מניקה ודואגת

chebis

New member
מניקה ודואגת

ילד ראשון בן 3 שבועות,אחרי ניתוח קיסרי, התחלתי להניק מההתחלה בבית חולים כשרק בלילה הוא היה מקבל מטרנה בגלל הקושי אחרי ניתוח,
כרגע הנקה מלאה ועדיין אני כל הזמן חוששת האם הוא אוכל מספיק, למרות שהסימנים מראים שהכל בסדר, הוא רגוע לרוב לא בוכה, כל חיתול עם פיפי, וקקי נראה שגם בסדר, הוא נולד 3400, ירד ל 3200 בבית חולים, לפני שבוע היה 3500 ואתמול 3950, לפי טיפת חלב הוא בסדר למרות שהוא קצת ארוך,54 ס"מ אז עדיין נחשב קצת רזה לפי מה שהבנתי. אשמח להסבר על אחוזונים ואיך אפשר לבדוק כמה אמור לשקול לפי גילו וגובהו, והאם עדיין אני צריכה לדאוג שאולי לא אוכל מספיק?

הבעיה השניה שמאוד מטרידה אותי היא נושא השאיבות, בימים הראשונים שאבתי ממש מעט בבית חולים וכל פעם יצאו טיפות מאכזבות שתיסכלו אותי,
יש לי משאבה חשמלית מיד שרה של ספקטרה, השתמשתי פעמיים בקושי והגעתי אחרי מאמץ לשאוב 50, מעבר לזה שזה מתסכל (אולי לא ניסיתי מספיק) ולא כיף, אני פשוט לא יודעת מתי לשאוב אם אני מניקה כל 3-4 שעות, האם לשאוב בין לבין? מדאיג אותי שכשהוא ירצה לאכול לא יהיה לו מספיק.
ואיך בכלל מנהלים חיים אם כל היום עסוקים בהנקות ושאיבות?
יכול להיות שזה בכלל מוקדם לי לחשוב על שאיבות? בעיקר מפריע לי שכל יציאה מהבית צריכה להיות מתוזמנת לפי האוכל שלו(עוד לא מסתדר לי בראש להניק בחוץ) אז מבחינתי השאיבות הם בעיקר להאכלה מחוץ לבית ואולי לעזרה מדי פעם שהבעל יאכיל אותו בלילה.
ועוד לא דיברתי על לאגור כשאחזור לעבודה, אולי זה מוקדם אבל מאוד מטריד אותי הנושא הזה.
ובכלל האם כל אחת שמניקה גם נהנית מזה? לצערי אני מרגישה שכרגע זה בעיקר מעמסה מאוד גדולה עלי.
 

michal@gal

Active member
מנהל
ברוכה הבאה


נשמע שבינתיים הכל הולך נפלא. הוא יונק טוב ועולה יפה במשקל.
&nbsp
בשלושת החודשים הראשונים מצפים לעליה חודשית מינימלית של 650 גרם לחודש והוא כבר עלה מעבר לזה בשלושה שבועות, אז אפשר להרגע מבחינה זו.
&nbsp
קצב גדילה צפוי את יכולה לראות בעקומות הגדילה באתר של משרד הבריאות
http://www.health.gov.il/Subjects/KidsAndMatures/Pages/curves.aspx
&nbsp
תעזבי את השאיבות בינתיים. זה רק מסרבל את החיים ומיותר לך כרגע. כשיהיה לך צורך אמיתי במתן בקבוק, למשל לקראת החזרה לעבודה, תתעסקי בזה שוב. כרגע תני לך את הזמן להתרגל לשינוי הענקי שעברתם וללמוד איך מסתדרים עם תינוק.
ההנקה היא חלק קטנטן מכלל הטיפול בתינוק וממש עוד מעט היא תכנס לשיגרה ותפסיק להרגיש כמעמסה.
זה רק השבועות הראשונים שהם קשים ואחר כך מרבית הנשים נהנות מאד מההנקה.
&nbsp
אחרי שההנקה בבית תהפך לפשוטה יותר, תתחילי לחשוב גם על הנקה בחוץ ותגלי שגם זה פשוט.
אל תלחיצי את עצמך כרגע במה יהיה כשתחזרי לעבודה. יש עוד זמן עד אז.
יש במאמרי הפורום המון טיפים והמלצות לגבי חזרה לעבודה והמשך הנקה. חודש לפני החזרה לעבודה כדאי להתחיל להתכונן לפי הטיפים שמופיעים שם.
 

chebis

New member
תודה

מקווה באמת שזה ירגיש יותר פשוט בהמשך, כרגע במיוחד כי רוב מה שהוא עושה זה לישון ולאכול אז ההנקה היא משהו שמאוד מעסיק אותי, וכך גם ההרגשה שלצאת מהבית זה משהו כמעט בלתי אפשרי לפחות עד השעה שצריך לאכול שוב, מה שהופך את כל השינוי שכרוך בתינוק חדש בחיים למשהו יותר קשה נפשית.
אשמח בכל זאת לטיפים איך כן לשלב קצת שאיבות שיתנו לי קצת חופש יותר מחוץ לבית איתו ובלעדיו.
בנוסף שאיבות אמורות לגרום לייצור יותר חלב לא? אולי זה מה שיגרום לי להרגיש יותר בטוחה שהוא אוכל מספיק כי כרגע מרגיש לי כאילו ברגע שהוא מסיים לאכול השד מאוד מרוקן ולא מספיק להתמלא עד ההנקה הבאה חוץ מבשעות הלילה שאז מרגישה שהוא באמת מלא.
האם אני סתם לחוצה :)
 

michal@gal

Active member
מנהל
זה לחץ טבעי של התחלה

צריך ללמוד לשחרר וזה לא קל לאף אחת.
&nbsp
השד לא צריך להרגיש מלא כל הזמן. רוב החלב נוצר בזמן ההנקה כתגובה לצורכי היונק.
אם תשאבי מעבר לצורכי היונק עלול להיווצר גודש ברגע שלא תשאבי באחד הימים וחבל שתעמיסי על עצמך שאיבה קבועה ללא צורך כשגם ככה הימים שלך עמוסים.
&nbsp
טיפים לשאיבות תוכלי למצוא במאמרי הפורום (בלשונית למעלה - כלים ומידע) .
&nbsp
 
טיפ בנוגע להנקה מחוץ לבית

שיתוף: אני זוכרת את הפעם הראשונה שאני הנקתי מחוץ לבית, הייתי כל כך מודעת לעצמי, והרגשתי כאילו כל העולם מסתכל עלי...

&nbsp
א ב ל:
גם אם תשבי ותניקי בציבור, ואני מתכוונת במקומות כמו גנים, שדרות, ספסלים, תחנות אוטובוס, בתי קפה וקניונים, אז:
רוב האנשים שעוברים לידך לא יראו או שלא ישימו לב. הם שקועים בענייניהם, מתכננים את הקניות / הסידורים / ארוחת הערב או מתווכחים בטלפון עם החברה או הבנזוג.
מאלה שיראו וישימו לב - לרובם בכלל לא יהיה אכפת.
מאלה שיהיה להם אכפת - רובם יתמכו בהנקה בציבור והנקה בכלל, יחשבו שזה טוב ונכון וכל הכבוד לך

ואלה שלא תומכים - רובם מקסימום יעקמו את האף בסתר וימשיכו הלאה ולא יבלבלו לך את המוח.
ואלה שיעזו להגיד לך משהו - שווה להתעלם מהם, כי הם גם פוצים וגם במיעוט.
&nbsp
עזר?
 
ועוד משהו (גם על שאיבות):

להניק מחוץ לבית, מרגע שהתרגלת לזה, הרבה יותר קל והרבה יותר זמין מאשר לשאוב ולקחת בקבוקים ולשמור על טמפרטורה נכונה וכל הבלגן הזה. אז שווה לחשוב, מה יעזור לך לנסות ולהניק בחוץ? לבוש מתאים? סביבה תומכת? אולי ללכת למפגש לה-לצ'ה ולהניק יחד עם עוד נשים מיניקות, או ללכת לטיפת חלב ולהניק שם בפעם הראשונה, בחדר ההמתנה?
&nbsp
בקשר לשאיבות, תנסי לשאוב בזמנים שונים: לפני הנקה, מיד אחרי, אפשר גם תוך-כדי. זמנים שונים עובדים לנשים שונות.
את יכולה לנסות גם דברים שעוזרים לרפלקס שחרור החלב, כמו הרפייה, נשימות עמוקות, מסג' של הכתפיים, להריח בגד של התינוק, וכן עיסוי של השדיים ועיסוי פטמות מיד לפני השאיבה.
הרעיון הוא ללמוד מה מפעיל לך את רפלקס שחרור החלב, ולהשתמש בזה. קל מאוד להוציא חלב מן השד כשהרפלקס פועל, וקשה מאוד להוציא חלב כשהברז הפנימי הזה נסגר. הרעיון בשאיבה הוא ללמוד מה פותח וסוגר את "הברז", ולא לנסות לשאוב "בכוח" כשהרפלקס לא פועל ולראות את החלב מטפטף לו באיטיות מתסכלת.
אם את רואה שהחלב, שקודם זרם והשפריץ פתאום מפסיק ומתחיל לטפטף באיטיות - זה הזמן לעבור צד (אפשר להחליף צדדים פעמים רבות במשך השאיבה, לפי הצורך), לקחת הפסקה של חמש דקות, לעשות עוד עיסוי פטמות או הרפייה, או להכריז על סיום השאיבה.
&nbsp
יש נשים שהכי קל להם לשאוב תוך כדי הנקה כי התינוק כבר מפעיל את הרפלקס והחלב זורם יותר בקלות. יש כאלה שיכולות להוציא כמות יפה מיד אחרי הנקה, ויש כאלה שלא יוציאו טיפה, וחייבות לשאוב ממש לפני הנקה. אין שום רע בלשאוב ואז להניק - יהיה מספיק חלב לתינוק, כי החלב מיוצר על המקום וממשיך להתייצר כל עוד התינוק יונק. לכל היותר, הזרם של החלב יהיה איטי יותר מהרגיל.
התינוק הראשון שלי לא אהב כל כך לינוק מיד אחרי ששאבתי, כנראה בגלל הזרם האיטי, אז הוא היה מחכה עשר דקות ואז שוב היה זרם חזק יותר שהשביע את רצונו. לתינוק השני זה בכלל לא היה אכפת. יש הרבה תינוקות שיונקים בשמחה ישר אחרי שאיבה.
&nbsp
בהצלחה!
 
למעלה