אני אנסה לענות לך לפי סדר
למה אני תומך ברעיון, ושוב זוהי דעתי האישית בלבד ויכול להיות שאני טועה (מותר לי, לא ?!?): 1. "רק נזק גדול, רק פגיעה באיכות החיים שלנו, רק תחושת מצור, רק הכנסה נוספת ל...מישהו (לחברת הניהול?)" - בוא ונעשה הפרדה בין פגיעה באיכות החיים שלנו לבין העלות: רעיון המחסום בא להלחם בתופעת הונדליזם והפשיעה בשכונה, כלומר בא להעלות את רמת איכות החיים. אפשר בהחלט לתקוף כל רעיון שיעלה על הפרק, אבל אפשר גם לראות איך אנחנו כתושבים נלחמים בפשיעה ומשתמשים בכלים העומדים לרשותנו כמו משא"ז, ניידת סיור בטחון, ואולי אפילו המחסום ... אם אנחנו חושבים שהמחיר מופקע, והניידת אמורה היתה להיות בכל אופן מהכספים שאנחנו משלמים ... בוא ונלחם בזה, בוא ונקים עצומה על הנושא הזה ועל שאלת המימון, אבל כאמור בוא ונפריד בין 2 הסוגיות: נחיצות המחסומים והביקורת, ועלויות. 2. "רגע, אבל איך השומר יידע מי תושב ומי לא? ינפיקו לנו תעודה שנצטרך כל פעם להציג? ..." - אפשר לפתור את הבעיה ע"י מדבקה שתוצמד לשמשת הרכב, אפשר למצוא עוד 1001 פתרונות ... השאלה היא האם אתה מעוניין בהגברת הבטחון האישי בשכונה ואם אתה, כתושב, מוכן לקחת חלק. 3. "... וכל מי שמבקר אצל ידידיו או קרוביו, או נוסע לסופר שלנו או למרפאה, או מסיע ילדים למגרש הכדורגל או לביה"ס או לחוגים - כל אלה יירשמו "(פרטים אישיים או מספר רכב)"? ..." - אז בשעות היום המחסומים לא יסגרו (פתרנו את בעיית הסופר והחוגים), הבעיה היא בשעות הלילה ? מה קורה כשאתה נכנס לאחד המושבים באיזור או לדוגמא לבית-אריה או הרבה ישובים קהילתיים ? אותו הדבר ... האורח מזדהה, פרטיו נרשמים (או לא ... אני ממש לא יודע) ו...זהו, לא קרה כלום. 4. " ... אתה מבין אלו פקקים זה ייצור? מדוע אנו אמורים לחיות בתנאים כאלה? מה קרה? מלחמה? האם אחוז הפשיעה אצלנו גדול מכל מקום אחר בארץ? לא נראה לך ש"קצת" מנפחים את השד?..." - יכול להיות שהדבר יצור פקקים בהתחלה, אבל אח"כ התנועה תזרום. התנועה העירה לגני-אביב היא בשעות הערב המוקדמות, אח"כ אפשר ללא כל קושי לווסת התנועה בלי לגרום לעומס מיותר או פקקים. מלחמה? אסון? ... יכול להיות ? ... מר "כדרלעומר1", כמה בתי בושת יש בגני-אביב ? כמה עסקאות סמים מבוצעות בגני-אביב ? כמה גניבות רכב ? בני כמה הילדים שלך ? (אם יש לך ילדים), האם אתה לא חושש שהם יגיעו לגיל בו ישדלו אותם לגראס (בתור התחלה). נכון שרוב האוכלוסיה מעדיפה לראות את חיי היום כחיי הלילה בגני-אביב אך לדעתי מי שמכיר מקרוב את עוברי האורח (והארחי פרחי) בשכונה בלילה, לא יכול להתעלם מזה ש ... כן ... יש פשיעה בגני-אביב ואני לא חושב שזה משנה סטטיסטית אם הפשיעה גדולה יותר בשכונה מכל שכונה אחרת ... נניח מוכרים סמים מתחת לחלון ביתך, זה היה משנה לך אם זו רק נקודה אחת ויחידה בכל העיר וסטטיסטית לעיר או לכל הארץ בשכונה היו הכי פחות סוחרי סמים מכל שכונה אחרת ? אני לא אומר שניתן למנוע את הפשע לחלוטין ... אבל המחסום יכול להפריע לחופשיות בה ניתן יהיה לסלק רכוש גנוב, ספקי סמים יתקשו להכנס עם רכביהם (לבנות היען שבינינו אני ממליץ לשאול את בני הנוער איך נראים רכבי הספקים שמסתובבים בשכונה) ... להמשיך ? כי חסר לי מקום כתיבה ... 5. "...ומה יעשו להם? יעצרו אותם בגין חרקות? יעצרו אותם בתור "אזרחים בהחלט לא תמימים"? בתור נכנסים ל"אחת הדירות המפוקפקות"? ..." איזו תלונה במשטרה נראית לך כזו שאפשר לטפל בה ? א. "בואו מהר, יש רכב לבן משתולל בני-אביב, עם 4 צעירים בתוכו שצורחים" ב. "יש רכב לבן שמשתולל בגני-אביב, בשעה האחרונה נכנסו 3 רכבים לבנים מדגמים X, Y, Z הנהוגים ע"י צעירים (וברכב היו 2 עד 4 נוסעים) ומספרי לוחיות הרישוי שלהם הם 1,2,3) לפני כשנה התלוננתי במשטרה על רכב משתולל עם 4 צעירים בתוכו ומסרתי את הצבע ומספר הרכב, מסתבר שהצעיר לקח את הרכב ללא רשות מאביו ונהג ללא רשיון בר תוקף ברכב (התנגש בעמוד חשמל בסוף רחוב רגבים והמשיך להשתולל) השוטרים חיכו לנהג ליד הבית ועצרו אותו. 6. "... מה יפריע ל"אזרחים בהחלט לא תמימים" להיכנס לפני פעילות המחסום והשומר, מבלי להירשם? ומה יפריע ל"אזרחים בהחלט לא תמימים" להיכנס ברגל? ..." - יפריע כן !!! ימנע מהם בהחלט לא !!! הרעיון הוא לא לחסום את השכונה הרמטית אלא לצמצם את היקף הפעילות. בוא ונקצין את העניין: גם למחנה צבאי ניתן להכנס "מסביב" ואתה יודע מה, גם לשוהים בלתי חוקיים שבאים לעבוד בישראל יש דרכים להכנס בכל זאת לישראל ... אז מה ??? צה"ל יפקיר את הבטחון כי זה לא ימנע מהם להכנס ? כעקרון תפקיד המחסום הוא "לעשות חיים קשים" למי שלא רצוי בשכונה כדי שיבחר בשכונה אחרת אולי, הרתעה מפני רישום ותיעוד כלשהו ובקרה. 7. "... ומה יפריע ל"אזרחים בהחלט לא תמימים" להגיע באוטובוס? השומר ירשום את הנתונים האישיים של האוטובוס? של כל הנוסעים? ..." - מדובר על שעות הלילה (רוב הפעילות העניפה שאנחנו מדברים עליו:חאראקות, כניסת רכבים לא רצויים, וכו' מתרחשת בשעות הקטנות של הלילה) 8. "... ומה יבלום "אזרחים בהחלט לא תמימים" שהם תושבי השכונה? ..." - כלום !!! תשאל כל נרקומן מתחיל וצרכן סמים ביזון מה הוא חושב על כך שאתה גר בגני-אביב - חותם לך ששלושת המילים הראשונות שתשמע יהיו: "איזה כיף לך". אתה יודע כמה צרכני סמים גרים בגני אביב ? לא ? הגיע הזמן שתתעורר 9. " ... ואם אתה מבין שחברת הניהול אינה ממלאת את התחייבויותיה, מדוע אתה תומך ב"יוזמה" שלה? ..." - שוב, אני חושב שהיוזמה שלה נכונה לצורך הגברת הבטחון ... אני לא מסכים עם המחיר !!! אם אתה מאמין שיש יתרונות למחסומים ולרכב הבטחון, בוא ונקים עצומה כדי להחזיר את רכב הבטחון ולהוזיל את עלות המחסומים או לחלופין בוא ונדרוש את פירוט המאזן של חברת הניהול ונדרוש ממנה להפריש את החלק שהיא חייבת ממילא להפריש לטובת הבטחון של גני-אביב. אם אתה כמוני, מעוניין בהגברת הבטחון אבל מוכן חושב שחברת הניהול צריכה לשאת בנטל גדול יותר ומחובתה לעשות כך, אז אין שום חילוקי דיעות בינינו, אני איתך. אביחי,