מלגות התנדבות

newKiticat

New member
מלגות התנדבות

חוץ מפר"ח וסחל"ב יש עוד תוכניות שאתם מכירים? יכולים להמליץ, לשתף חוויות? (גם לגבי הנ"ל).

liattii

New member
מה את לומדת ?

אם זה בתחום החינוך - אז משרד החינוך נותן מלגות על ציונים גבוהים, הלוואות מותנות וגם מלגות עבור מקצועות מועדפים. (אני מקבלת מלגה ממשרד החינוך בתכנית מצטיינים בבית ברל). שווה לך לבדוק בדקנט. בד"כ הם יכולים לעזור בנושא או להפנות אותך לכל הפחות למידע נוסף כמו החוברת של אגודת הסטודנטים שיש בה כל מיני מלגות עם קריטריונים מוזרים יותר ופחות..(יוצאי קיבוצים, יוצאי עדות X, רקע כלכלי ועוד כל מיני כאלו...
..) תמיד רציתי לשים את האייקון של המומיה. וכן - אני יודעת שהוא לא קשור לכלום...

newKiticat

New member
שאלתי על מלגת התנדבות

כי מבחינה טכנית יש לי אפשרות לעשות כן, אבל אני גם סקרנית לראותא ילו תוכניות מעניינות יש. מבחינת מלגות אחרות, עם כל הכבוד, אין לי ממש זכאות לכלום. ההורים שלי עולים מצפון אמריקה, ההכנסה בבית שלי היא מעל 5,000 ש"ח פר נפש ברוטו (שזה כידוע לכל ממש הגיוני לחשב ברוטו
, מה גם שהדבר האחרון שאני יכולה להגיד זה שההורים שלי מממנים אותי), ואני לא קרבית. אני לא מחפשת הלוואות. אבל חשבתי לעורר שרשור בנוגע למלגות התנדבות. לפעמים יש דברים מגניבים שם שלא שומעים עליהם אלא במקרה.
(בכל מקרה, לשאלתך, אני לומדת משפטים לאקדמאיים...)

toxic babe

New member
יש מלגה מקרן מכבי

אם את חברה בקופ"ח מכבי ואת משלמת לקרן מכבי משהו כמו חצי שקל כל חודש, ואם את לומדת מקצוע רפואי או פרא רפואי- מגיעה לך מלגה (הסכום לא ידוע) ולדעתי זה ללא התנדבות אפילו. לגבי זה שההורים לא ממנים, זה ברור ברוב המקרים ההורים לא ממנים, הסטודנטים מתקשים לסגור את החודש ונכנסים למינוסים, אבל כנראה הם יוצאים מנקודת הנחה שלך לפחות יש איזשהו גב כלכלי במידה והמצב באמת קשה מבחינתך. יש כאלו שבאמת להורים יש מעט מאוד וגם אם היו רוצים לא היו יכולים לעזור. זאת המציאות שלנו בארץ, במקום לבוא לקראת הסטודנטים ולעודד השכלה גבוהה, המחירים רק עולים...

newKiticat

New member
גם אם אני אכנס למינוטס

ההורים שלי לא יכסו את זה. לא אכנס לדיון על גבי הפורום, אבל כשאני אומרת שההורים שלי לא מממנים אותי- אני מתכוונת לזה. אז במשפחה אחרת אין להורים לתת. גם אצלי אין גב כלכלי. (וזה לא שאני בנתק מההורים שלי בסופו של דבר, אז אני לא יכולה לחתום על תצהיר שקרי שאני בנתק מהם במשך לפחות שנה...
)

liattii

New member
אולי דרך עבודה ב"תגלית"

אם אני זוכרת נכון מישהי שהכרתי וליוותה קבוצה קילבה על זה כסף (סוג של התנדבות...)

newKiticat

New member
דווקא יצא לי להצטרף

לקבוצה בתור "החברים הישראלים".... אבל לא היה שום תגמול כספי (אבל כיף לא נורמלי במשך שבוע...
) אולי זה הדרכה?

newKiticat

New member
אני חושבת שקרן גרוס

היא לחיילים קרביים, לא? או שאני מפספסת משהו? (אני לומדת במכללה בראשון כיום, אבל סיימתי תואר ראשון בתקשורת בספיר.
)

ואגב הבנתי שיש מלגה מגניבה בבת ים

זה טוב לך? משהו שדורש כישרון כמו ריקוד/שירה וכו'. אם זה מעניין אותך תעדכני אותי.

ortalli

New member
יש את מלגת שגרירי רוטשילד

אבל זה מאוד תלוי איפה את לומדת - זאת אחלה מלגה.

למעלה