ממשל טראמפ הכריז שטיסות הגירוש ההמוני הראשונות יוצאות לדרך

ביטניקט

Well-known member
ממשל טראמפ הכריז שטיסות הגירוש ההמוני הראשונות יוצאות לדרך

The Real Big Joe

Well-known member
גרוש לאן?
לכל מדינה - בקרת גבולות שתפקידה לאשר כניסה או לסרבה.
מנין לטראמפ הבטחון שהמדינות יעדי הטיסה, תאפשרנה כניסת המגורשים?
אני מניח שהוא מרכז אזרחי ארץ מסוימת על מטוס ושולח אוותו לארץ מוצאם. מדינה לא יכולה לסרב לקבל את אזרחיה.

DANIAVNI

Well-known member
אני מניח שהוא מרכז אזרחי ארץ מסוימת על מטוס ושולח אוותו לארץ מוצאם. מדינה לא יכולה לסרב לקבל את אזרחיה.
תיאורטית, הם יכולים לשלול את אזרחותם ולסרב לקבלם, אבל לא נראה לי שמישהו יתעסק עם טראמפ.

The Real Big Joe

Well-known member
תיאורטית, הם יכולים לשלול את אזרחותם ולסרב לקבלם, אבל לא נראה לי שמישהו יתעסק עם טראמפ.
זאת בדיוק הסיבה שמדינה לא יכולה לשלול אזרחות של מי מאזרחיה שאין לו אזרחות נוספת. גם ישראל...

The Real Big Joe

Well-known member
האפריקאים חזרה למדינות שלהם.
אפשר בהחלט להחזיר את אלה מהמדינות שאין בהן סכנה למוחזרים. כמו למשל את תומכי המשטר לאריתריאה.
יש בעיה עם עם אריתראים אויבי משטר, ועם סודנים מסוגים שונים.
מה לעשות. ישראל צריכה לנהוג לפי אמנות בינלאומיות

DANIAVNI

Well-known member
אפשר בהחלט להחזיר את אלה מהמדינות שאין בהן סכנה למוחזרים. כמו למשל את תומכי המשטר לאריתריאה.
יש בעיה עם עם אריתראים אויבי משטר, ועם סודנים מסוגים שונים.
מה לעשות. ישראל צריכה לנהוג לפי אמנות בינלאומיות
וחוץ מזה, מי לדעתכם מנקה את בתי השימוש הציבוריים בעיר ללא הפסקה ?

certified.woke

Well-known member
אבל זה בדיוק מה שקורה.
קולומביה מחזירה לארה"ב שני מטוסי C-17 צבאיים עמוסי מהגרים קולומביאניים.
בתגובה מאיים טראמפ בצעדי גמול חריפים - בדיקות מכס דקדקניות, מכסים גבוהים על סחורות מקולומביה, סנקציות ויזה נגד פקידי ממשל ובני משפחותיהם, ענשים פיננסים...

רוב הזמן נח

Well-known member
יש לו סנאט, שמונה יותר ממספר חברי ממשלתו (מה שאין בכנסת), ושלא מחוייב למשמעת סיעתית בהצבעות.
זה מאזן את השיגעונות שלו, מוריד אותו לקרקע המציאות.
אבל רואים שבהרבה מקרים גם לגבי הסנט והקונגרס וגם לגבי בית המשפט שם, הם יכולים להחליט מה שהם רוצים ואז הנשיא חותם על צו נשיאותי ששם עליהם פס.

דגלמנגל

Well-known member
אבל רואים שבהרבה מקרים גם לגבי הסנט והקונגרס וגם לגבי בית המשפט שם, הם יכולים להחליט מה שהם רוצים ואז הנשיא חותם על צו נשיאותי ששם עליהם פס.
כל זמן שהסנאט והקונגרס מסתדרים ביניהם והכל מבלי להפר את החוקה (שלא קיימת אצלנו) - לבית המשפט אין מה להתערב.
גם אצלנו, אילו פעלה הממשלה במסגרת החוק ולא פרעה אותו בכל צעד חקיקתי שלה, לא היתה לבג"ץ שום עילה להתערב.

רוב הזמן נח

Well-known member
כל זמן שהסנאט והקונגרס מסתדרים ביניהם והכל מבלי להפר את החוקה (שלא קיימת אצלנו) - לבית המשפט אין מה להתערב.
גם אצלנו, אילו פעלה הממשלה במסגרת החוק ולא פרעה אותו בכל צעד חקיקתי שלה, לא היתה לבג"ץ שום עילה להתערב.
זה קשקוש. טראמפ קובע שיש רק זכר ונקבה ובכך מפר זכויות של להטב. אם זה היה אצלנו שהיו עושים ללהטב כאלה קביעות, היועמשית ובגץ לא היו מתערבים?
אז מה החוקה שלהם עוזרת להם?

דגלמנגל

Well-known member
זה קשקוש. טראמפ קובע שיש רק זכר ונקבה ובכך מפר זכויות של להטב. אם זה היה אצלנו שהיו עושים ללהטב כאלה קביעות, היועמשית ובגץ לא היו מתערבים?
אז מה החוקה שלהם עוזרת להם?
אם זה לא נוגד את החוקה ומספיק אנשים מאמינים שכך צריך להיות, ואיש לא תבע אותו, אז אין התערבות של ביהמ"ש. גם אצלנו, ביהמ"ש מטפל רק בתביעות.

DANIAVNI

Well-known member
אין לו יועמשית ובגץ שיכשילו אותו.
גם אצלם יש לו בעיות
בית משפט פדרלי הורה שחלק מהצעדים של טראמפ בלתי חוקתיים .
אני לא זוכר בדיוק מה .
או שזה גירוש של מי שנכנס כחוק בימי ביידן
או שזה מי שכבר נולד בארהב ואמור להיחשב אזרח .
בכל מקרה, הבנתי שהנושא יידון אצלם בבית המשפט העליון .

למעלה