ממקינטוש לפי.סי

levyyosi

New member
ממקינטוש לפי.סי

יש לי דיסק שנצרב במק OS9.2 עם קבצי פריהנד ואני רוצה להעביר אותו לפי.סי. האם זה אפשרי או שצריך לבצע קונברט מסויים?

mamby

New member
השאלה היא לגבי אפשרות קריאת הדיסק

או לגבי היכולת לפתוח קובץ פריהנד של מק בפיסי?

levyyosi

New member
לגבי פתיחת הקובץ.

אני לא יכול לעשות קונבקט כי הקובץ לא נפתח....

sigidov

New member
בעקרון, אין בעיה לפתוח קבצים

שנוצרו בפריהנד במק. אין קשר בין גירסת מערכת ההפעלה ליכולת שלך לפתוח אותם. עליך לבדוק את הפרטים הבאים: באיזו גירסת פריהנד נבנו הקבצים במק? אם הגירסה בה הם נבנו חדשה יותר מזו שברשותך - יש בעיה. לדוגמה, הם נבנו בפריהנד 10 וברשותך פריהנד 9. במצב כזה, על מי שבנה את הקובץ לייצא אותו לגירסה שברשותך. הבעיה השניה יכולה להיות פורמט צריבה שאינו מתאים. אבל, אם הצלחת לזהות את הקבצים וקבצים אחרים כן נפתחים (תמונות, קבצי מלל), אז זו כנראה לא הבעיה. בהצלחה ושנה טובה

levyyosi

New member
תראה....

את הקבצים במק יצרו בפריהנד 3 5 ו- 9 . בפי סי יש לי גרסה 9 הפי סי מזהה את הקבצים והספריות אבל לא כקבצי פריהנד אלא כקבצים ללא סיומת (שצריך לבחור את יישום הפתיחה) תודה מראש

ophler

New member
פתרון אפשרי

לתת לכל קובץ את הסיומת (לחיצה על F2) ולהוסיף FH9 יכול לפתור את הבעיה. (אם ^זו^ אכן הבעיה). המק לא שומר את הסיומת של הקובץ והפיסי לא יודע לזהות את הקבצים. תעזור להם.

sigidov

New member
ראשית, צריך להוסיף סיומת

כפי שצויין בתשובה שלמעלה. לצערי, לא פעם קרה שכשהסיומת הוחלפה בפי.סי. עדיין הקובץ לא זוהה והיה צורך לשמור אותו שוב במקינטוש. דבר נוסף, אני לא בטוחה שתוכנת FH9 יכולה לפתוח קבצי FH3. ההמלצות שלי הן כאלו: במקינטוש - לפתוח את כל הקבצים בתוכנה FH9 או FH5 (שבוודאות FH9 פותח ממנה את הקבצים). שלב שני הוא להמיר את כל הפונטים לצורות (במקינטוש) באמצעות הפקודה Convert to. שלב שלישי הוא לוודא שלכל הקבצים יש סיומת מתאימה: קבצי FH5 מסתיימים עם הסיומת שלהם וכנ"ל קבצי FH9 (נראה משהו כמו file.fh9). רק אז לצרוב את התקליטור בפורמט המתאים לך ולשלוח אותו אליך. לא לשכוח לצרף תמונות אם יש וכמובן שגם להן צריכה להיות סיומת. שיהיה בהצלחה

למעלה