מניקה מתחילה - צריכה

r1r2r3

New member
מניקה מתחילה - צריכה ../images/Emo53.gif

ביתי הראשונה נולדה לפני קצת פחות משבועיים ואני מניקה אותה. כמה שאלות לי אליכן, מקווה שתוכלו לעזור: 1. בהנקה הציצי הימני לא כואב לי בכלל אך השמאלי כואב לי מאוד כשהיא תופסת אותו בתחילת היניקה. אני מציינת שההנקה הולכת טוב גם בשד הימני וגם בשמאלי, ההבדל הוא רק בכאב. והכאב בשמאלי מאוד מאוד גדול, שאני צריכה לקחת אויר ולבלוע רוק עד שהכאב עובר. תוך כדי היניקה הכאב פחות גדול, הכאב הגדול הוא בזמן שהיא תופסת את השד ומתחילה לינוק. 2. בלילה לפעמים קשה לי לקום אז בעלי קם ונותן לה סימילאק. מה אתן אומרות. אולי כדאי שאשאב ואתן לה מהחלב שלי בלילה, או שפשוט אתאמץ יותר.. 3. בכל הנקה בכל אחד מהשדיים, השד השני (זה אני לא מניקה ממנו באותו רגע) דולף כמו ברז בפתוח. השדיים דולפים לפעמים גם לא בזמן ההנקה, אבל בזמן ההנקה זה קורה תמיד בשד השני. אודה מאוד על כל התיחסות

POOH*

New member
שלום לך...

ותשובות: אני לא מומחית בהנקה רק עונה על סמך נסיוני... קודם כל לגבי השאלה השניה - ברור שעדיף חלב אם על סימילאק!! ולדעתי בהחלט עדיף שתשאבי או תניקי גם בלילה - מה עדיף משניהם -מה שיותר טוב לך. לגבי השאלה השלישית - גם לי היו דליפות. פשוט הלכתי עם פדים בחזיה שעזרו כשהייתי מחוץ לבית ובבית נהגתי לשים חיתול בד מתחת לשד שגיא לא ינקה ממנו שיספוג את הנזילות עם הזמן הן פחתו. ולגבי השאלה הראשונה - כאב יכול לנבוע מכל מיני סיבות - בין השאר תפיסה לא טובה. לדעתי כדאי לך להתייעץ עם יועצת הנקה שבטוח תדע לאבחן ולעזור... POOH

r1r2r3

New member
את מכירה יועצת הנקה טובה../images/Emo35.gif

או איפה אני יכולה לברר על יועצת הנקה טובה שאפילו תגיע אלי הביתה תמורת תשלום?? אם יש לא בתשלום - עוד יותר טוב!! קראתי הרבה חומר לגבי הנקה טובה ולא טובה ואת התיאוריה נראה שאני יודעת היטב, אבל אולי בכל זאת אולי אני לא עושה משהו טוב בהנקה בצד שמאל?!

POOH*

New member
אני הייתי אצל ד"ר ליבוביץ'

שיש לה מרפאת הנקה באודים. [ליד איקאה] והיא מקסימה ועזרה לנו המון. אבל יש עוד יועצות הנקה בארץ - אם תגידי מאיזה אזור את אני בטוחה שהבנות בפורום יוכלו להפנות אותך ליועצת באזורך... ובהצלחה.. POOH

שזה אומר

שאת לא חייבת יועצת הנקה בתשלום. את יכולה לברר איפה יש מתנדבת של לה לצ'ה או תומכת הנקה באיזור מגורייך ולהפגש איתה כדי שתוודא אם תפיסת השד היא נכונה.

אפרתש

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

1) יתכן והכאב הוא בשל האחיזה של היונקת הקטנה. אולי את מחזיקה אותה בתנוחה מעט שונה. אולי הזוית שלה אל הפיטמה שונה, וקשה לה להגיע אליה. 2) חלב אם עדיף על סימילאק, וזה לא כלכך קשה לשאוב. 3) הדליפה היא תופעה שכיחה. כאשר התינוקת יונקת מצד אחד, זה מעורר את ייצור החלב בשד השני. בשביל זה בדיוק נועדו הפדים.

r1r2r3

New member
וואו - נראה לי שאני זוכרת אותך מהפו

מהפורום "הריון ולידה" - אני צודקת? את ילדת לא מזמן??
טוב, איזה מצחיקה אני
, בטח עוד אפגוש הרבה מהפורום ההוא שילדו לא מזמן...
על הטיפים. כנראה היא לא אוחזת טוב בשד השמאלי. השאלה אם את מכירה איזה תומכת הנקה טובה או איפה אני יכולה להתיעץ, כי מבחינת ידע אני יודעת איך צריכה להיות הנקה טובה, מחומר שקראתי לפני הלידה ושאני קוראת עכשו, אבל עדיין אני לא מצליחה למצוא מה לא בסדר באחיזה שלה את השד השמאלי שלי...

אפרתש

New member
הנה לה לצ'ה:

http://www.lllisrael.org.il תלחצי על "פעילות בישראל" ואחרכך על "רשימת מדריכות" ותקבלי רשימת מדריכות.

מזל טוב וברוכה המצטרפת

האם שמת לב לסוג הכאב? האם הוא בפטמה עצמה(מה מצביע על התחברות לא אופטימלית ואולי סדק קטן) או שהוא "כאב פנימי" שמורגש בכל השד? ולמה אני שואלת? כי כשמתחילת זרימת החלב זה לפעמים כואב(רפלקס שחרור החלב). הגוף לומד לזהות את זה ומתרגל אחרי תקופה. את מתארת כאב שמתרחש בתחילת היניקה ואחר כך עובר ולכן זה לא נשמע לי בוודאות כמו פצע וכד'. לגבי הלילות- לטווח הרחוק תהינה התעוררויות לילה בלי קשר לתחליפי חלב או הנקה. ומאידך כל הנקה שאת מפספסת כרגע,בראשית הדרך,משפיעה על ייצור החלב(ייצור לפי דרישה). ככה שאני במקומך הייתי שואבת או קמה להניק. קחי אותה אלייך למיטה, השעני על כריות נוחות. ככה תוכלי להמשיך לנמנם תוך כדי. בהצלחה.

תּמר

New member
נתחיל מהסוף - הדליפה נורמלית

ותפסיק כנראה כאשר ההנקה תכנס לתלם, וזה יכול לקחת כמה חודשים. גם לי קשה לקום בלילה, לכן בעלי מביא לי את התינוקת למיטה ואני מניקה בשכיבה. אם הכאב שאת מתארת דומה לכאב של אלפי סיכות שדוקרות אותך, או כעין צביטה ונמשך בשניות הראשונות של ההנקה - זה יכול להיות רפלקס שיחרור החלב. גם לי כאב עד כדי נשיכת שפתיים. אם התאור לא מתאים, והכאב הוא לכל אורך היניקה, או שהוא מורגש גם כאשר לא מניקים - זה יכול להיות פצע או סדק וכדאי להתייעץ עם יועצת הנקה. דרך אגב, רפלקס שיחרור החלב עם כל המשתמע מזה (צמא ו/או כאב) יכול לקרות גם לא בזמן הנקה אלא בין הנקות - כאשר השד מתמלא. זה מלווה הרבה פעמים בטיפטוף. זה אמור להעלם כאשר ההנקה נכנסת לתלם. בהצלחה!

r1r2r3

New member
הכאב הוא אכן כמו צביטה חזקה בפיטמה

שנמשך בשניות הראשונות של ההנקה ואח"כ עובר. אז אם כן אולי זה רפלקס שחרור החלב - אבל מוזר שזה רק בצד אחד?? טוב, הגוף שלנו לא עובד בסימטריה באף איבר בגוף, אז כנראה שגם כאן לא..
על העזרה אשמח לשמוע בכל זאת אם את או משהי אחרת מכירה תומכת הנקה מאיזור פ"ת והמרכז..

Shellylove

New member
ברוכה הבאה אלינו../images/Emo24.gif

אם זה רק בהתחלה זה כנראה רפלקס שחרור החלב. בפ"ת יש קבוצת לה לצ'ה (תסתכלי בקישור שנתנו לך)

Lali d

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif ! ולגבי הרפלקס-

הוא אמור להיעלם כשההנקה מתבססת, אבל רציתי "להכין" אותך לכך שזה לא תמיד קורה... אני מניקה כבר 5 חודשים ואין כמעט הנקה שאדון רפלקס לא דופק הופעה
אז הפתרון הוא בהחלט לספוג את החלב עם חיתול טטרה (ובתיק של העגלה אני מחזיקה רפידות להחלפה, להנקות מחוץ לבית).

למעלה