עוד משהו
מתכון: לזניה ירקות- צמחוני (שלי) רכיבים: חציל בינוני. 2 קישואים קטנים. סלסלת פטריות שמפניון טריות. בצל. 3 שיני שום. גמבה. 2 עגבניות חלוטות. אורגנו. בזיליקום. מלח ופלפל שחור. רסק עגבניות. שמן זית. דפי לזניה ללא בישול. גבינת מוצרלה. אופן הכנה: חותכים את החציל והקישואים לקוביות. פורסים את הפטריות. חותכים את הגמבה לרצועות. קוצצים את השום והבצל. משרים את העגבניות במים רותחים. בסיר רחב או בווק מחממים שמן זית ומוסיפים אליו את השום והבצל הקצוצים. מטגנים מעט ומוסיפים את החציל, הקישואים, הפטריות והגמבה. אחרי שהירקות התבשלו מעט מוסיפים את העגבניות חתוכות, רסק עגבניות, בזיליקום, אורגנו, מלח, פלפל ומים. מבשלים עוד כחצי שעה, בתבנית של טוסטר אובן על גבי נייר אפייה מסדרים את דפי הלזניה, מוזגים על הדפים את הירקות המבושלים ומעל מפזרים מוצרלה מגוררת או פרוסה. על המוצרלה מסדרים עוד שכבה של דפי לזניה, ירקות ושוב מוצרלה -באותו האופן עושים שלוש שכבות ואופים בחום של 200 מעלות במשך כ45- דקות. הערות: על הלזניה להתרכך אבל יש להיזהר שהגבינה לא תשרף. מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2