מנש קנה לי קמח מלא שטיבל 6

effyba

New member
יעל, כתוב על האריזה למה זה משמש...

2 למשל זה קמח "חזק" ללחם. אפשר לבדוק באתר שלהם. תיכף חוזרת עם תשובה.(מקוה...)
 

effyba

New member
והנה התשובה...והערה שלי..

שטיבל 6 קמח חיטה מלא, נטחן מכל גרעין החיטה באבני רחיים. הקמח מכיל את כל רכיבי הגרעין, וזאת בניגוד לקמח משוחזר. קמח זה מיועד לאפית לחמים ומאפי בריאות מקמח מלא, וכן כמרכיב בתערובת עם סוגי קמח אחרים. רצוי תמיד לאפות עם מחצית קמח מלא ומחצית קמח לבן, מאחר והקמח המלא מאוד "כבד" והמאפים (בעיקר לחמים/לחמניות)יוצאים כבדים ולא אוריריים.
 
תודה מקסימה שכמוך ../images/Emo24.gif

אז אני אכין לחם כפרי מחצי שטיבל חצי לבן ומה עוד? יש לך רעיון?
 

effyba

New member
2 תשובות...

1. סוכר חום לדעתי בערך 4 כפות. 2. הנה כמה מתכונים לשימוש בקמח מלא: מתכון: חלת צימוקים (ל-2 חלות) רכיבים: 400 גר´ (3 כוסות) קמח לבן 400 גר´ קמח מלא 1 שקית שמרית (50 גר´)(אני שמה כף וחצי שמרים יבשים) 1 כף שמן 2\1 2 כפות דבש 1 ביצה טרופה 2 כוסות מים פושרים 4\3 כוס צימוקים שחורים קטנטנים 2\1 1 כפיות מלח לקישוט: 1 ביצה טרופה זרעוני שומשום אופן הכנה: מערבבים את שני סוגי הקמח עם השמרים. מוסיפים את השמן, הדבש והביצה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים לאט ובהדרגה, תוך כדי לישה מתמדת, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא חייבים להשתמש בכל המים). מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מוסיפים את הצימוקים ולשים היטב עד שהם מתערבבים בבצק. מוסיפים את המלח ולשים במשך 6 דקות. מניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כדור מכל חלק. מורחים כל אחד מהכדורים בביצה טרופה ומפזרים מלמעלה שומשום. מעבירים לתבנית משומנת ומשהים לתפיחה נוספת. מחממים את התנור לחום בינוני ואופים כ-25 דק´, עד שהחלות מקבלות צבע חום זהוב, ומשמיעות צליל חלול כשמקישים עליהן. מקור המתכון: דניאל של מורן(למעשה מתכון של אריק חכימי)ל לחם אגוזים - חיים כהן רכיבים: 700 גרם קמח (רצוי קמח ללחם) 300 גרם קמח מלא 30 גרם שמרים יבשים (2 כפות) 30 גרם סוכר (2 כפות) 30 גרם מלח (2 כפות) 250 גרם אגוזי מלך 750 מ"ל מים אופן הכנה: שמים את הקמחים, השמרים, הסוכר, המלח והאגוזים בקערת המיקסר עם קרס הלישה. מפעילים במהירות נמוכה ומוסיפים את המים בהדרגה. לשים כ – 15 דקות, עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים לתפיחה לחצי שעה. משמנים ומקמחים תבנית חד-פעמית מלבנית ארוכה. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מקמחים קצת ומוציאים מהבצק את האוויר. מעצבים לצורת כיכר בגודל התבנית, ומרטיבים את הכיכר במעט מים. מניחים בתבנית. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת לחצי שעה. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות). מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל- 200 מעלות ואופים עוד 11 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומשחררים ממנה את הלחם. מחזירים את הלחם לתנור ואופים עוד 16 דקות. הערות: הצעה לסנדוויץ`: חמאה, אנשובי, בצל ירוק, זיתים שחורים, מוצרלה, צנוניות, עגבנייה. אפשר להדק את שתי הפרוסות בעזרת קיסמים. מומלץ אצלי לקח רק 650 מ"ל מים. מקור המתכון: חיים כהן מתכון: לחם גרעיני חמניות של ארז רכיבים: 20 גרם שמרים טריים או כף שטוחה יבשים 400 מ"ל (כ-2 כוסות) מים 500 גרם (4 כוסות) קמח לבן 110 גרם (כוס) קמח מלא 85 גרם (קצת פחות מכוס) קמח חמניות 80 גרם (¾ כוס) גרעיני חמניות 15 גרם (כף שטוחה) מלח אופן הכנה: להמיס את השמרים במים בקערה. להוסיף את הקמחים וגרעיני החמניות ולערבב בכף עץ לעיסה אחידה. להוסיף את המלח. ללוש על משטח מקומח כמה דקות לבצק גמיש. לגלגל בקערה משומנת ולהניח לתפיחה, מכוסה בניילון נצמד או במגבת לחה כשעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח. ללוש שוב את הבצק שתפח, ולחלק ל-2. לעצב מכל חלק ככר מהודקת, להניח על נייר אפיה בתבנית שטוחה, לתפיחה של כ-45 דקות או עד הכפלת הנפח. לאפות בתנור שחומם מראש לחום חזק 200° עם אדים, כ-45 דקות. להוציא ולקרר על רשת. הערות: כמות: 2 ככרות מקור המתכון: "לחם ארז" - של ארז קומרובסקי מתכון: לחם כפרי למוצ'ש.- קובי שבת הוא יום נפלא לעשות הכל לאט, גם הלחם הזה נעשה לאט והתוצאה בעוד 8 שעות תהיה נפלאה. שלב א מערבבים כפית שמרים עם כוס קמח לבן וכפית סוכר מוסיפים כוס מים . מערבבים הייטב ומכסים בניילון נצמד לאחר -4-3 שעות מוסיפים בכל נפרד 1.5 כוס קמח מלא 1.5 כוס קמח שיפון 2 כוסות קמח לבן 2-3 כפות סוכר חום כהה כפית מלח ומערבבים הכל היטב. מוסיפים כף וחצי שמרים יבשים ומערבבים אופן הכנה: מוסיפים לתערובת שתי כוסות מים ושלוש כפות שמן ניטרלי בטעמו ואת המחמצת שהכנו קודם. מערבבים ולשים היטב 10 דקות. אם צריך מוסיפים מעט קמח מקבלים בצק חלק משמנים כלי קיבול גדול ב-30 גרם חמאה רכה מגלגלים בתוך את הכדור בצק שלנו ומכסים שוב לשעה. מוציאים אויר מהבצק ולשים דקה. על משטח מקומח מעצבים צורה לכיכר לחם כפרי מאורך מניחים על תבנית וחורצים מיד חריצים אלכסוניים מתפיחים שעה. ומכניסים לתנור חם מראש וחם מאוד מוסיפים כלי עם לחות על רשת בחלקו העליון של התנור ולאחר 10 דקות מוציאים את הלחות ןמורידים חום ל180-170 מעלות לעוד 35 דקות. מורידים את הכיכר לרשת ל-5 דקות נוספות בתנור. מוציאים ומצננים על רשת עוד 30 דקות תהנו בתיאבון קובי
 

effyba

New member
יעל, ראיתי ששאלת על לחם קל, ובכן

למען האמת עוד טרם הגיעו באפייה ביתי ת להכנת לחם קל כמו במאפיות. הם מכניסים המון מים ודגנים במקום הקמח וכל התהליך עדיין לוט בסוד...אני רושמת לך מתכון אבל לא מבטיחה שהתוצאה אכן תניב לחם קל ממש... מתכון: לחם קל של זושי רכיבים: ובכן, אני מסתייגת ואומרת כי, אינני יודעת אם ממש "קל" היא המילה הנכונה, הכנתי לחם עשיר מאוד בסיבים, אוורירי, הכנתי לו המון עיצובים וצורות אפייה, ואני מתכבדת להציג את הטכניקות הללו שלב אחר שלב כאן: א. הלחם יכול לבוא ב-2 צבעים...הצבע הטבעי שלו, וצבע כהה יותר המתקבל מהמסה של כפית נס קפה וכפית קקאו במים החמימים של הבצק, ע"י כך נוצר לחם שחור יותר, ומזכיר את צבעו של הלחם הקל הנמכר בחנויות. ערכים קלוריים בסיסיים: סה"כ קלוריות בכיכר הלחם: 1813 קלוריות לכיכר אחת בהתאם לפריסת הכיכר שנאפיית בתבנית ללחם, אני משערת כ 24 פרוסות, מקבלים 75 קלוריות לפרוסה. לחם קל: להכנת כיכר אחת של לחם ¾ 2 ספלי קמח לבן (400 גר') 1 ספל סובין חיטה (125 גר') ½ כף מלח 2 כפיות שמרים יבשים 2 כפיות סוכר 400 סמ"ק מים חמימים (2 ספלים) 2 כפיות שמן זית 1 כפית קקאו (רק אם תרצו הוספת צבע ללחם) 1 כפית נס קפה (רק אם תרצו הוספת צבע ללחם) תוספות מעל: ביצה לבירוש זרעי חמניות, דלעת ושיפון (2 כפות מכל סוג מעורבבים, לא חושבו בסה"כ הקלורי) סה"כ קלוריות 1813 סה"כ שומן 19 גר' בכיכר הלחם: 24 פרוסות 75 קלוריות לפרוסה. אם תכינו מהם 15 לחמניות, כל לחמניה 120 קלוריות. לזרעי החמניות וזרעי הדלעת: 456 קלוריות 28 גר' שומן אופן הכנה: הוראות הכנה: יש ללוש את כל המרכיבים לבצק חלק ולא דביק וזה אומר שאם הוא יבש מדי, יש צורך בתוספת נוזלים ואם הוא רטוב מדי, יש להוסיף מעט קמח לבן ולסרוגין סובין לקבלת המרקם החלק והלא נדבק הרצוי. ולהניח להתפחה למשך הזמן הנדרש , לצורך העניין היום, יום קייצי זה לקח לי בערך 55-65 דקות. לאחר שהבצק תפח, יש כמה אופציות להכנה: 1. לחם אחד שלם בתבנית אפייה ללחם, ללוש לגלגל לצורת נקניק, להניח על תבנית האפייה, לחתוך חריצים עם סכין, לברש בביצה, לפזר מעל שומשום או גרעיני דלעת וחמנייה, או לוותר על זה. להמתין עוד כרבע שעה עד עשרים דקות לתפיחה נוספת בתוך התבנית ולחמם תנור לחום בינוני גבוה, לאפות את הלחם עד שהלחם לא נדבק יותר לדפנות התבנית ומשמיע נקישות חלולות, לצנן הייטב, ולפרוס את הלחם כשהוא כבר קר כי אחרת הלחם יתפרק והפרוסות יהיו עבות מהנדרש. אופציה מס' 2: הכנת לחמניות, מכמות כזו של בצק ניתן להכין 15 -16 לחמניות בגודל סביר, לברש בביצה, לשמשם או לזרות גרעיני חמנייה ודלעת ולהמתין עוד 15 דקות לתפיחה על מגש האפייה, לחמם תנור, לחום גבוה יותר מהחום של הלחם מכיוון שלחמניות אמורות להיאפות מהר יותר מהלחם...ואז להכניס לחמנייה וכעבור 12-15 דקות או לעיתים אף יותר יש לחמניות , כשהצבע מתאים להוציא לצנן, ולהקפיא את אלה שלא אוכלים כרגע. הערות: מקור המתכון: זושי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
קראי מה כתוב כאן בנושא..

ויאללה, מתכוננים ליציאה לריקודי עם ולפני זה ארוחה לחייל שחוזר אוטוטו מהבסיס... לחם המכונה "קל", ע"פ המוגדר בתקן הישראלי ללחם (ת"י 1241 סעיף 107.5) הינו לחם בעל "ערך קלורי ל 100 ג"ר או 100 סמ"ק הנמוך לפחות בשליש בהשואה למוצר מאותו מין". כדי להגיע למוצר בעל ערך קלורי מופחת מתבססים על הוספת חומרים סופחי מים לבצק (בדרך כלל חלקים מקליפת הגרעין ו/או סיבים תזונתיים למינהם וגלוטן. הסיבים סופחים כמויות גדולות של מים אך משפיעים להקטנת נפח המאפה. כדי להשיג את נפח המאפה הגבוה, מוסיפים לקמח (תוך כדי ערבוב) רמה גבוה של גלוטן חיטה. גלוטן החיטה מכיל רמת קלוריות לגרם כמו העמילנים שבקמח (כ 4 ק' לגרם) אך הוא סופח פי 4-5 מים יותר מהקמח. בלחם קל כמות המים הקשורים, אחרי האפיה, גדולה משמעותית מאשר בלחם הרגיל. מתכון כללי להכנת לחם קל: [ שטיבל 2 - קמח לחם 1 ק"ג גלוטן חיטה ויטלי 100 גרם. (להשיג בחנויות המתמחות בחומרי גלם לאפיה) שמרים יבשים 20 גרם. מלח 25 גרם. יש לערבב את כל החומרים היבשים במיקסר לפני הוספת המים. מים 800 גרם. 250 גר' סובין חיטה שהושרו לפחות שעה ב 600 גרם מים. יש ללוש את הבצק לישה ארוכה יותר מהרגיל ללקראת סוף הלישה לבדוק האם ניתן להוסיף עוד מים לבצק. חלוקת הבצק לשלושה כדורים. תפיחה ראשונית עיצוב צורה. הכנסת הבצק לתבנית אפיה ותפיחה עיקרית. אפיה. בהצלחה ובתאבון.
 
אפי ואיילת אני מודה לכן על התשובות

וההסברים המעמיקים . אכן , הכנתי לחמניות מקמח שטיבל 6 ועוד מעט אצרף תמונות ומתכון. כרגע זה בשלב ההתפחה הראשון. תודה לכן בנות מקסימות.
 

ayeletba

New member
../images/Emo6.gif יעלי, אני תמיד שמחה לקבל מחמאות

רק ש..רק אמא שלי ענתה לך ולא אני .. אני, אגב, חסרת נסיון לחלוטין באפיית לחם.. בהצלחה!
 
למעלה