הנקה ותמ"ל ../images/Emo77.gif
לשאלותייך: 1. קשה קצת לענות לשאלתך, אם השילוב עם תמ"ל פוגם ביתרונות של ההנקה. השאלה היא לשם מה את שואלת? האם יש לך אפשרות לשאוב? האם תרצי לשאוב ולתת את החלב שלך? אני יוצאת מנקודת הנחה, שהפתרון שמתאים לך הוא לשלב הנקה ותמ"ל. אם אני צודקת, אז תשובתי היא שכל הנקה היא רווח נקי של התינוק שלך. אם אני טועה והבנתי אותך לא נכון, את מוזמנת להמשיך ולשאול
2. לגבי הבדל בין התמ"לים השונים: כולם תרכובות מזון מלאכותיות תעשייתיות, שכמובן אינן "תחליף" ואינן דומות לחלב אם בשום צורה. זה מין מזון שנותנים לתינוקות. זה לא התחום שלנו, אבל באופן אישי אני יכולה להגיד לך, ששמעתי כמה יועצות הנקה מוסמכות מייעצות לתת כל פעם תמ"ל אחר (זה שבמבצע בדיוק...), והן הסבירו את זה בסיבות הבאות (אני מפרטת כדי שתדעי למה הן אומרות את זה, ותוכלי לעשות את השיקול שלך): א. כי אף מחקר לא מצא עדיפות לתמ"ל אחד על משנהו, אז עקרונית כולם אותו הדבר. לעומת זאת, השיקול הכספי בהחלט חשוב בתמ"ל, שעולה הרבה כסף. ב. כי לחברות התמ"ל יש אינטרס שתפתחי נאמנות למוצר שלהן. אין שום סיבה אחרת לדבוק דווקא בתמ"ל מסוים (אלא אם כן את רואה שתינוקך מגיב לא טוב לתמ"ל של חברה מסוימת באופן עקבי, ומגיב טוב לתמ"ל של חברה אחרת, על זה יותר בסעיף ג). ג. כי יש הבדלים קטנים בין התמ"לים, הרי הם לא משתמשים כולם בדיוק באותו הרכב כימי ובדיוק באותם חומרים ובדיוק באותן שיטות עיבוד. נכון שההבדלים האלה לא גורמים לעדיפות של אחד על אחר, אבל לפעמים הם גורמים לבלגן בבטן של תינוק מסוים - אז כן יכול להיות שמוצר אחד עושה כאבי בטן לתינוק ומוצר אחר לא (וזה יכול להשתנות כשבחודש הבא הם שוב יעשו שינוי במוצר). ההבדלים האלה מתקשרים ל"פרשת רמדיה": מאז הפרשה גברה ההמלצה להחליף סוגי תמ"ל כל הזמן, בגלל החשש שבמוצר מסוים יהיה חסר זמני באיזה מרכיב חיוני (שלא לדבר על תקלות אחרות שקורות בתמ"לים). אם את מחליפה, לא יוצא שהתינוק מקבל כל הזמן את התמ"ל הפגום. נכון שזה לא חמור כל כך בזכות זה שתינוקך יונק, והתמ"ל הוא בשבילו רק משהו חלקי בשעות שאת עובדת, אבל בכל זאת. 3. לגבי הכמות: האם הוא מקבל בפטמה הכי קטנה, עם המעבר הכי איטי? תעשי כאן חיפוש על "בקבוק" ותמצאי עצות איך לתת בקבוק לתינוק יונק בצורה שלא תעודד אותו "לשפוך" לבטן כמויות גדולות לא מתוך רעב אלא בגלל הטכניקה של שתיה מבקבוק. ככה תבדקי אם הכמות גדולה מדי. בהצלחה!