מס הסתדרות כללית

מצב
הנושא נעול.

bella135

New member
מס הסתדרות כללית

מס הסתדרות כללית
שלום לכולם. מספר שאלות בקשר למס "הסתדרות": האם המעסיק רשאי לנכות לי דמי חבר להסתדרות למרות שלא ביקשתי להצטרף להסתדרות? במידה והמעסיק אכן ניכה, האם עלי לבקש החזר מההסתדרות או מהמעסיק?

תשובה

מס הסתדרות כללית
שלום לכולם. מספר שאלות בקשר למס "הסתדרות": האם המעסיק רשאי לנכות לי דמי חבר להסתדרות למרות שלא ביקשתי להצטרף להסתדרות? במידה והמעסיק אכן ניכה, האם עלי לבקש החזר מההסתדרות או מהמעסיק?
תשובה
א. אינו רשאי. בין היתר מכח הוראת חוק יסוד:כבוד האדם וחרותו, המגן גם על קניינו של אדם. ב. אתה יכול לדרוש משניהם במקביל. אחד מהם בסופו של דבר יחזיר.

שיר ורד

New member
אם המעסיק חתם על הסכם קיבוצי מפעלי

מס הסתדרות כללית
עם ההסתדרות הוא מחויב לגבות מס מהעובדים לטובת ההסתדרות. אם זה המצב, אין סיכוי שתקבל החזר, אבל כדאי לבדוק איזה סכום מנוכה משכרך, יתכן שהניכוי גבוה מהמוגדר בחוק/ בהסכם.

bella135

New member
הסכם קיבוצי מפעלי

עם ההסתדרות הוא מחויב לגבות מס מהעובדים לטובת ההסתדרות. אם זה המצב, אין סיכוי שתקבל החזר, אבל כדאי לבדוק איזה סכום מנוכה משכרך, יתכן שהניכוי גבוה מהמוגדר בחוק/ בהסכם.
הסכם קיבוצי מפעלי
ישנו הסכם קיבוצי במפעל: "הסכם קיבוצי מיוחד" שנחתם בין הנהלת המפעל לבין ההסתדרות במרחב ירושלים והוועד, אולם אין שם התייחסות לניכוי דמי חבר להסתדרות.

שיר ורד

New member
כנראה שכן יש התיחסות לנושא

הסכם קיבוצי מפעלי
ישנו הסכם קיבוצי במפעל: "הסכם קיבוצי מיוחד" שנחתם בין הנהלת המפעל לבין ההסתדרות במרחב ירושלים והוועד, אולם אין שם התייחסות לניכוי דמי חבר להסתדרות.
ההסתדרות דואגת להכניס את זה לכל הסכם קיבוצי שהיא חותמת עליו.

bella135

New member
קראתי את ההסכם הקיבוצי

ההסתדרות דואגת להכניס את זה לכל הסכם קיבוצי שהיא חותמת עליו.
קראתי את ההסכם הקיבוצי
הפלא ופלא... אין כל סעיף כזה. מה עושים עכשיו?

מצב
הנושא נעול.
למעלה