מכירים שימורי ממרח סלמון? אפשר להכין לבד בבית?

CapitanMorgan

New member
מכירים שימורי ממרח סלמון? אפשר להכין לבד בבית?

תודה

 

Maldini Girl

New member
לא מכירה, אבל

פעם הכנתי מאין ממרח סלמון
טחנתי במעבד מזון סלמון מעושן ושמנת מתוקה עד לקבלת מרקם ממרח סמיך, בשלב זה אפשר להוסיף פלפל, עירית וכדומה.
 

TCHM

New member
קרא שוב את מה שהיא כתבה כי כך מכינים את זה.

כתוב שמנת מתוקה.
וממתי מוצר חלבי ודגים עושה בלאגן בבטן?
 

Maldini Girl

New member
אני לא רופאה או תזונאית

ולכן לא יודעת לענות לך על זה ברמה הבריאותית.
אני יכולה להגיד לך שאנחנו הרבה פעמים מכינים וריאציות שונות של סלמון עם מוצרי חלב:
ממרח סלמון (כמו שכתבתי לך פה), סלמון בתנור/ במחבת ברוטב שמנת, כריך עם גבינת שמנת וסלמון,יש לי גם מתכון לקיש סלמון מעושן עם גבינת שמנת, ומעולם לא הייתה לי בעיה בבטן בגלל זה.
&nbsp
בכ"מ כמו שציינו השימוש הוא בשמנת מתוקה ובסלמון מעושן
מעבדים את הסלמון במעבד מזון ומוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה עד לקבלת המרקם הרצוי.
&nbsp
אני יודעת שמבחינת כשרות יש מי שאוסרים על אכילת דג וחבל ויש מי שמתירים, ואם יש בעיית כשרות או לחלופין רגישות מסויימת למוצרי חלב שגורמת לכאבי בטן, אין לי פתרון שאינו כולל את השמנת המתוקה, אולי לאחרים יש :)
 

jen711

New member
אפשר בבקשה את המתכון לקיש סלמון?

זה נשמע ממש טעים
 

Maldini Girl

New member
בכיף

אני לא בבית ואין לי גישה למתכון אז מקשרת אותך לפוסט מלפני כמה שנים בו נתתי את המתכון. http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/143138686/אוכל_ומשקאות/מתכונים
 

Maldini Girl

New member
לא יודעת. הפסקתי לעקוב. אבל בגדול

יש הרבה סוגים של סלמון מעושן בארץ, חלקם של חברות כמו תנובה וחלקם גם מיובאים, אפשר גם למצוא סוגים טובים במעדניות. אני בספק אם אכן כל הסוגים הורדו מהמדפים.
 

TCHM

New member
צודקת
...

נאסר על שימוש במוצר אחד והוא כלל לא היה על המדפים...
"חברת מעדני מיקי מודיעה על חשש להימצאות חיידק ליסטריה מונוציטוגנס
במוצר סלמון מעושן פרוס קפוא באריזות 500 גרם - שנמכר רק למסעדות..."

ניתן להשיג סלמון מעושן מצוין בכל מקום ומהרבה יצרנים/יבואנים.
 

milch

New member
זה הסוג המועדף עלי

עישון חם תוך שליטה כמעט מלאה על התוצר.
את הסלמון אני לא דג בעצמי...
.

 
הכי טוב

גם אני מעשנת בעצמי
פעם גם עשיתי ממרח (דווקא לא מסלמון, מפורל מעושן) - עם ביצים, שמן זית, שום ולימון (או בקיצור עם איולי ביתי)
אבל הכי טוב ככה כמו שהוא (בת החמש שלי גורסת שהכי טוב סלמון בכלל בלי להפריע לו בשום צורה)
 
למעלה