ממצאים מביקור בבית העלמין סגולה

sharonpines

New member
ממצאים מביקור בבית העלמין סגולה

שלום חברים, כן... כך ביליתי את יום שישי בבוקר. הצטיידתי מראש ברשימת שמות, ושמתי פעמי אל בית העלמין. בדיוק רגע לפני שצילמתי את הקבר האחרון ברשימה, התקשר אלי ארנון והכתיב לי את רשימתו. מילאתי בקפידה אחר הוראותיו, וכשסיימתי ועמדתי כבר לצאת, ראיתי לפתע שיש בבית העלמין עמדה ממוחשבת לאיתור קברים. בחדווה וברינה הקשתי בעליצות, ומצאתי עוד כמה בני משפחה. פצחתי בסיבוב נוסף בבית הקברות... רק כדי לחזור בסופו אל העמדה הממוחשבת, להוציא עוד פתקיות, ולהתחיל בסיבוב שלישי... היה חם...
. תוך כדי הסיבובים, נתקלתי בכמה שמות מוכרים, ומיד צילמתי. כך לדוגמא ראם, ויסוקר, בק וברוקס. כל אחד שלחתי למייל של האדם המתאים (ornan|סדגש) - שלחי לי במסר את המייל שלך, כדי שאעביר לך את בק). שבת שלום לכולם
שרון

היא גדולה, היא גדולה, היא גדולה../images/Emo140.gif

אכן, הספקתי לתפוס את שרון "בקבר האחרון", פשוט השיחה עם איש חברה-קדישא נדחתה, וכשהתקיימה - התארכה מעט... לכו תדעו איך מאייתים "יעקבזון"... 2 תמונות שקיבלתי משרון מעלות בי הרהורים. אולי תוכלו לסייע לי. המדובר בשתיים מבנותיהם של גולדברג חיים יהושע ואסתר איטה (לבית טרופ):
שרה (אם סבתי), נפטרה 1919
פייגה, נפטרה 1919 חיים יהושע נפטר בשנת 1917, כלומר לפני שתי בנותיו אלו. שימו לב למצבה של פייגה, שנפטרה רק שנתיים אחרי אביה - מצויין שם אמה, אך לא שם אביה. על מצבתה של שרה, לעומת זאת, מצויין האב ולא האם.
האם ניתן להסיק מכך, כי בשנת 1919 היתה אסתר איטה חיה?
האם היה זה מקובל לציין את שם האם על המצבה? אשמח להערות בנושא, ארנון

eliyhu

New member
גולדברג

האם יש קשר לגולדברג שהיה מפקד מכבי-אש בפתח תקוה?? אמי

למעלה