מכתב פיטורין-עזרה דחוף!!

מצב
הנושא נעול.

intenceman

New member
מכתב פיטורין-עזרה דחוף!!

מכתב פיטורין-עזרה דחוף!!
אתמול פוטרתי מעבודתי,לאחר שנה ושבעה חודשים. המעביד "משחק"איתי משחקים על הודעה של 30 יום מראש,ומציע לי הצעות לא על פי חוק. כשלא הסכמתי,מבקש ממני המעביד להחזיר את מכתב הפיטורין,בטענה שהוא רוצה לכתוב מכתב חדש. יש לציין שאני לא מאמין למעביד שלי,וחושד בו שהוא רוצה לחזור בו ,ולא לפטר אותי,ולרשום לי מכתב שאני התפטרתי,מה עלי לעשות??

תשובה

מכתב פיטורין-עזרה דחוף!!
אתמול פוטרתי מעבודתי,לאחר שנה ושבעה חודשים. המעביד "משחק"איתי משחקים על הודעה של 30 יום מראש,ומציע לי הצעות לא על פי חוק. כשלא הסכמתי,מבקש ממני המעביד להחזיר את מכתב הפיטורין,בטענה שהוא רוצה לכתוב מכתב חדש. יש לציין שאני לא מאמין למעביד שלי,וחושד בו שהוא רוצה לחזור בו ,ולא לפטר אותי,ולרשום לי מכתב שאני התפטרתי,מה עלי לעשות??
תשובה
לא ברור לי משאלתך האם אתה חושב שדרישתו של המעסיק להודעה מוקדמת של 30 יום היא מוגזמת או שהוא רוצה לתת לך פחות ימים הודעה מוקדמת. בכל מקרה, עפ"י חוק הוא חייב לתת לך הודעה מוקדמת של 30 יום ואתה חייב להיות נוכח בעבודה במהלך אותם 30 יום אם הוא דורש זאת. אני מציעה שתנסח מכתב קצר שבו אתה מבקש מהמעסיק להצהיר שביום XXX הוא פיטר אותך ונתן לך הודעה מוקדמת של XXX ימים ושכעת הוא מבקש את מכתב הפיטורים בחזרה כדי לכתוב אותו מחדש ושאתה מוכן למסור אותו לו עם חתימתו על הצהרה זו. אם הוא יחתום, השב לו את המכתב. אתה כבר מוגן באמצעות ההצהרה.

שיר ורד

New member
שאלות הבהרה והצעות

מכתב פיטורין-עזרה דחוף!!
שאלות הבהרה והצעות
1. האם שכרך שולם לפי משכורת חודשית קבועה או לפי ימי/שעות עבודה בפועל? 2. כמה ימי הודעה מראש ניתנו לך? 3. האם אתה נדרש לעבוד בתקופת ההודעה מראש, או שהמעביד ויתר על שרותך? הצעות: 1. צלם את מכתב הפיטורים שנמסר לך. 2. תבקש מהמעביד לראות תחילה את מכתב הפיטורים החדש, אם הוא מקובל עליך , תעשו החלפת מכתבים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה