מספר שאלות

מספר שאלות ../images/Emo181.gif

האם פסיפלורה שנשתלה השנה צריכה כבר לפרוח? שלי לא הראתה שום סימן פריחה ואני מודאג
מתי הזמן הנכון לגיזום הרדוף? מאחר וההרדוף כבר בוגר ולעולם לא עבר גיזום ישנם מספר ענפים עבים ביותר-האם לאחר הגיזום יש למרוח עליהם "משחה שחורה"? --------- תודה :) --------
 

ruven46

New member
ייחור פסיפלורה שנשתל לפני כחודש

בעציץ, כרגע הוא בגובה של כ 1 מטר, עם 2 או 3 פרחים ואם אני לא טועה, אז גם עם פרי אחד...! עוד מעט אראה במדוייק..!
 

ruven46

New member
תיקון טעות..! אין פרי...../images/Emo4.gif

...יש רק כ 2 או 3 התחלות של פרחים..., ו...גיליתי, עוד משהו..., מאוד יפה..! בבסיס העלים הבוגרים, אם מסתכלים מקרוב, מגדל הצמח 2 או 3 פטמייות המפרישות צוף (..נדמה לי שזה נקרא צופנה..צופנות..., לא בטוח..!). נמלים קטנות ואדומות, עולות ונצמדות לפיטמיות הללו ויונקות משם צוף. נראה שמדובר בסימביוזה של הפסיפלורה עם הנמלים לשמירה מכנימות ומזיקים ..!
 

צפנתי

New member
אוי רחמנות!!!

שקדי, השנה יש לי שקדים!!! היית מאמין? הנקר לא השתלט על כל הכמות!!!
 

שקדי

New member
ועל זה היה אומר סבי סלומון חסין

ניה סקאז'י הופ פאקאי פריסקוצ'אס....ובאידיש זה נשמע טוב
 

צפנתי

New member
שקדי, במחילה, תזכיר את כיבוש

הצלפים. השנה זה יצליח לי, גם האביונות וגם הניצנים!!! 8 אחוז מלח? אם אני אשקול את המלח במעבדה, זה יעזור? (שנה שעברה, בעוד בנזוגי עומד מוקסם מכשרונות מילוי עלי המרוה שלי, בישול שקשוקות, סחיטת תפוזים והכנת גרנולות (היינו זוג חדש אז, הוא לא האמין שזכה בבחורה כ"כ מוכשרת) פתחתי את הצינצנת של האביונות הכבושות ואז....... פרץ משם סירחון אטומי של ביצים סרוחות!!!! הוא אמר ליחד וחלק, או הצינצנת או אני. ....אפילו לקומפוסטר אי אפשר היה לזרוק את זה. משתי סיבות, האחת-המון מלחים, והשניה, הקומפוסר סירב!!!!
 

שקדי

New member
חבל מאד שלא דיברת על מיליון דולר

כי ממש לפני כמה שעות קטפתי את בקבוק הביכורים של הצלפים השנה זה בעצם פשוט מאד אני קוטף אותם בשדה ושם אותם ישר בבקבוק מים ליטר פלוס בבית הם עומדים כארבעה ימים במים להדחת מלחים וכל יום אני מחליף את המים הריח בהתחלה איום אך לא להיבהל אחרי ארבעה ימים מוריקים את המים ומחליפים במי מלח 8% המדד זה כשביצה חיה מגיעה למצב ציפה מוסיפים קצת שום ושאר תבלינים לפי הטעם אבל זה לא ממש חיוני כי הטעם הטבעי שלו מאפיל על הכל וכל המוסיף גורע אחרי שבוע אפשר להתחיל לאכול לי יש בר מצוה עוד כחודש (צ'קים בדור בבקשה)אז אני צריך להכין כמות
 

צפנתי

New member
רגע, לא הבנתי בדיוק:

קודם ארבעה ימים מים, בלי מלח בכלל? על איזה שטיפת מלחים אם אין בכלל מלחים? טוב, תקן אותי אם אני טועה: 1. ארבעה ימים במים נקיים ללא מלח, להחליף את המים כל יום. 2. שבוע במי מלח 8 % ואז הופה אוכלים?
 

טסונמי1

New member
איזה טעם יש לצלפים?

{כבושים כמובן} ואיךאוכלים את זה? כמו מלפפון חמוץ?-בבישול?
 

שקדי

New member
זה כמו זיתים אבל הרבה יותר טעים לטע

מי.....אנחנו אוכלים אותם כמות שהם היתרון הוא שמקבלים עליהם המון מחמאות וזה בכלל נורא פשוט להכין....חוץ מהדקירות בקטיף
 

bel011

New member
מאיפה משיגים צלפים טריים??

מה בדיוק קוטפים מהצלף ובאיזה שדות צריך לרעות כדי לאסוף כמו? האם זה הרבה יותר מדהים מאשר צנצנת צלפים קנוייה?
 

yatsekkk

New member
בחורשות של הקרן הקימת את קוטפת

את ניצני הפרח כשהם לא נפתחו סגורים עדיין, תצטיידי בכפפות נגד הקוצים שהם מאוד אכזריים
 

שקדי

New member
שאלה טובה....כמעט הייתי אומר מוזמנת

דבר ראשון בקשר לטעם הצלפים הקנוים כבושים בחומץ וטעמם ממש גרוע ואילו הכבושים במלח טעמם כשבעה בגן עדן ממש הצלפים בעונה זאת מצוים...ודי בשפע...ברוב שדות הבור בצפון אולי גם בדרום אבל שם איני מצוי ולכן איני יכול להעיד האמת היא שפעם שאת מודעת לקיומם ומחפשת אותם רואים שהם נמצאים בשפע יש הכובשים את הניצנים אני מתרכז בפרי משום שזה הרבה לאכול במעט זמן יחסית. כשניגשים לשיח הצלף מבחינים שיש מגוון גדול של גדלים של הפירות כי הצמח פורח בהדרגה ולאורך זמן אני קוטף רק את הצעירים הקטנים יחסית....ואיך מבדילין את שואלת בצדק אז ככה.....לכל שיח שאני ניגש אני קוטף בהתחלה פרי או שנים בתור מדגם מיצג וחותכם במזמרה.פרי צעיר וטוב זה פרי שהמזמרה עוברת בתוכו כבתוך חמאה רכה.פרי שכבר התבגר מרגישים שהמזמרה גורסת את הגרעינים וזה מבוגר מידי.אחרי שקבעתי בכל שיח את הגודל הטוב אני קוטף פירות כנ''ל בשיח הבא אני עושה מדגם חדש וישנם שינוים בין שיח לשיח בנוסף צריך לשים לב שהפירות אינם עקוצים...ישנה חיפושית המטילה בפרי את ביציה אבל זה פשוט לאיתור את שאר השלבים בהכנה כבר תיארתי ונותר רק לאחל בהצלחה ובתיאבון
 

טסונמי1

New member
שקדי-מאין לך עיברית יפה כל כך.....

ואיך זה שגם כשאתה מסביר משהו זה נישמע כמו סיפור מתח?
 
למעלה