאשר הירק הראשון היה גזר. התגובה הראשונית שלו הייתה מזעזעת (גם עשה פרצופים של גועל וגם כל הזמן כמעט נחנק והוא אפילו הקיא אחרי כמה טעימות קטנות). לפי התגובה שלו, הבנתי שמה שמפריע לו זה בעיקר המרקם שהקשה על הבליעה ואכן, כשהגעתי לטעימות של הקישוא (שכאשר מועכים אותו בבלנדר, נהייה די מימי), נרשמה התלהבות יתרה בשל העובדה שפשוט היה לו קל לבלוע את זה. ועכשיו בזכות הקישוא אני מצליחה לערבב לו עוד ירקות (כאשר תמיד הבסיס הוא הקישוא). אם המרקם של הירק יוצא די סמיך, אני ממליצה לך להוסיף מים כדי להגיע למרקם די מימי. עם הזמן, כל עניין הבליעה ואופן ההאכלה הזו יסתדר להם יותר טוב ואז לא תהיה בעייה לתת את זה גם סמיך יותר. יכול להיות שגם זה מה שמפריע לבן שלך. אני לא בטוחה שאת חייבת לערבב לו בצל וסלרי - אל תשכחי שמה שנראה לנו חסר טעם, עבור תינוקות שטועמים בפעם הראשונה זה עשוי להיות יותר מדי, ככה שאולי כדאי להתחיל עם הירקות עצמם ולבד (גזר/בטטה/קישוא) ואז להתחיל לערבב או להוסיף טעמים. אגב, יתכן וכמו שכתבו לך, הבן שלך באמת עדיין לא ממש מוכן לזה, אז אולי פשוט תמשיכי עם טעימות בכמויות קטנות עד שהוא יתרגל לרעיון של אכילה מכפית ובליעה של מזון שהוא לא חלב...
 
למעלה