מסלולים משפחתיים באזור חורשת טל

erezspeiser

New member
מסלולים משפחתיים באזור חורשת טל

אנחנו נהיה מספר ימים באמצע שבוע הבא בחורת טל. אני מחפש מסלולים פשוטים שאפשר לעשות גם עם הילדים. (10 ו 6). המסלולים צריכים להיות על שבילי אספלט או דרכי עפר כבושים היטב שניתן לרכב עליהם בהנאה גם עם אופניים רגילות. (לא אופני הרים - אבל עם צמיגים רחבים יחסית). שמעתי יש שביל אופניים מכפר יובל לכיוון קיבוץ דפנה. מישהוא שמע על זה? איפה בדיוק זה מתחיל?

Oldster

New member
בספר של אלי סט

יש מסלול מצוין מסביב למקורות הירדן (דן ובניאס). עשיתי את זה עם ילדים (בני 7-9).... היה מאד כיף, במיוחד אפשרויות צינון מהחום הכבד. גם אילן שחם וחבורתו עשתה מסלול דומה עם ילדים (אני חושב, לא יודע בדיוק מה, רק שמעתי)... שלך לו מסר. אם אתה רוצה עוד פרטים עם המפה, שלח לי מסר עם ה EMAIL שלך.

IlanShacham

New member
אכן עשינו מסלול דומה ../images/Emo13.gif

לגבי השביל הסלול - הוא נמצא בחלק הצפוני של כביש 99. כמו כן יש לו תוספת לכיוון חורשת טל (אין חיבור בינהם וצריך לעבור כביש לא נחמד). השביל הזה לא מרתק במיוחד והוא חשוף כולו לשמש. מה שמומלץ הוא לצאת מחורשת טל דרומה ולנסות להצמד לבניאס - יש דרך עפר נוחה לכל אורך הדרך עם הרבה נקודות בהן אפשר לעצור ולרחוץ במים. רוב הדרך מוצלת. הק"מ או שניים הראשונים מחורשת טל לא ממש צמודים למים, אבל אחרי זה זה פשוט תענוג.

אילד

New member
גם בצמוד לחורשה וגם בהצפה

אתה יכול לצאת מהחורשה ולטייל גם בשטחי קיבוץ הגושרים, כולל הגעה בשבילים נוחים עד לנחל (חצבאני). כנ"ל להסתובב בתוך ומחוץ לקיבוץ דפנה השכן והמקסים צא מתוך הקיבות לשטחי האבוקדו שמצפון לקיבוץ ושם תהנו מלא מעט צל ומקומות רבים להפסקת התרעננות ישירה ממימי הדן הקרים. כמו-כן אתם יכולים להדרים מעט, עד לשטח ההצפה המחודשת ב"חולה" ושם פשוט לרכב שעות (מכיוון ששם הכל חשוף ממליץ על 17:00 וצפונה-לא לפני), שם של עופות, דגה ושאר נפלאות הטבע. חופשה מהנה.

למעלה