גרוש לאן?ממשל טראמפ הכריז שטיסות הגירוש ההמוני הראשונות יוצאות לדרך
אני מניח שהוא מרכז אזרחי ארץ מסוימת על מטוס ושולח אוותו לארץ מוצאם. מדינה לא יכולה לסרב לקבל את אזרחיה.גרוש לאן?
לכל מדינה - בקרת גבולות שתפקידה לאשר כניסה או לסרבה.
מנין לטראמפ הבטחון שהמדינות יעדי הטיסה, תאפשרנה כניסת המגורשים?
תיאורטית, הם יכולים לשלול את אזרחותם ולסרב לקבלם, אבל לא נראה לי שמישהו יתעסק עם טראמפ.אני מניח שהוא מרכז אזרחי ארץ מסוימת על מטוס ושולח אוותו לארץ מוצאם. מדינה לא יכולה לסרב לקבל את אזרחיה.
זאת בדיוק הסיבה שמדינה לא יכולה לשלול אזרחות של מי מאזרחיה שאין לו אזרחות נוספת. גם ישראל...תיאורטית, הם יכולים לשלול את אזרחותם ולסרב לקבלם, אבל לא נראה לי שמישהו יתעסק עם טראמפ.
אז למה לא שלחו חזרה את המסתננים שלנו?אני מניח שהוא מרכז אזרחי ארץ מסוימת על מטוס ושולח אוותו לארץ מוצאם. מדינה לא יכולה לסרב לקבל את אזרחיה.
איזה מסתננים. ולאן?אז למה לא שלחו חזרה את המסתננים שלנו?
האפריקאים חזרה למדינות שלהם.איזה מסתננים. ולאן?
אפשר בהחלט להחזיר את אלה מהמדינות שאין בהן סכנה למוחזרים. כמו למשל את תומכי המשטר לאריתריאה.האפריקאים חזרה למדינות שלהם.
וחוץ מזה, מי לדעתכם מנקה את בתי השימוש הציבוריים בעיר ללא הפסקה ?אפשר בהחלט להחזיר את אלה מהמדינות שאין בהן סכנה למוחזרים. כמו למשל את תומכי המשטר לאריתריאה.
יש בעיה עם עם אריתראים אויבי משטר, ועם סודנים מסוגים שונים.
מה לעשות. ישראל צריכה לנהוג לפי אמנות בינלאומיות
אבל זה בדיוק מה שקורה.אני מניח שהוא מרכז אזרחי ארץ מסוימת על מטוס ושולח אוותו לארץ מוצאם. מדינה לא יכולה לסרב לקבל את אזרחיה.
יש לו סנאט, שמונה יותר ממספר חברי ממשלתו (מה שאין בכנסת), ושלא מחוייב למשמעת סיעתית בהצבעות.אין לו יועמשית ובגץ שיכשילו אותו.
אבל רואים שבהרבה מקרים גם לגבי הסנט והקונגרס וגם לגבי בית המשפט שם, הם יכולים להחליט מה שהם רוצים ואז הנשיא חותם על צו נשיאותי ששם עליהם פס.יש לו סנאט, שמונה יותר ממספר חברי ממשלתו (מה שאין בכנסת), ושלא מחוייב למשמעת סיעתית בהצבעות.
זה מאזן את השיגעונות שלו, מוריד אותו לקרקע המציאות.
כל זמן שהסנאט והקונגרס מסתדרים ביניהם והכל מבלי להפר את החוקה (שלא קיימת אצלנו) - לבית המשפט אין מה להתערב.אבל רואים שבהרבה מקרים גם לגבי הסנט והקונגרס וגם לגבי בית המשפט שם, הם יכולים להחליט מה שהם רוצים ואז הנשיא חותם על צו נשיאותי ששם עליהם פס.
זה קשקוש. טראמפ קובע שיש רק זכר ונקבה ובכך מפר זכויות של להטב. אם זה היה אצלנו שהיו עושים ללהטב כאלה קביעות, היועמשית ובגץ לא היו מתערבים?כל זמן שהסנאט והקונגרס מסתדרים ביניהם והכל מבלי להפר את החוקה (שלא קיימת אצלנו) - לבית המשפט אין מה להתערב.
גם אצלנו, אילו פעלה הממשלה במסגרת החוק ולא פרעה אותו בכל צעד חקיקתי שלה, לא היתה לבג"ץ שום עילה להתערב.
אם זה לא נוגד את החוקה ומספיק אנשים מאמינים שכך צריך להיות, ואיש לא תבע אותו, אז אין התערבות של ביהמ"ש. גם אצלנו, ביהמ"ש מטפל רק בתביעות.זה קשקוש. טראמפ קובע שיש רק זכר ונקבה ובכך מפר זכויות של להטב. אם זה היה אצלנו שהיו עושים ללהטב כאלה קביעות, היועמשית ובגץ לא היו מתערבים?
אז מה החוקה שלהם עוזרת להם?
לא בכל דבר, ולא תמיד.אבל רואים שבהרבה מקרים גם לגבי הסנט והקונגרס וגם לגבי בית המשפט שם, הם יכולים להחליט מה שהם רוצים ואז הנשיא חותם על צו נשיאותי ששם עליהם פס.
גם אצלם יש לו בעיותאין לו יועמשית ובגץ שיכשילו אותו.
יש. קוראים לה חוקה.אין לו יועמשית ובגץ שיכשילו אותו.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.