מנגנון (שקט) של שעון קיר פועל לסירוגין

evike

Well-known member
מנהל
שלום.
קניתי שעון קיר שניתן לפרקו, כלומר, לפתוח ולהגיע ללוח השעון, במטרה להחליפו ללוח מיוחד שייצרתי בעצמי.
פתחתי, הצלחתי לשים את התמונה שרציתי, סגרתי, השעון עבד בצורה תקינה ומדוייקת במשך כשבועיים, שלאחריו הוא עצר. הורדתי מהקיר, והוא חזר לפעול. לאחר כמה ימים זה קרה שוב. ראיתי שהגב עם המנגנון קרוב מידי לקיר, החלפתי למסמר ארוך יותר ואף הדבקתי משהו על החלק התחתון, כנ"ל, שוב עצר. חשבתי שאולי הבעיה בסוללה (שבבדיקת מכשיר יעודי היא מלאה) והחלפתי לסוללה חדשה. זה חוזר על עצמו.
אני לא יכולה לדרוש החלפה או תיקון, שכן פתחתי את השעון.
מה יכולה להיות הסיבה, מה אני יכולה עוד לעשות?
תודה.

dudi4321

Active member
פתיחה וסגירה יצרו כנראה עיוות של המנגנון. מנחש שפתח בנוסף לניתוק המחוגים גם את האום שמחבר את המנגנון ללוח.
אולי בהידוק מחדש נוצר העיוות, או שלחץ על המחוגים גרם לזה גם.
היתי מנסה לפתוח את האום שיהיה סגור מעט מעט חלש יותר.
האם המחוגים עוברים אחד ליד השני או נוגעים ויוצרים חיכוך?

ואגב הסיפרה 4 הכתובה ברומית היא IIII בשעונים ולא IV :)

רשר

Well-known member
מנהל
פתיחה וסגירה יצרו כנראה עיוות של המנגנון. מנחש שפתח בנוסף לניתוק המחוגים גם את האום שמחבר את המנגנון ללוח.
אולי בהידוק מחדש נוצר העיוות, או שלחץ על המחוגים גרם לזה גם.
היתי מנסה לפתוח את האום שיהיה סגור מעט מעט חלש יותר.
האם המחוגים עוברים אחד ליד השני או נוגעים ויוצרים חיכוך?

ואגב הסיפרה 4 הכתובה ברומית היא IIII בשעונים ולא IV :)
לפני הרבה שנים קימנו דיון בנושא IV א וןןןן ולאחר בדיקה בהרבה מקומות בעולם הרוב בצעו IV
בצילום שעון בקוטר 70 ס"מ עם מחוגים עם משקל נגדי רציני ולכן עובד 22 שנים

קבצים מצורפים

• תמונה0034 (2).jpg
    תמונה0034 (2).jpg
    KB 97.3 · צפיות: 3

evike

Well-known member
מנהל
תודה.
המחוגים לא נוגעים האחד בשני, עובדה שהשעון עובד זמן מה עד שנעצר.
יכול להיות שפגעתי במשהו, אנסה אח"כ להחליש מעט את הבורג.

רשר

Well-known member
מנהל
אמת ורק אמת - כל שעוני הקיר הללו XXX,
מחוגים לא מאוזנים
גלגלי שיניים מתפוררים
צירים לא ממורכזים
לסיכום תמיד אכזבות,
מהבושה לא אצרף צילום מחוגים עומדים כ 10 שנים,

evike

Well-known member
מנהל
תודה.
מפתיע מה שאתה כותב, כי במשך שנים היו לי שעוני קיר, אף פעם לא היו לי בעיות איתם, החזיקו שנים עד ששבקו.
רק עם השעון הזה יש בעיה, והוא חדש, כך שלא נראה שגלגלי השיניים מתפוררים. ואן נניח שהמחוגים לא מאוזנים, ריך זה שהשעון עבד היטב ומדוייק במשך כשבועיים עד שפתאום עצר, הורדה מהקיר גרמה לו לפעול, לכמה שעות, כך כמה פעמים. נראה לי שהבעיה אחרת,או שהמנגנון דפוק,.

רשר

Well-known member
מנהל
כשמחוג לא מאוזן מגיע לשעה 8 הוא מתחיל עליה שיוצרת מאמצים על הציר ועל גלגלי הפחתת מהירות, בנוסף התקנת מחוג לא נכונה במקביל ללוח או במפגש בין המחוגים בעליה מעמיסים מאמץ נוסף, ואכן הנחה על שולחן יכול לפתור בעיות כאלו - ולהפוך לשעון שולחני😡,

מחוג מאוזן חייב לכלול "זנב" במשקל זהה למשקל החץ שלו, בהרבה מקרים יש איזון רק למחוג השניות והאחרים ללא זנב,

evike

Well-known member
מנהל
אז בקיצור, מה אני צריכה לעשות?

dudi4321

Active member
כתבו כמה טיפים
להוסיף משקל על הקצה הנגדי של כל מחוג או לוודא שהוא מאוזן בציר שלו.
לודא שהמחוגים לא נוגעים אחד בשני
הוספתי לשחרר מעט את האום שמחזיק את המנגנון ללוח הספרות שהוספת.
לנסות סוללה אלקליין חדשה, לנקות מגעים של הסוללה, טיפה לעקם שיחצו היטב על הדקי הסוללה אם אין קפיץ

evike

Well-known member
מנהל
המחוגים לא נוגעים האחד בשני. אתמול בערב שיחררתי מעט את האום, ובינתיים טפו טפו, השעון עובד. נראה אם ימשיך.
תודה, אחזור לדווח בעוד כמה ימים.

למעלה