מכיוון שנמאס לי ואני פשוט חייב

divertigo

New member
מכיוון שנמאס לי ואני פשוט חייב

לסיים את ה20 צלילות אז החלטתי שאני מסיים ת'6 צלילות האחרונות בים תיכון מצדי שלא יהיו מהנות- למרות שאין דבר כזה :) עכשיו גם אני שונא את החוק המטופש הזה צריך המלצות על מועדונים קרובים לראשון לציון

mikifish

New member
חבל

יש הגיון בריא לחוק זה. ראה- רשיון נהיגה לפני שאתה יכול לנהוג לבד יש תקופה של חצי שנה שבא אתה מתאמן נוהג ולידך מלווה אם רשיון ותיק יותר או הדבר בצלילה את לומד מצוללים ותיקים יכולים להעיר לך הערות מתקנות 2) מעדוני צלילה ת"א אוקטופוס אמפיבי (הים גרוע) שיש שבת

קותי

New member
חבל

החוק הזה נטול הגיון ובריא רק למועדוני הצלילה שמרויחים עוד כמה שקלים מהצלילות המודרכות בתשלום. האנלוגיה שלך, מיקיפיש, לוקה בחסר: תאר לעצמך שבנהיגה תקנת "נהג חדש" היתה שתנהג בחודשים הראשונים עם מורה לנהיגה (בתשלום)
אם מה שהיה מנחה את יוצרי ההוראה (הבלתי חוקית, אגב) הזאת היה הבטיחות של הצולל החדש, היו אולי מנסחים את זה כך שצולל חדש היה חייב לצלול עם צולל ותיק, או צולל בכיר יותר, את הצלילות הראשונות. אבל לחפש הגיון אצל אלה שהוציאו את ההוראה השערורייתית הזו? נו באמת.

לונית

New member
נקודה מעניינת!

איך, באמת, מנוסח החוק (תקנה, לא?)? כי אם הניסוח הוא 'בליווי DM ומעלה', אז בעצם התנהגות המועדונים בזויה יותר מהחוק עצמו, כי כמו שנאמר כאן- יש היגיון מסויים בלחייב (או לפחות להמליץ בחום) צולל חדש לצלול עם צולל ותיק ומנוסה, אבל זה כל DM יכול לספק. וזה יכול להתבצע בלי הוצאות מטורפות, ורק עם קצת ניג'וס למציאת הסנג'ר התורן, ואז רק מי שלא מצליח להתארגן על DM מזדמן ילך על מודרכת ממועדון, בתשלום. כבר כמה זמן אני משחקת ברעיון של מרד מועדונים, כביכול נגד האינטרסים הכלכליים שלהם, אבל מבחינתי אם היה מתארגן משהו כזה- מועדון שלא היה מצטרף לא היה רואה את פני יותר(הפסד לכשעצמו), אפילו אם זה היה סנובה או משהו (לא סביר, אבל לצורך המחשה). מה דעתכם? יש פרצה בחוק\תקנה, שיכולה להפוך את זה לאפשרי? (ד"א- ראיתי פרסום של מנטה על 9 מודרכות חינם כולל ציוד למי שעושה אצלם עכשיו *+**. שווה)

אורי-

New member
ע"פ התקנה זה צריך להיות בתשלום

אופס... כמובן שהתקנה לא באה בגלל כסף. אבל זה צריך להיות דרך מועדון(דייבמאסטר או מדריך , אפילו פעילים , חייבים חסות מועדון לכיסוי ביטוחי) , אם תמצאי מועדון שיעשה את זה בחינם - בכיף....

mikifish

New member
לקותי

יש משהו בדבריך . התשלום למעדון עבור הצלילה הוא אולי כבד לצולל צעיר אך בהחלט כדאי גם למועדן וגם לנסיונו של הצולל שצולל בלווית dm או מדריך ב20 צלילות הראשונות (צובר נסיון,יותר רגוע בצלילה, ולמד בטוח עוד משהו מה20 צלילות המודרכות)

אילוניק

New member
מיקי

אין ספק ואין על כך עוררין שזה טוב למועדון כלכלית לצולל צעיר זה לא כבד כלכלית זה כבד להורים שלהם אין הרבה ילדים עובדים בטווח של צולל צעיר( ואם כן אני יכול להצטער על כך ) ולמה אתה חושב שצולל צעיר לא יכול לצבור ניסיון ולהיות רגוע בצלילה DM למשל עם המון שנות צלילה והרבה צלילות מה הופך את המועדון לטוב יותר מצלילות שלי עם בני

mikifish

New member
חלילה .

טוב מאוד אם לצולל יש אפשרות לצלול אם משהו בעל נסיון ( אולי חבל שאין הבחנה במעדונים אם מי צולל הצוללן) אך יש הרבה שאין להם אם מי לצלול,ואז הם צוללים אם חברים מהקורס ולא פעם יצא לי לראות צוללים חדשים הורסים אלמוגים או סתם שאובי אבק .וחבל. אין ספק שצריך לעשות הפרדה בין אדם שיורד לצלול אם חבר בעל צלילות מרובות לבין זוג שסיים קורס אתמול

אייזיק

New member
לפי חוק הצלילה

לפי חוק הצלילה המטומטם, אין למוביל צלילות, (דייבמסטר/דייבקון), או למדריך שום סמכות ללא גב של מרכז צלילה. אם מרכז צלילה לא אישר זאת, דייבמסטר או מדריך אינם מוסמכים ללוות צוללים ב-20 הצלילות הראשונות. אם מרכז הצלילה אישר זאת, הופך הדבר לצלילת מועדון ובו הדייבמסטר קיבל חסות של מועדון...וכפוף להוראות המועדון.

אילוניק

New member
מיקי חבל!!!!!!?????

הגיון בריא אכן יש בזה וזה ההיגיון של שמיעת הגלין גלון בקופה הרושמת של המועדונים ולגבי הנהיגה אם זה כל כל בריא אז בוא תסביר לי את הבריאות ומעשה שהיה ויהיה עוד מלא פעמים עברתי טסט וקיבלתי רישיון חצי שנה לא נהגתי בכלל כי אין לי או לאבי אוטו ביום ה- 182 נפלה ליידי ההזדמנות לקבל רכב אני לא חייב בנהג מלווה ואין לי באותו רגע אפילו חצי דקה ניסיון מעשי ומה על אותו נהג שהמלווה שלו שתה בפאב ןהוא חצי שיכור ודוגמאות לא חסר ואחרון ותראה את זה דרך העניים שלי על הבן שלי חל חוק ה-20 חייל שהשתחרר מהצבא לוקח מענק ועושה קורסים בקצב רצחני עד גבול המכונה ומוסמך למדריך לפי החוק מותר לו לצלול עם בני מודרכת ואילו אני דייב מסטאר ומעלה עם ניסיון של כמה מאות צלילות לא יכול לרדת עם הבן שלי לצלילה דרך מועדון ולמי לדעתך יהיה יותר איכפת יותר חשוב להוציא את הבן שלי בריא ושלם מהמים למדריך או לי שלא לדבר למי יש יותר ניסיון במים לי או למדריך חדש תחת המים מה שקובע זה הניסיון ולא כל התיאוריות שמעל המים אתה מבין אני צריך לשים את חייו של בני אצל זאטוט בן 21 שגמר קורס מדריכים יש לו אוליי 100 צלילות בשם חוק דבילי ואינפנטילי שכל כולו זועק ריח וסירחון לכיוון הקופה של המועדונים ותקן אותי אם אני טועה איפה ולמה

divertigo

New member
אתה יכול לצלול עם הבן שלך אבל

לא לבד הכוונה הבן שלך עם מדריך ואתה מצטרף

yochaib

New member
אילוניק אתה יכול לצלול עם הבן שלך

רק לא בארץ הקודש ועל קח יאמר המקום הזה מדינת ישראל לא ראוי למגורי אדם...

אילוניק

New member
divertigo אתה לא מגלה לי את

אמריקה בוודאי שאני יכול לצלול איתם אבל מי משלם למדריך אתה ברור שלא ואם אני משלם אז נשארנו עם אותה בעיה של לסחוט מהצולל החדש עוד יותר כסך ממה שעולה הקורס (כלומר ממני כאבא שלו

קותי

New member
עזוב אילוניק, חבל על המילים

יש אנשים שאף פעם לא יבינו. כאשר מדינה עושה טעות ומחוקקת חוק מיותר לחלוטין (חוק הצלילה) שנותן כוח למי שנמצא בעמדה המתאימה, תמיד יהיו אנשים קטנים, עם רגשי נחיתות, שברגע שיגיעו לעמדת כח, ינצלו אותו לרעה. הרשות לצלילה עשתה את זה ועושה את זה כל הזמן. ההוראה הזו שאין לה תוקף חוקי, מצטרפת לשורה ארוכה של שטויות שעושים שם. וזה לפני שאנחנו מדברים על מעשים שלא נעשים בגלל טפשות או חוסר הבנה אלא על מעשים שנעשים בכוונה, תוך ניצול סמכויות לרעה. האשם המקורי בהוראת 20 הצלילות טמון במחוקק שהיה מספיק טיפש לתת כוח בלתי מוגבל, בלי שום אמצעי פיקוח מינימלי. האנשים הקטנים שמנצלים כוח זה וחוסר פיקוח זה הם העכברים המתגנבים אל החור הגדול שפתח המחוקק.

ילוטייל

New member
יש דרך לטפל בזה - חכה שניה, תיכף..

לא אלמן ישראל ויש דרך לטפל. חבל שנלחצים מהנושא ונותנים לאחרים לדרוך לכם על הראש. כדאי מאוד שהמועדונים יבדקו טוב את עצמם עם מי הם הולכים, היום עסל מחר בסל
ודי לחכימא - קותי. כל הנושא שווה בדיקה מכל הכיוונים כולל לדעתי פניה מסודרת לאלו המפורטים מטה: מבקר המדינה נציבות שירות המדינה משטרת ישראל נציב תלונות הציבור הרשות להגנת הצרכן כמדומני יש כאן ק-ר-ט-ל של מועדונים, מסתווה להנאתו במסכה של "החלטות רשות הצלילה" - מה נאמר - טיסות לאילת, מלונות עלק ביקורות - חשוב לבדוק הכל והפעם לא להשאיר אבן לא הפוכה. טוב למי יש זמן להצטרף???

Squid

New member
חברה אתם נלחמים בזבובים!

לא חבל על האנרגיות? "ק-ר-ט-ל"? אמיאט? תמורת כמה עשרות מאד בודדות של שקלים חדשים אתה רוכש לעצמך את הזכות לחתום לעצמך/ילדך/אישתך וכו' את החוברת המטופשת שאותה בודקים המועדונים. על מועדון הצלילה ANEMONE REEF SOUTH PACIFIC DIVERS כבר שמעתם? גם הם לא זה בסדר!!!!!!!!!! ועל זה נאמר If you can't ween them, join them.

למעלה