מכיוון שאין מיקוד בהסטוריה מורחב

מכיוון שאין מיקוד בהסטוריה מורחב

אין לי מושג מה המבנה של המבחן... תאמינו לי אפילו מה ירד ומה לא ירד אין לי מושג... בליינד לחלוטין. אני מרחיבה על קרקוב בשואה ועל א"י,הקמת המדינה-פלישת צבאות ערב עד להסכמי הנשק... השאלה שלי היא כמה שאלות בבגרות יש על כל נושא ואיך הולכת הבחירה ... ואם למשהו יש עזרים בנושא שיכולים לעזור לי אז זה יהיה מצויין כי מלבד סיכומים של החומר אין לי כלום... אני צריכה מבחנים לדוגמא,שאלות לדוגמא כדי שאני אוכל להתכונן למתכונת באופן קצת יותר רציני... תודה מראש

מיקוד בהיסטוריה מורחב

ודאי שיש מיקוד בהיסטוריה מורחב. הכנסי לקישור הבא בכל נושא יש חלוקה לשאלות "גדולות" ו"קטנות". את צריכה לענות על שאלה אחת גדולה מתוך שניים בכל נושא (בדרך כלל שאלה של שני סעיפים) ועל עוד שאלה אחת קטנה מתוך שתיים. בכל נושא: השאלה הגדולה, משקלה - 35 נק' ואילו השאלה הקטנה, משקלה 15 נק'. לגבי שאלות. אני ממליץ שתקחי את המיקוד המצורף, ותהפכי כל סעיף במיקוד לשאלה פוטנציאלית. להלן קישורים למבחנים לדוגמה (הערה, מדובר בגרסה האקסטרנית שזהה לגרסה האינטרנית מבחינת השאלות, רק שהניקוד מעט שונה, בגלל שתלמידים אקסטרנים נדרשים לענות על שלושה נושאים):

../images/Emo6.gifאני מדברת על ספר מיקוד ../images/Emo3.gif

קצת קשה לי להבין הוראות של מיקודים ושל בחינות בגרות -זה ממש מעצבן אז אני כותבת את מה שהבנתי ותוכל בבקשה לומר לי אם אני צודקת ואיפה אני טועה? קרקוב ישנן 4 שאלות מהנושאים כדלקמן : נושא ראשון - המדיניות הנאצית עד הקמת הגטו(מתחלק לתת סעיפים) נושא שני-גטו קרקוב עד תחילת ביצוע הפתרון הסופי(מתחלק לתת סעיפים) נושא שלישי-גטו קרקוב במהלך הביצוע הסופי(מתחלק לתת סעיפים) נושא רביעי-המאבק במחתרתי וחיסול הגטו(מתחלק לתת סעיפים) מה שהבנתי הוא שמכל פרק כזה הם צריכים לתת לנו שאלה...ואני בסה"כ בוחרת 2 שאלות (אחת מכל שני פרקים)? מלחמת העצמאות : פרק 1 - המלחמה בין צהל לבין צבאות ערב פרק 2 -ניצחון ישראל במלחמה והסכמי שביתות הנשק פרק 3-המדיניות הציונית בשאלת ירושלים בין שתי מלחמות עולם המדיניות הציונית בשאלת ירושלים במלחמת העצמאות. גם כאן מכל פרק תינתן שאלה? ובסה"כ מכל שני פרקים אני בוחרת שאלה? אני מצטערת על בישול המוח,זה פשוט כמו סינית בשבילי בשביל המתכונת בהסטוריה ב' הייתי צריכה להתכונן על איך לבחור שאלות ולא על החומר עצמו... זה נכון להפוך את המיקוד לשאלות
תודה על הקישורים הם אחלה...

וואי אוף...השאלות על קרקוב מצויינות

אבל השאלות על מלחמת העצמאות לא לגיטימיות עבורי כי התקופה הזאת ירדה במיקוד. אני צריכה שאלות על פלישת צבאות ערב והסכמי הנשק...וירושלים... אם זאת טירחה עבורך אז אני אוותר כמובן =]

שאלות על מלחמת העצמאות

אם תמתיני עד מחר, אוכל להעביר לך שאלות רלוונטיות על נושא מלחמת העצמאות.

לגבי המיקוד של נושאי הבחירה שלך

הבנת נכון את ההוראות. גם לגבי הנושאים הנדרשים וגם לגבי מבנה המבחן: שאלה גדולה ושאלה קטנה בכל נושא (סה"כ - עונים על ארבע שאלות בבחינה).

כמה שאלות על מלחמת העצמאות:מורחב

1. הצג שלושה שלבים בדרכה של ירושלים המערבית להפוך לבירת מדינת ישראל. 2. הצג את עיקרי התוכן של הסכם שביתת הנשק עם ממלכת עבר הירדן בנושא ירושלים. 3. הצג שלושה מההשגים של מדינת ישראל במסגרת הסכמי שביתת הנשק משנת 1949. 4. תאר את כיווני הפלישה של צבאות ערב ב15 במאי 1948 והסבר את מטרות כיווני הפלישה. 5. הסבר שני מחדלים של מדינת ישראל מול צבאות ערב הפולשים ושניים מההשגים של צה"ל בחודש הפלישה.

לא.

אלו שאלות הלקוחות מבחינות שנערכו בבית הספר בו אני מלמד, לפני שנתיים. נושא מלחמת העצמאות כנושא של בגרות מורחב, מתקיים זו השנה השלישית בלבד, כלומר מה ששלחתי לך היו כל השאלות שנשאלו בבגרות.

למעלה