ממוצע קב"א בחילות השונים

gulbin

New member
ממוצע קב"א בחילות השונים

מישהו יכול להפנות אותי לסקר שכזה? אני שמעתי למשל שבתותחנים יש את הממוצע הכי גבוה מבין חילות השדה..

PHTLS

New member
קשה לי להאמין..

אני מאמין שבסיירות, מכיון שיש הגבלה לקבא 52 בתותחנים אין

הסיירות הן לא חילות

בס"ד כל סיירת משתייכת לחיל כלשהו.. הן חלק ממנו. (מלבד מטכל ששייכת ישירות למטה הכללי, אבל היא מזרוע המודיעין)

PHTLS

New member
אה ..?

הוא שאל למי מבין יחידות השדה.. הסיירות לא נחשבות כחלק מיחידות השדה ?

חילות השדה..

בס"ד הסיירות הן חלק מחילות צה"ל, הן לא חילות בפני עצמן לדוגמה- שייטת 13 היא לא חיל, אלא חלק מחיל הים שלדג- חל מחיל האוויר וכו' וכו' וכו'

סטארר

New member
לא תמצא כזה סקר

בגלל שקב"אות זה נתון מסווג שאסור לחשוף. כביכול גם לך אסור להחשף לקב"א שלך אז בכלל לקב"אות של אנשים שאתה לא מכיר.

PHTLS

New member
לזה ששאל...

סקר לא יועיל.. ולא צריך סקר שכזה בכלל.. אתה בטח חושב לעצמך "בגלל שבחיל הזה והזה יש ממוצע קבא יותר גבוה, האנשים שם איכותיים יותר" הנה משהו שלא ידעת, לצהל יש מכסת קבא לכל מקום, לדוגמא - תותחנים, 4 אנשים עם קבא 54-56, 15 אנשים עם 52-54, ו46 עם 49-52.. ככה שצהל משחק עם זה לפי הדרישות.. זה בוודאי לא חלוקה אקראית..

fighter21

New member
כמה דברים, בקשר לתותחנים ובכלל

נכון מה שאמרת שאפשר לשחק עם הקב"א, וההקצאות של הקב"א נקבעות מראש עוד לפני שראשון המתגייסים שם את רגלו בבקו"ם. עפ"י מה שצה"ל קבע, לתותחנים יהיה את הקצעות הקב"א הגבוהות ביותר בצה"ל, וככה גם יוצא שממוצע הקב"א של החיל הוא הגבוה בצה"ל- זאת עובדה. כל זה בשל הצורך בחיל התותחנים לשדרת קצונה ופיקוד ברמה גבוהה יותר מאשר בשאר חילות צה"ל. לצערו של צה"ל, למרות הרצון לעלות את איכות החיל על ידי הקצאות הקב"א, אין זה אומר שזה מה שקורה בפועל. חייל עם קב"א בשמיים ומוטבציה ברצפה לשירות בחיל, הוא חייל שלא יתקדם לפיקוד ובטח לא לקצונה ולמעשה לא יממש את הפוטנציאל הגלום בו, ולכן מה שחשוב זה לא הנתונים על הנייר אלא זה מה שיש בין שתי האוזניים.

למעלה