מנה עיקרית צימחונית

שרות

New member
מנה עיקרית צימחונית

יש למישהו רעיון למנה עיקרית צימחונית (אפשר שתכלול מוצרי חלב וביצים) לראש השנה? אני בעצם צריכה שני מתכונים-- אחד לכל אחד מערבי החג. שיהיה רק טוב
 

שרות

New member
וגם מתכון ממני

אמא שלי אומרת שאסור לקבל כל הזמן בלי לתת בחזרה. אז הנה מתכון לפאי שוקולד שזוכה לתשואות ומצליח בכל פעם. פאי שוקולד איטלקי חומרים בצק 50 גר´ סוכר 100 גר´ חמאה 150 גר´ קמח 50 גר´ שקדים כתושים מילוי 450 גר´ שוקולד מריר 30 גר´ חמאה 2 ביצים ליקר תפוז/ רום 320 מ"מ שמנת מתוקה 150 מ"מ חלב הוראות הכנה 1. לשים את חומרי הבצק היטב עד קבלת בצק אחיד. למרוח תבנית פאי במעט חמאה לרדד את הבצק ולשטח אותו על תחתית התבנית והדפנות. 2. לחמם תנור ל- 170 מעלות צלזיוס לאפות עם שעועית במשך 12 דקות ואז עוד 7 דקות ללא הכיסוי. 3. בנתיים מחממים את השמנת והחלב במחבת גדולה עד כמעט מצב של גלישה. מוסיפים את קוביות השוקולד ובוחשים עד קבלת תערובת אחידה. 4. מוסיפים לפי הסדר ותוך כדי בחישה: חמאה, ליקר, ביצים. וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה. 5. יוצקים על הבצק ואפים בחום של 150 מעלות צלזיוס 15 דקות. שיהיה רק טוב
 

droli

New member
לבבות ארטישוק ממולאים, ממולאים

אחרים, פשטידות, לזניה.. מה הכיוון?
 

kisses

New member
יש אפשרות לדגים?

לזניה של ירקות קלויים וגבינות צאן חומרים לתבנית פיירקס מלבנית: 15 עלי לזניה יבשים ( או שלושה טריים בגודל התבנית) 2 חצילים פרוסים דק לאורכם 3 זוקיני פרוסים דק לאורכם 3 פלפלים קלויים וקלופים מנוקים מגרעינים משלושה צבעים 250 גרם גבינת עזים רכה 250 גרם גבינת שמנת בטעם שום- שמיר 2\1 1 כוסות קשקבל מגוררת 2 ביצים 3 כוסות רוטב עגבניות ( עשוי מרוטב עגבניות ומתובל בשום ובזיליקום) מלח ופלפל שחור, טחון, טרי שמן זית 1. קולים את פרוסות החצילים והזוקיני על גריל 0 או על רשת מעל לאש גלויה) מתבלים בפלפל, מלח ומעט שמן זית. 2.כינים תערובת גבינות גבינות: גבינת עזים, גבינת שמנת, וכוס קשקבל מגוררת. מוסיפים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל. 3. משמנים תבנית פיירקס בשמן זית ומסדרים שכבה ראשונה של חמישה עלי לזניה, מעליהם יוצקים 2\1 כוס רוטב עגבניות ומעליו מסדרים שיכבה של ירקות קלויים. 4. מעל לירקות משטחים 3\1 מכמות תערובת הגבינות ומעליה 2\1 כוס רוטב עגבניות. 5. מתחילים שכבה שניה בעלי לזניה ואחריה שלישית. אופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות מפזרים את הקשקבל הנותר ואופים עוד 10 דקות בחום גבוה מאד ליצירת מעטה שחום ופריך.
 

kisses

New member
נזיד עדשים

נזיד עדשים צמחוני 1 כוס עדשים אדומות, מבוררות ושטופות 1/4 כוס שמן זית 1 בצל גדול פרוס 2 גזרים פרוסים 2 שיני שום פרוסות 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות 3 כוסות ציר ירקות (או מים) 2 עגבניות, מרוסקות בפומפייה מלח ופלפל שחור, טחון טרי מעט סוכר 1 כפית כורכום 1 כפית כמון 1 כפית פפריקה מתוקה מבשלים את העדשים במים - כחצי שעה אחרי רתיחה. מסננים. בסיר מחממים שמן זית מאדים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים גזר, מאדים עוד 2 דקות ומוסיפים שום ורסק עגבניות. מבשלים עוד שתי דקות, תוך עירבוב בכף עץ. מוסיפים ציר ירקות, רסק עגבניות טריות ותבלינים, ומבשלים 45 דקות. טועמים ומוסיפים תיבול, אם יש צורך. ממשיכים לבשל עוד 15-10 דקות, או עד שהנזיד שמתקבל סמיך לטעמכם.
 
מנות צמחוניות

צרפתי פעמים רבות , הנה שוב מתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות -צמחוני רכיבים: חבילה של תחתיות ארטישוק קפואות. ירקות חתוכים לרצועות : גזר , פלפל, פטריות , קישוא חציל -כל מה שבא. 2 כפות אבקת מרק עוף ביצה חצי כוס פרורי לחם מתובלים. שמן זית מלח פלפל לבן אופן הכנה: מבשלים את תחתיות הארטישוק במים רותחים 10 דקות. מקפיצים בשמן זית את רצועות הירקות (בכמות שתספיק למלא את כל התחתיות) מוסיפים את אבקת המרק , מפלפלים וממליחים וממשיכים להקפיץ עוד 5-10 דקות. מצננים - מוסיפים ביצה טרופה ואת פרורי הלחם , מערבבים היטב , ממלאים את התחתיות , מניחים בתבנית ואופים ב200-250- מעלות עשרים דקות. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
בהודעה הקודמת

הקובץ המצורף הוא של זה מתכון: פלפלים ממולאים- צמחוני שלי רכיבים: 8 פלפלים צהובים ואדומים (רחבים ובעלי תחתית שטוחה). 1 גזר. מספר גבעולים של שמיר ושל פטרוזיליה. בצל בינוני. 3 שיני שום. מלח ופלפל שחור. אבקת מרק עוף. 1-1.5 כוסות אורז (תלוי בגודל הפלפלים). 3 כפות שמן זית או שמן קנולה. לרוטב: 2 עגבניות רכות חתוכות רצועות פלפל בכל מיני צבעים רסק עגבניות קטשופ מיץ לימון מעט סוכר אבקת מרק עוף מלח ופלפל שחור פטרוזיליה ושמיר קצוצים אורגנו בזיליקום מים רותחים אופן הכנה: מורידים את עוקצי הפלפלים, מנקים ומוציאים את הגרעינים. יוצקים מעט שמן על תחתיתו של סיר רחב ונמוך ומניחים את הפלפלים. מכינים את התערובת למילוי: מערבבים יחדיו אורז, אבקת מרק, בצל ושום קצוצים, גזר מגורר, שמיר ופטרוזיליה קצוצים ותבלינים. ממלאים את הפלפלים עד האמצע כיוון שהאורז מתנפח. מניחים על הכיריים, מחממים את השמן ויוצקים מים רותחים. מכסים ומבשלים. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה מערבבים היטב ויוצקים לסיר- בין הפלפלים וקצת מעליהם. מבשלים עד שהאורז מוכן והפלפלים רכים. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוד משהו

מתכון: לזניה ירקות- צמחוני (שלי) רכיבים: חציל בינוני. 2 קישואים קטנים. סלסלת פטריות שמפניון טריות. בצל. 3 שיני שום. גמבה. 2 עגבניות חלוטות. אורגנו. בזיליקום. מלח ופלפל שחור. רסק עגבניות. שמן זית. דפי לזניה ללא בישול. גבינת מוצרלה. אופן הכנה: חותכים את החציל והקישואים לקוביות. פורסים את הפטריות. חותכים את הגמבה לרצועות. קוצצים את השום והבצל. משרים את העגבניות במים רותחים. בסיר רחב או בווק מחממים שמן זית ומוסיפים אליו את השום והבצל הקצוצים. מטגנים מעט ומוסיפים את החציל, הקישואים, הפטריות והגמבה. אחרי שהירקות התבשלו מעט מוסיפים את העגבניות חתוכות, רסק עגבניות, בזיליקום, אורגנו, מלח, פלפל ומים. מבשלים עוד כחצי שעה, בתבנית של טוסטר אובן על גבי נייר אפייה מסדרים את דפי הלזניה, מוזגים על הדפים את הירקות המבושלים ומעל מפזרים מוצרלה מגוררת או פרוסה. על המוצרלה מסדרים עוד שכבה של דפי לזניה, ירקות ושוב מוצרלה -באותו האופן עושים שלוש שכבות ואופים בחום של 200 מעלות במשך כ45- דקות. הערות: על הלזניה להתרכך אבל יש להיזהר שהגבינה לא תשרף. מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שרות

New member
המשפחה ויתרה

ממש עצוב לי לספר שהמשפחה הקוקואית שלי החליטה שהיא מעדיפה להזמין מקייטרינג במקום שאני אבשל. אבל המתכונים הועתקו לשימוש עתידי. תודה שיהיה רק טוב
 
למעלה