מסחה+ירדן+דלתון+קצרין

ishay-to

New member
מסחה+ירדן+דלתון+קצרין

אז השבת היו לי אורחים יקרים וחשובים שמבינים ביין נצלתי את ההזדמנות לשתות "אחלה יינות" יום שישי בערב פתחנו במסחה 2003 מממ אחלה יין איזה שיפור מהפעם האחרונה ששתי אותו מלפני 3 חודשים היין התייצב וקיבל גוף טוב עם אותם טעמי מוקה חבית וענבים... התרשמות הטועמים היתה : מעולה ביותר וכייפי בזמן ששתינו את המסחה הכנסנו לדיקנטר יירדן קברנה 1996 אחרי שעתיים הוא נמזג לכוסות הארומה בסדר היין מאד חלש בעוצמות שלו סיומת טובה והכי מדהים עדיין סובל מעודף טאנים :) התרשמות הטועמים : לא התאכזבו זכרנו לו חסד נעורים... למי שיש לשתות מהר היין בירידה וצניחה חופשית למטה למטה קינחנו בירדן מוסקט והיה נחמד שבת בצהרים פתחנו עם דלתון רזארבד קברנה 2004 יין מאד צעיר שרק בתחילת הדרך גוף בנוני..ארומה בסדר לא הצליח להרשים אותנו בכלום התרשמות הטועמים : קליל ביותר ונחמד..מומלץ לחזור אליו בעוד חצי שנה בנתיים בדיקנטר... ק צ ר י ן 1993 היין נשמר אצלי בערך 8 שנים מאז שיצא מהיקב מדהים שאפילו בדיקנטר היה לו ארומה משגעת אני לא יכולתי להתאפק וטעמתי אותו אחרי שעה בדיקנטר הארומה מדהימה אבל היין היה מאד סגור בלי חמיצות בלי טאנין וצבע אדום שנוטה לשחור אחרי שעתיים בדיקנטר הוא נמזג לכולם היה "משכר" בארומות שלו ...הרחנו אותו כמו נרקומנים הטעם היה בסדר...לא בהרבה יותר טוב מהירדן 96 ששתינו בערב לפני גוף מלא סיומת בינונית חלשה האמת חשבתי שהוא צריך עוד לפחות שעה בדיקנטר להפתח אבל האורחים פשוט רצו עוד ועוד מהיין (אולי בגלל הפוזה "קצרין") חבל שגמרנו אותו עוד לפני שהוא באמת נפתח התרשמות: כבוד יכולת היתישנות מרשימה (למי שיש לשתות מהר) יין טוב בשביל הפוזה חבל ומצער שלא נתנו לו להפתח כמו שצריך בתכל"ס חוץ מהפוזה הוא כמו יין אדום מסדרת יירדן שהתיישן ועבר את זמנו .... אבל עדיין לא מת ואני רוצה להגיד לכם שמאד נהנתי השבת שבוע טוב שי
 

ByTeFrEaK

New member
נשמע כמו סופ"ש מהנה ביותר....

רק חבל ששמרת כ"כ הרבה את הירדן והקצרין שניהם אמורים להיות כבר מעבר לשיא אבל בכל זאת שמח שנהנית.
 
אכן סופשבוע מוצלח

רק מילה קצרה - ככל שהיין יותר מבוגר, יכול להיות שהוא יצטרך פחות חדרור בדיקנטר. החדרור בעצם מגביר את החמצון, בעצם עושה פעולה דומה להתיישנות אך בזמן קצר, כלומר, אם היין כבר מבוגר ונמצא בשיא או קצת מעבר - לא צריך חדרור רציני, אחרת זה מסביר את ה'די חלש בעוצמות שלו', למשל, שהרגשת בירדן ק"ס. בכל מקרה, אני מוכן להיות מוזמן לסופשבוע כזה, וגם להביא איתי בקבוק
לעוד שבתות מוצלחות!
 

ishay-to

New member
אוקיי בכייף

אז מה באמת עושים שפותחים יין בן 10 שנים ומעלה? הכוונה איך משחררים אותו מטעמי הלוואי שלו? ונותנים לו להפתח? במקרה של הירדן 96 שהרחנו אותו בדיקנטר היה לו כזה ריח של יין ישן ורק אחרי שעתיים בערך הוא השתחרר מזה בקצרין לחתחילה הוא הריח טוב ובגלל זה טעמתי אותו אחרי שעה בטעם הוא היה מאד סגור ואחיד בטעמים...וחלש בעוצמות בואנה איזה באסה יש לי עוד קצרין 93 ועוד 2 משנת 96 בנוסף מהירדן 96 נשארו לי עוד 2 בקבוקים ד"א בסוכות שתינו ירדן קברנה סובניון 95 שהיה הרבה יותר מולצח מה 96 ובחנוכה שנה שעברה שתיתי 2 בקבוקים ירדן קברנה 93 שהיו פיצוץ של יין..מרוכזים..נפתחו מהר..צבע אדום סיומת ארוכה וטעם מדהים....וזה כנראה הסיבה שהשארתי לי את 2 הקצרנים מ 93 כי חשבתי שאם הירדן משנה שעברה היה כל כך מוצלח בטח לקצרין יש עוד זמן... שי.
 

ByTeFrEaK

New member
שלא תבין אותי לא נכון

הקצרין 93 עוד אמור להיות טוב לשתיה אבל כבר קצת מעבר לשיא.....כמובן שזה תלוי באלף ואחת גורמים ולפעמים יש הפתעות לטוב ולרע.שיש לך כמות כזאת של בקבוקים כדאי בד"כ לפתוח בקבוק כל תקופה כדי לדעת את מצב היין ולעקוב אחרי ההתפתחות שלו עם הזמן, הייתי ממליץ לך לנסות לפתוח בקרוב עוד בקבוק של הירדן 96 ולראות אם גם הוא במצב כמו הקודם ואם כן לשתות את האחרון כמה שיותר מהר. לגבי עניין החדרור אם היין באמת סגור אז מומלץ לחדרר, אבל אם אתה אומר שהיין כבר איבד מהעוצמה ואתה מרגיש שהוא מעבר לשיא אז מוטב לתת לו להיות במגע עם חמצן כמה שפחות, יינות ישנים בד"כ מחדררים בשביל להפטר מהמשקעים וכדי להפטר מריחות לוואי לא נעימים שקיבל היין עם הזמן. אשמח אם תעדכן אותנו בקשר למצב שאר הבקבוקים, ושיהיה המשך שבוע מצויין.
 
למעלה