הם עדיין בתיק?
מכירה ני'ע לקיזוז מס סוף שנה
שאלה יש לי כמה ניירות ערך שבהם אני מופסד ויש לי גם איזה נייר ערך אחד שבו אני + 8% מה כדאי לי לעשות ?
הם עדיין בתיק?
אם כן אז אל תיגע. שווה לעשות קיזוז רק אם כבר מימשנו בפועל נייר אחר ושילמנו בגינו החודש מס עודף - ואז שווה למכור, ואחכ מייד לקנות, נייר מופסד כדי לקזז ולא לשלם עודף מס. לחילופין, אם מכרנו השנה נייר מופסד ועדיין יש לנו קיזוז עודף, ואז שווה למכור ולקנות נייר מורווח כדי שלא נפסיד את הקיזוז. כל עוד לא נגעת בניירות אז הפסד או רווח הם וירטואלים ולא ממוסים ולא צריך לגעת. אם הכל עדיין רק על הנייר ואם גם חושבים לעשות רה-אירגון אז כדי שלא תהיה לך תסבוכת וסתם תשלם עודף מס אז הייתי מחכה לשבוע הבא, כדי שנהיה בחודש חדש ושנה חדשה ויהיה פחות סיבוך. אם לא חשבת לעשות רה-אירגון אז אפשר להשאיר כמו שזה ולממש רק כשבאמת תרצה לממש. זה אפילו יותר מסובך מזה כי שווה לעשות את המכירה והקניה רק בניירות סחירים מאד בהם ה spread (הפרש בין שער קניה למכירה) הוא זעיר ונמדד בשברירי אחוז והקונה והמוכר הם בסכומים גבוהים שמאפשרים לך לבצע את הפעולה במהירות. בניירות קטנים הקנס גבוה יותר ויכול להגיע אפילו לכמה אחוזים שלמים ושם התרגיל לא כדאי או שצריך לארוב לזמן טוב עם קונה ומוכר צמודים. בכל מקרה בשנה הבאה אני יכול להציע שתיגש לנושא הקיזוזים לא ברגע האחרון אלא תתייחס אליו נאמר חודש קודם. ככה יש לך זמן לעשות הכל בנחת, בלי לחץ.