מסלול מופ"ת

oribir

New member
מסלול מופ"ת

שלום כולם, קיבלתי לפני כמה ימים זימון למיונים במודיעין (איתור חמ"ן), וכתוב לי באינטרנט שאני ממוין למסלול מופ"ת.. אם מישו יודע מה זה המסלול הזה, אם הוא טוב..מה עושים בו וכו'...שירשום- זה יעזור לי מאד!! תודה מראש!

../images/Emo26.gif

בעקרום הם(איתרו חמ"ן) אומרים שזה מחקר ופענוח חזותי. שזה = פענוח תצ"א. בפועל זה באמת מה שזה, אבל זה בכל זאת(כנראה) תחום יותר רחב מנניח פענוח תצ"א של ח"א. יש גם תפקידים יותר מחקריים, וזה אמור להיות תחום די גדול במודיעין.

oribir

New member
עוד משהו..

את/ה יודע/ת אולי אם זה מקום טוב?...מעניין?

זה עניין די אישי...

בעקרון פענוח תצ"א נחשב לתפקיד די שווה בצבא, אבל כמובן שאחרי זמן מסוים זה מתחיל לשעמם... תלוי מה אתה מחפש בצבא, ומה מעניין אותך..., יש לי חברה שעכשיו בקורס של זה ולפי מה שהיא מספרת (וזה ממש לא הרבה...), חלקו באמת מעניין, אבל יש גם חלקים משעממים... ולא כל התפקידים במודיעין כאלו מעניינים כמו שהם נשמעים... (בן דוד שלי למשל היה במודיעין אלקטרוני, ואחרי כמה חודשים בקורס, כשהוא הבין בדיוק איך הוא הולך להעביר את השירות שלו, הוא ביקש העברה... והוא ממש לא היחיד!).

הכל תלוי במה אתה אוהב..

אני מכירה אנשים שזה מעניין אותם ורק חיכו להתקבל ואני מכירה אנשים שרק חיפשו לצאת משם... תמיד יש גם וגם השאלה אם זה מעניין אותך ואם תרצה לעסוק בזה במשך השירות שלך.. פחות או יותר כתוב באתר של מודיעין אממ בעקרון כמו שאמרו פה זה פענוח תצלומי אוויר.. ביום מבחנים הראשון מסבירים פחות או יותר ויתנו לך הזדמנות לשאול שאלות.. ואם תעבור גם בראיון אישי.. יש לך שיחה עם אנשים שמשרתים שם ואתה יכול לשאול שאלות והם יענו לך (כמובן בלי לעבור על ביטחון שדה) אמממ תנסה.. תראה.. מעניין-תשאר... לא מעניין-תפרוש...

למעלה