מלאכים בשמי הפורום

avitalp

New member
מלאכים בשמי הפורום../images/Emo121.gif

במוצ"ש נפתחה כאן ע"י בלונדה הודעה בעניין אנג'ל... מטבע הדברים להודעה היו תגובות מודאגות... חברים ביקשו לדעת מה קורה והאם הידיעה נכונה... מספר דקות לאחר שההודעה נכתבה - נתבקשתי למחוק אותה... לא הייתי בבית, בעוונותי, ועד שהגעתי למחשב, נוספו עוד תגובות... יצרתי קשר במסרים ובטלפון כדי לנסות ולברר... בשלב מסויים החלטתי שיש לעצור את כדור השלג עד שיהיה ברור מה קורה ומחקתי את השרשור... לו הידיעה היתה נכונה - ודאי שלא זו הדרך להודיע על מקרה מצער שכזה... ובהיותה לא נכונה, כפי שנסתבר בהמשך - ברור שאין מקום לשרשור זה... אתמול התקיים כאן דיון מרומז בנושא בשרשור שפתח טלה... לא התערבתי, מכיון שעדיין לא ידעתי מה קורה... אחה"צ קיבלתי טלפון שאישר באוזני כי אכן לא היה ולא נברא. מעט אח"כ קראתי אצל השכנים את ההודעה הזו אני חושבת שמן הראוי היה לא לפרסם את ההודעה שפורסמה במוצ"ש, ולהרעיד את קירות ה
... מן הראוי היה לברר במסרים עם אנשים קרובים... מן הראוי היה לחכות בשקט עד בירור האמת... ואם כל זה לא נעשה - מן הראוי היה להתנצל בפני חברי הפורום וליידע אותנו כשנודע בוודאות שלא קרה דבר... התלבטתי רבות אם לשתף אתכם בדברים... החלטתי שכן... אני חושבת שניתן ללמוד מהמקרה הזה להבא ולהיזהר
שלא להבהיל לפני שבודקים ומאמתים מידע... ומה שעוד אנחנו צריכים ללמוד מהסיפור הזה - לא תמיד הפורום יכול להעניק לחבר את התמיכה שהוא זקוק לה... אנחנו לא פורום מקצועי... וכל אחד מאיתנו צריך לחשוב בינו לבין עצמו עד כמה להיות מעורב במצבים מסויימים... אני שמחה שהידיעה ממוצ"ש התגלתה כלא נכונה, ועם זאת, הדרך בה התגלגלה שמועה כזו לפורום בחוסר אחריות וזהירות, חמורה בעיני... אני מבקשת מכם - שוב - לפני ה"שלח" הקדישו עוד כמה שניות של מחשבה... אביטל
(חושבת שוב... ולוחצת "שלח")

אני איתך

חושבת שכרגיל אצל בלונדה זה בא רק מטוב אבל לפעמים היא מתבלבלת עד כמה צריך לרדוף אחרי כל אלה שמשגעים לה את המח, אני קיבלתי טלפון ממנה ומודה הפעם אמרתי "אין לי סבלנות לכל השטויות ש.." כי ככה כבר הרגיש לי משם..

avitalp

New member
חי, ../images/Emo51.gif על התמיכה...../images/Emo20.gif

אבל המטרה שלי בהודעה הנ"ל היא לא להתמקד בבלונדה, אלא להפיק את הלקחים המתבקשים מהעניין... אביטל

אני הבנתי את ההודעה כראוי תאמיני לי

אבל כמו שעבר ניסיתי להתיחס אל כולם כבני אדם "רגילים" בחרתי קצת פחות להתמקד במלאכית .. ובעיקר- הייתי איתך במיוחד בנושא עצמו שהוא היה "כבד" מידי מכדי להבהיל פורום שלם, במיוחד שהוא בא ממקור של מסררררררר, ואת זה אמרתי לה כבר בטלפון שלא נראה לי ולא מקובל על הדעת
היה המון מהסיכון בלפתוח הודעה כזאת מרעישה ומזעזעת, אני לא הייתי נוהגת וגם לא נהגתי כך למרות ואף שקיבלתי טלפון מבוהל רגעים לא רבים אחרי. וכן להפיק לקחים זה תמיד רצוי ואני לוקחת לתשומת ליבי כמו תמיד, על אף ולמרות מה שאני לכאן או לכאן.

חי לא....

הבנתי אם מגיע אלייך מסר מאדם שאת מכירה עם ידיעה או בקשה את לא מתייחסת... זה אומר שהמסרים לא אמיתיים או שלא סומכת כליהם זה כן לטלפון

דבר אחד לא מובן לי- טלה

על מה הכעס שלך נגדי? על שבחרתי להיות יותר סבלנית? על שבחרתי להגיד לך לא מזמן די לא מתעסקים עם.. חושבת שזה היה נכון כשאני קוראת עכשו חושבת שידעתי לא פחות ממך את האדם אך בחרתי שעדיף להתעלם מאשר להיכנס בו וכן אני יכולה להרגיש יותר פגועה ממך ומרומה חושבת שהמון השתלדתי להגיב לשטויות ..ש ונ.ב יש לי מסרים מכל מיני מינים וסוגים במקרה הנ"ל לא אני קיבלתי מסר וגם נראה לי שהוא היה בפלאפון ואבוי אם אתיחס לכל מסר מטורף שמגיע.. אבל מהכרות עם עצמי זה היה עובר בשניה לאביטל להתיעצות

חי זה נראה לך כועס....

אני מרוקאי כשאני כועס רואים שאלתי שאלה פשוטה אם תיבת המסרים יש לה חשיבות או שאת לא מאמינה למה שכותבים לך שם? וכל אחד פה בוחר לבד את מה שהוא אומר ועושה ולכעוס בגלל משהו שאמרת פה לא נראה לי שזה אני.

תיבת המסרים שלי

היא מאוד מאוד פרטית השאלה שלך אצלי מחולקת לשני חלקים: גברים ונשים ומתוכם לרוב יהיו נשים אם אקח את הנשם לליבי?... כבר הפסקתי כי על המסרים המסוג שאתה מבקש ממני לענות מבחינתי = לא מקשיבה וספטיפית למסר שכזה שבחיי לא קיבלתי ומקוה שגם לא אקבל עניתי לך = למנהלת ודי אני לא אחראית כאן על אף אחד ולא לוקחת אחריות

אביטל....

השירשור המרומז היה כדי להגיד בעצם שכל העניין היה שקר זדוני שנועד אך ורק למטרה אחת לתת לנו להרגיש רע ולגרום לנו לרחם אני שמייח שהידיעה לא נכונה. וחבל לי שאדם מוכן להגיד דברים כאלה בשביל קצת סימפטיה

spidi2

New member
כשהנסיך הקטן התחיל ....

לספר לי סיפורי סבתא... (כן... שלב התפתחותי ... כך אמרו לי....) הסיפור שסיפרתי לו בחזרה היה על רועה הצאן שצעק: זאב זאב... מניחה שרובכם מכירים אותו... ואם לא... פעם אספר לכם אותו לפני השינה... אבל מה שבסיכומו של עניין רציתי להגיד... שלפעמים.. לא מצליחה למה יש כאן עניין של לעשות מעכבר הר... ואולי... כל אחד צריך להסתכל למה הוא בכלל נכנס לקשקושים האלה.. מצד אחד... נוח להצביע באצבע מאשימה על אחד/ת מאיתנו... מצד שני... לפעמים נוטה להבין מאיפה זה בא לה/ו... לא תמיד מצליחה להבין... למה אנחנו חייבים להיות בביצה שהיא/הוא יצרו... שולחת... אומנם לא תמיד חושבת... אבל... זה כבר עניין של טבע.

זה מתחיל הרבה לפני...

הנכונות לקפוץ כל כך מהר,לתוך שלולית לא ברורה,או סתם בשביל להעביר דקה...הקיצוניות מגיעה בגלל הנכונות של כל כך הרבה לשחק את המשחק,להחיות את הסקרנות...להתפלש זה בזה,לזכוף נקודות,ולישר קו...מה שקרה פה בשבת ואתמול איננה הבעיה,זה רק קצה של סימפטום.

gn64

New member
האמת ש...

אהבתי את הכותרת
ועוד הצעה קטנה להפקת לקח נוסף הוא למתן את תגובת העדר האוטומאטית הן לחיוב והן לשלילה. מנסיוני האישי במקרה הזה יכול לומר שעוד מראשית הסיפור לא בדיוק נכסתי לעובי הקורה אבל מבלי להתאמץ יותר מדיי זכרתי פרטים מרכזיים שהפכו את השמועה הזו לחשודה כחסרת בסיס עובדתי. בכל מקרה היו פה כמה טעות טבעיות של כל מיני גורמים שהיו מעורבים בעניין וגם מזה לא חייבים לעשות איישיו גדול. גם אם היה חשד שזו היתה צעקה פרטית לתשומת לב מול אותו חבר שקיבל את המסר לא חושב שהיה ראוי לחקור את זה לעומק מתוך מניע ליצור מסע צלב שכן המסר היה פרטי מול בן אדם פרטי והתגלגלות של המקרה היה התפתחות נאיבית של רב סרן שמועתי ופה כבר לא היה קשר למקור
נכון, אנחנו לא פורום מקצועי ולא אמורים להיות כזה אבל כמו שנכתב בשרשור של אתואני על אכזריות של ילדים בזמן שהם דוחים את השונה מהם מסתבר שגם אנחנו עלולים להיות עם התנהגות דומה רק יותר משוכללת בגלל שאנחנו יותר

AtVeAni

New member
ואני חושב שזה טיפה יותר מורכב

אני אישית לא מכיר אישית את הנפשות, אבל קשה לי להסכים עם כל המסקנות שלך. בוודאי שהיה כאן כשל מערכות שהחל ביום שבת בצהריים. לדעתי זה קצת הרבה יותר מאשר לחשוב לפני לחיצה על ה- "שלח" אני אפילו לא ראיתי את השרשור המדובר אבל בהחלט שמעתי עליו. אבל, ההגדרה של "אנחנו לא פורום מקצועי" (שאני מסכים לה כהגדרה) לא צריכה לספק לנו את התרוצים להתעלם ממצוקות של אנשים. הפורום הזה בחר לצאת מהוירטואליות שלו והפך למערכת חברתית עם כל המשתמע מכך. ובכל מערכת כזו ישנם כאלו שנמצאים בנקודות שפל וזקוקים לתמיכה. כל החיבוקים כאן בפורום, מה הם אם לא תמיכה? האם החיבוקים הם סלקטיביים? זה שלא צריך היה לפרסם זה ברור! זה שצריך להמשיך ולתמוך מאחורי הקלעים - לי לפחות זה ברור. מעניין כמה באמת עשו זאת ביומיים האחרונים? וכמו שפתחתי, אני אישית לא מכיר, וחבל, לו רק בשביל לתמוך באדם ברגע קשה. אני מקווה שאלו שכן מכירים ניסו להושיט יד.

אני ואתה...

אני חושב שאתה טועה בשני דברים. 1 לא כל אחד יכול להתחבר למצוקה של השני ולתמוך בו 2 זה שלא הכול וירטואלי רק מחדד את זה שיש קבוצות בתוך הקבוצה הגדולה ורק קצת היסטוריה הרבה אנשים פה ניסו לעזור טילפנו ניסו לדבר לשמוע להקשיב אבל נתקלו במסכת שקרים מכוערת שרק גדלה וגדלה וזו רק היתה אולי הגדולה ביותר (למרות שיש לה מתחרה רציני) ולהוסיף חטא על פשע קיבלתי הודעה במסר מאויימת מעט לוחמנית ומזלזלת בחברי הפורום

AtVeAni

New member
אני מסכים איתך לחלוטין בשני

הדברים שציינת (לכן לא חושב שאני טועה בהם) אבל בוא ניקח שתי דוגמאות אחרות: 1. המסר המאיים. זו דוגמא למשהו שפשוט צריך לבצע מחיקה מייד כשמתקבל מבלי להכניס למחסנית. 2. אם אדם עומד במרפסת ומאיים לקפוץ (ואפילו אם צעק זאב זאב שלושים אלף פעם) ואתה עומד לידו, לא תתפוס לו בחולצה?

למדתי בחיים......

שלא כל דבר שעובר לידי אני נוגע בו אלא אם כן זה נוגע לי או לחבריי(ויש פה כמה שאני מחשיב כאלה) ועם כל הגועל יש כאלה שאעזור להם להגיע גבוהה יותר ואיומים במסר לא מוחק שומר במקום של כבוד ככה אני נזכר כל פעם שעולה טיפת רחמים כלפי האדם הזה להוריד מיד

אגב ידידי, אם נמשיך את המטאפורה....

אז אם מישהו צועק זאב זאב ומאיים לקפוץ מהמרפסת, בהתחלה אתה תעמוד לידו ותחזיק לו את החולצה.... אחרי רבע שעה זה כבר יתחיל להימאס עליך.... ואחרי שעתיים (במקרה הטוב) תגיע למסקנות הבאות: 1. שהוא לא באמת מתכוון לקפוץ. 2. שהנוף מהמרפסת לא ממש שווה לעמוד שם. 3. שהוא מבלבל לך את המוח וכניראה גובל בטירוף. 4. שאם אתה רוצה לא להתחרפן בעצמך (ולקפוץ רק מהדיכי שהוא הכניס אותך אליו) אתה צריך לעזוב את המרפסת. אם ניקח את המטאפורה למציאות, אחרי שעודדת, תמכת, נתת, וניסית להחזיק ככל יכולתך מגיע שלב ההבנה שהאיש סתם מעיק ואין תועלת לנסות ולעזור לו כי זה לא ילך ורק יעיק עליך. בשלב הזה אתה תעזוב וכבר לא יהיה איכפת לך מה הוא צועק.. זאב, חתול, וכו'. צא ולמד

למעלה