מנהגים בפסח

Angel972

New member
מנהגים בפסח

האם בעדה שלכם יש מנהגים שיחודיים רק לכם
בואו נלמד על ההבדלים בין העדות השונות ... אגב - יואל, אתה יכול גם לכתוב את המנהגים המיוחדים שלך לפסח

chili3

New member
אצלנו יש מנהג שמתחיל כחודש לפני החג

המנהג הוא... מי מזמין השנה? את מי הוא מזמין? למה הוא מזמין רק חלק? אולי נחרים את הסדר אצלו? מישהו זוכר איפה היינו שנה שעברה?

../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

חשבתי שזה מנהג ששיך רק לבני משפחתי ח,ח,ח.....

Angel972

New member
חחחח ....

אצלנו יש מנהג - חג אחד אצלנו, חג אחד אצל אח של אבא שלי ... אבל ברצינות, אני מתכוון למנהגים מוזרים כאלה ...

chili3

New member
ואתם אף פעם לא עושים אצל הג'ינג'ית?

אצלנו זה שנה אצל ההורים שלי ושנה אצל ההורים שלו. אבל מה עושים ששנה שעברה גם ההורים שלי וגם שלו היו בחול? מי זוכר איפה היינו לפני שנתיים? ואם שנה שעברה היינו אצל אחותו, זה נחשב כאילו היינו אצל המשפחה שלו? אמא שלי כמובן קפצה על הפרשנות הזו, אמא של אלון אומרת שזה לא נחשב. ולתוך זה מכניסים גם את החישוב של "את ראש השנה עושים אצל משפחה אחת, ואת הסדר אצל המשפחה השניה ושנה אחרי זה הפוך" וזה אף פעם לא מסתדר

ורדה 1

New member
אצלנו יש מנהג דומה חמותי שואלת: איפה אתם השנה בליל הסדר? אני עונה: אצל הורי (כי אני לא זוכרת איפה היינו בשנה שעברה... ואז, שתי אפשרויות: אם היא מהנהנת ושותקת, אני יודעת שבשנה שעברה היינו איתה. אם בשנה שעברה היינו אצל הורי, היא מיד קופצת: אבל בשנה שעברה עשיתם איתם! ככה אני אף פעם לא צריכה לזכור איפה היינו בשנה שעברה...

אילנית03

New member
אצלנו שוברים את הביצה

הקשה על אב הסדר (רוב המיקרים אבא שלי) וכשעושים בקיבוץ מדלגים על כל מה שלא אוהבים ובמקום זה שרים שירי אביב

Ritrita

New member
אצלנו יש מנהג

לקרוא את ההגדה אבל ממש ממש מהר... כמו שדרני ספורט

Angel972

New member
אצלנו קוראים עד לקטע של האוכל ...

אף אחד לא יודע איך ההגדה נגמרת ... ככה זה בהגדות

Angel972

New member
../images/Emo41.gif למי שלא הבין ...

היה פה משחק מילים : הגדה <-> אגדה

kalah

New member
הנה שאלת ה"חכה לפסח" שלך אנג'ל../images/Emo41.gif

היית צריך את זה לשרשר דווקא למעלה בשאלות הקיטבג..

Angel972

New member
יש לנו שרשור של שאלות קיטבג ../images/Emo35.gif ../images/Emo8.gif

kalah

New member
חלילה וחס. זה שרשור"שאלות של פסח"

שיזם , מי אם לא, אאאא-תתתתתת-הההה!!!

אנחנו דבקים בהגדה הקיבוצית

אמא שלי תמיד מוצאת לחנים מוזרים, שאף אחד לא שמע עליהם, לקטעים מההגדה ומתחילה לשיר. בדרך כלל זה נגמר בפרצי צחוק אדירים מצד כולנו

למעלה