מכתבי קוראים בעקבות הכתבה בידיעות "חתול מפלצת

honeypie

New member
מכתבי קוראים בעקבות הכתבה בידיעות "חתול מפלצת

אני קוראת את מדור מכתבי הקוראים שהתפרסם היום במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות, שנשלחו בעקבות הכתבה המפלצתית שפורסמה במוסף בשישי האחרון – "חתול מפלצת" ורואה כיצד תקשורת יכולה לעוות, להדגיש, להסתיר ולנסות להשפיע על קהל הקוראים באופן מגמתי , חד צדדי וככזה שיכסה על ערוותה. ידיעות אחרונות אמנם פירסמו כמה ממכתבי הקוראים, אך – מכתב ראשון שפורסם – הוא של התומך בכתבה שלהם. אחרי זה הגיעו כמה מכתבים מקוצצים ומצונזרים של קוראים שהביעו כעסם על הכתבה, בתוכם השתדלו להכניס בהתחלה עוד מכתב של תומך ובמרכז, בהדגשה ענקית עם תמונה בולטת – הכניסו את מילות אותו קורא התומך בחיסול חתולים ובתוכן הכתבה. ידיעות אחרונות הוסיפו חטא על פשע. חס וחלילה שמערכת עיתון "כה מכובד" תעז להודות בטעויות שעשתה. פשוט בא לי להקיא כשאני רואה את האופן בה בחרה מערכת ידיעות אחרונות להציג את הדברים. אני קוראת לכולכם – להפסיק לקנות את העיתון ! לא מגיע להם ליהנות מכספנו. יש מספיק עיתונים מאוזנים והגונים במדינה.

misty10

New member
חוץ ממערב וישראל היום

שגם הם לא הכי מאוזנים... איזה עוד עיתונים (שהם לא יעודיים כמו לאישה, או גלובס) אתה מכיר במדינתנו? באופן עקרוני אצלנו קוראים גלובס ולפעמים דה מרקר, אבל זה כי אנחנו מתעסקים קצת בתחום הזה... אני לא בעד לחסל את חתולי הרחוב, אבל בהחלט כן לצמצם את הנוכחות שלהם, אולי במבצעי עיקור וסירוס, הבעיה העיקרית עם זה, שאחרי שניים שלושה דורות, (של חתולים)צריך לעשות שוב מבצע כזה, וזה לא זול...

honeypie

New member
אז בואו נחסל

את כל מה שאיננו פרודוקטיבי ומתרבה ללא הפסק. יש לא מעט יצורים חיים כאלו במדינתנו. זהו הפיתרון ? להרוג ?

misty10

New member
אני אף פעם לא בעד חיסול.

מאיפה הבאת את זה, אני רק כתבתי מידע. אבל אם כל כך חשוב לכם המצב של החתולים ברחוב, אולי תקחו את כולם לבתים שלכם? זה לא מעשי, זה ברור לי... אבל הפתרון הוא אף פעם לא הרג, את זה לא הצעתי, גם לא בצחוק. אבל צריך להיות מעשיים, לפני כמה שנים היה מבצע בדרום שחברה שלי עבדה בו לעיקור וסירוס חתולים, זה עצר זמנית את התרבות של החתולים, אבל אחרי תקופה מסויימת, שהגיעו חתולים חדשים, כי בכל זאת אי אפשר לתפוס את כולם, זה השתנה שוב, והחתולים התחילו להתרבות שוב... וכוונה שלי שזה לא פתרון קסם, לעמותות אין את המשאבים לעשות את המבצעים האלו שוב ושוב בכל רחבי הארץ, כמות הכסף שלהם מוגבל. אולי אם כל אוהבי החתולים פה יתאחדו, יקימו איזה קרן כזאת, ויתרמו לשם מספיק כסף כדי לסרס לפחות חלק מחתולי הרחוב... מה דעתכם?

lol65

New member
וכמו תמיד

האזרח הקטן צריך לבצע את מה שהממשלה לא עושה. כמובן שלסרס חתולי רחוב זה פחות חשוב מלתת עוד מיליון לעזה, אבל אני באמת מאמינה שאם כל אוהבי בעלי החיים שיש בכנסת (ויש כמה כאלו) ילחצו מספיק, ניתן יהיה לפנות קצת מכספי המיסים למטרה זו. הבעיה היא שעם כל בעיות החוץ והביטחון שיש לנו, אף אחד לא רואה את הבעיות "הקטנות" יותר, אלה שמסתובבות לנו בין הרגליים כל יום. עד עכשיו לא ברור לי למה כל העמותות פועלות על תרומות, ואין שום תמיכה ממשלתית. זה בגלל שהחתולים לא משלמים מיסים?

honeypie

New member
התושבים משלמים מסים

אלו האוהבים חתולים וגם אלו שהחתולים מטרידים אותם. לכן, יש להקצות לכך כסף. זה סכום זעום לעומת המיליונים הנגנבים, מועברים למטרות חסרות תועלת, לפרזיטים שחיים על חשבוננו ועוד ועוד.

misty10

New member
זה בדיוק הנקודה...

אבל כשיש לך בעיות בטחוניות קשות, וכמה עשרות אלפי אם לא מאות אלפי ילדים רעבים, ועוד כמה צרות שהם קצת יותר גדולות מכמות אדירה של חתולי רחוב שמסתובבים בחוץ (ובינינו לא מפריעים כל כך לאלו שם למעלה, כיוון שהם לא מגיעים אליהם באמת... העמותות פועלות דרך תרומות, ועד שישתנו פני הדברים ככה זה יהיה, ואין להם מספיק כסף כדי לעשות מבצעים בכל רחבי הארץ, רק לידע למשל שגורי חתולים לא מעקרים, כך שהבעיה תפתר רק בחלקית.

honeypie

New member
דעתנו

אז מה, כל העיובדים הסוציאליים המוחים על מצב השכבות העניות - ייקחו אותם לבתיהם ? כל מי שמסייע להומלסים - אמור לקחתם לביתו ? מה השטות הזו. לא מספיק שמאכילי החתולים מקצים מכיסם ולא רק מאכילים אלא גם מממנים טיפולים רפואיים בחתולי הרחוב, אז הם גם צריכים לקחתם לבתיהם ? אם יש בעיה כלל ארצית, על המדינה לפתור אותה. אכן, היו מבצעי עיקורים בארץ באופן לא מסודר ולא שיטתי ולא הוקצו מספיק משאבים לכך. לו היתה המדינה - אותה מדינה שיש לה ברזבות כעת כמה מיליארדים - מקצה מספיק כסף להקמת רשות ארצית שתתכנן באופן מסודר עיקורים בכל הארץ - תוך כמה שנים הבעיה היתה נפתרת. אם רק מכבים שריפות ופה ושם יש קצת עיקורים - זה בודאי שלא יפתור את הבעיה.

misty10

New member
אוי, נו, זה היה בצחוק וגם כתבתי

שזה לא מעשי... ואני גם מבינה את זה. השאלה שהיתה אמורה להשאל כבר בהתחלה: מה לעשות עם הליכלוך שהשכנה שלי משאירה, אני לא יכולה לנקות אחריה שלוש פעמים ביום (כן, היא חושבת שהם כמו ילדים, ושלוש פעמים ביום זורקת שם כמויות אדירות של אוכל) אני מדי פעם כשיש לי זמן מנקה, אבל זה ממש לא מעשי לעשות את זה, אני לא נמצאת כל היום בבית, ואין לי חשק לנקות כל פעם את הטינופת שהיא זורקת, ונשאר בחוץ. יש למישהו רעיון? יש אפשרות לפנות לעיריה, אולי היא תוכל לטפל בבעיה? או כל רעיון אחר.

honeypie

New member
בזאת אני מסכימה איתך

האכלת חתולי רחוב צריכה להיות באופן לא יעורר אנטגוניזם, כי זה ייצור בומזרנג שממנו יסבלו אותם חתולים. תנסי למצוא מקום צדדי אלטרנטיבי שלא בולט לעין ולא מפריע להאכלת החתולים ולהראות לה ולהסביר לה שעלולים להיות שכנים שיתרגזו על הליכלוך ויפגעו בחתולים ואת בעצמך חוששת מזה. אני מקווה שהיא מניחה מזון יבש ולא שיירי מזון שיסריחו ויגמרו למיטרד. אם את תל אביבית ותיפני לעיריית ת"א - זה בסדר. אבל אם את גרה בעיר אחרת - אני לא סומכת על העירייה שלא תפגע בחתולים.

ניסית לדבר איתה?

אולי אפילו לתת לה כמה קופסאות פלסטיק שאת לא צריכה (אם אין לך ואת גרה באיזור השרון יש לי מלא לתת) או אפילו תבניות אלומיניום חד פעמיות - אם האוכל יהיה בפנים ובמקום מוסתר - נגיד מתחת לעץ, שיח או גדר- הבעיה שלך תפתר. במקרה הגרוע אפשר לדבר עם העיריה. הם לא יפגעו בחתולים כי החתולים הם לא הבעיה אלא השכנה.

misty10

New member
תודה על הרצון הגדול, גרה בצפון.

לדבר איתה לא עוזר הרבה, היא מבטיחה ולא מקיימת...

sadju

New member
אוהבי החתולים ומי שמטפלים בחתולי רחוב

עושים מעל ומעבר גם מבחינה כספית בקשר לחתולי רחוב זה לא משהו חדש פשוט קשה לשאר האנשים להתמודד עם טוב ליבם של האנשים שמרחמים על חתולי הרחוב וששלא חושבים רק על עצמם

honeypie

New member
הכתבה מתפרסמת

באתר תנו לחיות לחיות במדור כתבו עלינו. בקיצר - הכתבה, בהסתמך על חוות דעת של איזה פרופ' ועוד כמה "מומחים" מהחב' ל"הגנת" הטבע, קוראת לחסל חתולים ע"י הריגתם היות הוחתולים הפכו למיטרד סביבתי. אף אחד לא מתווכח ואין שום חדש בידיעה שיש ריבוי בלתי מבוקר של החתולים האומללים. השיטה לפיתרון - היא הפלצתית. הכתבה תיארה את החתולים כמפלצות נוראיות המאיימות על חיינו באופן הזוי.

lol65

New member
זו רק אני

או שהתיאוריה והשיטה מזכירות משהו דומה מהעבר?

honeypie

New member
זה קורה וקרה בעולם

ואנחנו, לצערי, למדים ומעתיקים שיטות פסולות אלו. לא רק את חשה כך.

למעלה