מספר שאלות חשובות

dpnie1

New member
מספר שאלות חשובות

שלום רב למנהל הפורום 1. ידידי,בן 30 משתמש בתרופת טגרטול 200 CR כבר 12 שנים מאז אובחנה אצלו מחלת האפילפסיה. ההתקפים מגיעים בתדירות של פעם ב4-5 חודשים וקצרים מאוד, אבל גורמים לאיבוד הכרה למספר דקות ואחר כך לשינה של מספר שעות. האם ישנן היום תרופות חדשות מומלצות שיכולות להבטיח מניעת התקפים. 2. אנחנו עומדים להתחתן בעוד מספר חודשים. אני שואלת האם התרגשות גדולה לפני מאורע חשוב בחייו יכולה להשפיע -לגרום להופעת התקף?איך אפשר להבטיח שלא יקרה "אירוע" של התקף ביום זה 3. נטילת התרופה עדיין לא הפכה הרגל קבע אצל חברי שהוא אדם אינטיליגנטי ונחמד, אבל כנראה מסרב עדיין להכיר בכך שזו מחלה שלא נרפאים ממנה, האם יש תרופה להתנהגות לא כל כך אחראית זו? 4. האם יכול להגרם התקף בזמן שינה? האם זה מסוכן? 5. האם ישנן תרופות שאפשר לקחת בעת הופעת סימני ההתקף המוקדמים שכבר למדנו לזהות אותם והן יכולות למנוע את ההתקף או את איבוד ההכרה? אנא השב לי בפירוט. אני אוהבת אותו מאוד ומוכנה לחלוק עמו את חיי ולתמוך בו בכל שאדרש

dpnie1

New member
שאלות חשובות

1. האם ניתן להחליף את תרופת הטגרטול 200 CR בתרופה חדשנית יותר עם פחות השפעות לוואי. אני בן שלושים היום ונוטל התרופה כבר כ12 שנה מאז אובחנה אצלי הבעיה. התקפים מתרחשים בתדירות של פעם ב4-5 חודשים. ההתקף קצר אורך כ20 שניות ואחריו באה שינה של מספר שעות. עלי להודות שעד לתקופה האחרונה לא ממש הקפדתי על נטילת התרופה פעמיים ביום 2. האם מאורע מרגש במיוחד כמו חתונה עלול לזרז הופעת התקף? מה עושים כדי להימנע? 3. האם יש תרופה שאפשר ליטול עם הופעת סימני ההתקף הראשונים (דפיקות לב מואצות?) 4. לאחרונה כשאני נוטל בקביעות את הטגרטול אירע אירוע בו כאילו התחיל התקף (דפיקות לב מהירות) ולא התפתח, האם יתכן כי זוהי השפעת הטגרטול. תודה מראש על ההתייחסות

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

לגבי החלפת תרופה אנטיאפילפטית כדי לבתייעץ עם נוירולוג או אפילפטולוג (נוירולוג המתמחה הבאפילפסיה) מוריבט כבר ענתה על השאלות האחרות מתוך ניסיון אישי שלה ותשובותיה ממצות. כדי להימנע מהתקפים צריך לקחת את התרופה בזמן, לישון לפחות 7 שעות בלילה, לא לשתות אלכוהול ולהתייעץ עם הנוירולוג האם התרופה הנלקחת היא אכן המתאימה ביותר. אולי כדאי לערוך עוד בדיקות ולפי התוצאות להחליף, אם צריך, את התרופה.

dpnie1

New member
שינה ואפילפסיה

האם התקף יכול להתרחש בשינה? האם זה מסוכן?

חייםלוי

Member
מנהל
התקף בהחלט יכול להתרחש בשינה

למעשה יש אנשים שכל ההתקפים שלהם הם בשינה. כמו שכתבה מוריבט הוא לא יותר מסוכן מאשר התקף בעירות. להיפך הוא כבר במיטה ואין סכנה ליפול ולהיפצע. צריך רק לבדוק שההתקף לא נמשך יותר מאשר 5 דקות. מעבר לזה כל התקף גרנד מל הופך למסוכן בין אם התחיל בעירות או לא.

JinJer26

New member
אמנם כבר ניתנה תשובה,אבל...

בתור אחת שכ-95% מההתקפים שלי היו בזמן שינה אז אני יכולה להגיד לך שאם כבר התקף (grand-mal)אז 'עדיף' בזמן שינה פעם אחת אפילו קמתי בבוקר,לאחר לילה שהיה לי התקף,ורק שריד של לשון נגוסה 'הזכיר' לי שבלילה היה לי התקף....

moribat

New member
|חלא מנהלת הפורום..אבל עמדתי במצבך

לפני שנתיים, והיו בי לא מעט שאלות בנוגע לאפילפסיה של מי שהיום בעלי. קודם כל, בהחלט אפשרי ורצוי לחתור לשיפור המצב אצל ארוסך.המצב שאת מתארת, התקף בשעת ערות מדי כמה חודשים, לא מניח את הדעת.ישנן הרבה תרופות, פשוט צריך לגשת לאפילפטולוג שלכם אם יש כזה, ואם לא, תבחרו אחד שכזה. (אפילפטולוג- נוירולוג שמתמחה באפילפסיה).ייתכן וחברך זקוק למספר בדיקות על מנת לאבחן את סוג האפילפסיה, או כל דבר אחר שהנוירולוג יחליט על מנת לקדם את עניין האיזון. התרגשות עלולה לתרום להתקף, אבל..אל תדאגי.זה לא יקרה.גם בעלי היה בטוח שמרוב ההתרגשות הוא יחווה התקף, ולשמחתנו, התבדינו.בעלי דאג להיות מוקף ביום זה באנשים שידעו על החשש שלו מהתקף, וידע שאם יקרה משהו, הוא יהיה בידיים טובות.על כל מקרה, עצם הוצאת החששות החוצה, כבר הרגיעה אותו, בנוסף לעובדה שיהיה מוקף בקרובים לו.חוצמזה, חברך יהיה עסוק בלרקוד, להצטלם, ולשמוח... בקשר לנטילת התרופה באופן קבוע- זה מרגיז.ומעצבן.וילדותי.וחסר אחריות. אני יכולה להגיד לך מה אני עשיתי בתקופה הראשונה להכרותנו (טוב, בעצם עד לא מזמן..ולפעמים גם אפילו עדיין בימים אלה..) קודם כל, הבהרתי לבעלי שהבריאות שלו משפיעה גם עליי, ולא מתאים לי לדאוג לו כמו ילד קטן. היתה תקופה מסויימת ששלוש פעמים ביום וידאתי שאכן הוא לוקח.כיום, אני יודעת שהוא מתמיד לגמרי, ורק בגלל האופי הפולני שלי מדי פעם שואלת.. התקף בשעת שינה בהחלט עלול להגרם.האם היו כאלה לחברך? דווקא התקף בשעת שינה עדיף בעיניי על התקף בשעת ערות.המיטה היא סביבה מוגנת יחסית, ומעט מספר חבלות, שגם את זה אפשר למנוע בעזרת כריות מגנות, לא יקרה כלום. אחרי התקף השינה, בדרך כלל בעלי ממשיך לישון.רק צריך להיות ערניים לכמה זמן נמשך ההתקף, ואם הוא ארוך בצורה לא סבירה (לא בטוחה כמה זמן זה מסוכן, התקפי בעלי נמשכים בין 3-4 דקות). בקשר לשאלה האחרונה, מצטערת, אין לי תשובה. שיהיה לך המון בהצלחה, אשמח לענות על כל שאלה שתהיה לך, מהפן של בת זוג.

../images/Emo99.gifלא מנהלת אבל איזו תשובה../images/Emo70.gif

ברוכה הבאה דפני,גם אני כמו חיים קוראת שלימור נתנה תשובה מקיפה ביותר, כל שנותר לי הוא לאחל הרבה
לשנים של פריחה לבלוב אושר ואהבה
מזל טוב! דינה.

גוּזיד

New member
בקשר לשאלה האחרונה -

יש את הזריקות להרגעת התקפים במקרה ואת מגיעה למיון עם בן אדם שההתקף שלו נמשך יותר מדי זמן לדעתך.[יש את ההתקפי סטטוס אפילפטיקוס שנמשכים איזה 20 דקות וכדאי להרגיע אותם ע"י זריקה במיון.] אבל כמובן שזה לא עוזר לך, כי את לא יכולה ממש להשתמש בשום זריקה שכזו. בן אדם יכול לקבל זריקה רק במיון ממה שאני יודעת.

S E M 151

New member
יש אמפולת חירום

הזריקה היא למעשה ואליום, שמשחרר את השרירים. אני מחזיקה בבית אמפולת חירום, (אגב, תודה על התזכורת - צריך להחליף אותה בחדשה). היא ניתנה לי במרשם אופא, תחילה ע"י הנוירולוג, ואח"כ כאשר היה צורך והשתמשנו בה, רופאת המשפחה של הדר נתנה את המרשם. זו אמפולת חירום עם חומר כמו וווואליום שמשחרר את ההתכווצויות וניתן דרך פי הטבעת, ההשפעה שלו היא תוך דקה שניים. איטי רק במעט יותר מאשר מיון. המשך יום טוב

למעלה