מכה לקדימה:ראשי ערים מהדרום עוברים לליכוד

מכה לקדימה:ראשי ערים מהדרום עוברים לליכוד

עוד מכה לקדימה: ראשי ערים עוברים לליכוד
נוכח מצבה הקשה של קדימה בסקרים החליטו לפחות ארבעה ראשי רשויות מקומיות גדולות מהדרום לעזוב לטובת מפלגת השלטון • יחד איתם צפויים לעבור עוד רבים מתומכיהם
מצבה הקשה של קדימה והידרדרותה בסקרים האחרונים גורם לה לאבד גם את אחד העוגנים החשובים של המפלגה - התמיכה של חלק מראשי הרשויות המקומיות. מספר ראשי ערים ומועצות מאזור השפלה והדרום כבר הודיעו על עזיבתם את קדימה לטובת הליכוד.
עיתון מעריב

צורי80

New member
מאוד חשוב וקריטי

כעת שקדימה קורסת חשוב מאוד שרוב בסיס התומכים שלה יקרוס לתוך הליכוד

בדיוק, מפלגת "קדימה" השחירה את מדינת ישראל

בכל התחומים וראוי שהיא תעלם מהמפה הפוליטית כדי שנחזור לשפיות פוליטית ומנהיגותית בין שמאל לימין.
מפלגות המרכז הוכיחו שהם לא יותר מכאוס פוליטי ובמדינה שלנו ההחלטה צריכה להיות ברורה בין שמאל לימין. הליכוד והעבודה יכולים להכיל בתוכם את מצביעי המרכז כל אחד ונטייתו ולא צריך מפלגה שכביכול מיצגת את המרכז. אין חיה כזו ו"קדימה" (ראה גם "שינוי" ועוד..) הוכיחה את זה יותר מכל דבר אחר. בשביל מרכז תמיד ניתן לעשות ממשלת אחדות. בכל מקרה נקווה שהפעם גוש הימין-מרכז יעבור את ה- 70 מנדטים ולא יצטרך לאף מפלגת שמאל-מרכז(האמת שלא ממש קיימת כזו).

זה תלוי בהרכב רשימת הליכוד לכנסת

אל תשכח שבבחירות האחרונות המנדטים של קדימה לא הגיעו מבסיס התומכים של הליכוד, אלא מהחלק השמאלי של המרכז ומהשמאל ולכן מפלגת העבודה ומרצ קרסו.
כיום חלק נכבד מבסיס התומכים של קדימה עובר ל"יש עתיד" או חוזר למפלגת העבודה ולחלק הזה אין ממש מה לחפש בליכוד. לאחרים יהיה מה לחפש בליכוד אם לליכוד תהיה רשימה מתונה. אם רב הרשימה תהיה רשימה דנונית-יריבית- חוטובלית-פייגלינית, אין להם מה לחפש בליכוד.
אז לפי ה"חשוב מאוד" שלך, חשוב מאוד שהליכוד ישמר את מרידור, איתן, ריבלין, בגין וסער ברשימתו.

מה יתן שיקרסו אלינו עוד קומוניסטים?

חיים כץ כבר קרס אלינו, צריך עוד כמוהו עד שנהיה מפלגת העבודה?

תומכי קדימה רחוקים מקומוניזם עוד יותר מתומכי

הליכוד המובהקים. קדימה הייתה מפלגה יותר קפיטליסטית מהליכוד.
גם תומכי מפלגת העבודה ברובם רחוקים מקומוניזם כרחוק מזרח-ממערב.
דווקא לא מעט מתומכי מפלגות שנחשבות כמחנה הימין הרבה יותר קרובים לקומוניזם. למשל מצביעי יהדות התורה או חלק ממצביעי ש"ס ומצביעי האיחוד הלאומי.
בשנת 2006 האיחוד הלאומי וחלקים בליכוד רצו להכתיר את עמיר פרץ (!!!) כראש ממשלה.

בראש מ.העבודה היום עומדת מצביעת חד"ש לשעבר

קשה מאד להתעלם מזה. ואתה צודק לגבי "קדימה" הם מפלגה שמאלנית קיצונית בתחום המדיני וקפיטליסטית חזירית בתחום הכלכלי.

קדימה לא שמאלנית קיצונית בתחום המדיני

היא גם לא הייתה מקשה אחת. עותניאל שנלר, צחי הנגבי או אבי דיכטר הם שמאל קיצוני בתחום המדיני?
מה בדיוק ההבדלים בין העמדות המדיניות של מרבית חברי הכנסת של קדימה לבין העמדות של מרידור או איתן?
למה אתה קורא שמאל קיצוני בתחום המדיני? ומה זה בעיניך מרכז וימין-מתון בתחום המדיני?
נניח שאני תומך בפשרה טריטוריאלית ביהודה ושומרון ורואה בחלק מהישובים היהודים שם ישובים שהיה עדיף שלא היו קמים ומתנגד להקמת מאחזים בצורה פרטיזנית ללא החלטה ממשלתית מסודרת, אז אני שמאל קיצוני בתחום המדיני?

לא מעניין אותי ממש אלו עלי תאנה ...

נמצאים ב"קדימה" או ב"ליכוד", קדימה במהותה מפלגה שקמה לצורך סידור כסאות ולא יותר מזה. שנלר וצחי זו רק הוכחה לזה. צחי הלך עם אולמרט עד הסוף, למרות, הסכם השלום ההזוי של חילוק ירושלים וויתור על כל חלקה טובה והחזרת חלק מהפליטים(שמאל קיצוני). ימין-מרכז מבחיניתי , זה לא להתנגד לשום ישובים חדשים בא"י שקמים ועם זה לכבד את החוק. חלוקת ירושלים לא תתקבל בשום משא ומתן. הכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית על ידי כל מדינות ערב שכך הם מוותרים על זכות השיבה לחלוטין. וכן אוטונומיה ערבית על חלק קטן ביו"ש שהציבור הערבי שם ינהל את עצמו.
אני האחרון שיגדיר אותך(אבל אתה נמצא במרכז-ימין בדעותיך ע"פ התגובה הנ"ל זה דיי ברור).

מה ז"א עלי תאנה? כלומר מדובר באחיזת עיניים?

התשובה שלך מעט מבלבלת אותי. כי לפי ה"עלי תאנה" וההגדרה שלך "וכן אוטונומיה ערבית על חלק קטן ביו"ש שהציבור הערבי שם ינהל את עצמו" (כלומר אוטונומיה פונקציונלית ומקומית בלבד), הליכוד היא לא מפלגת ימין-מרכז. זה הליכוד של יצחק שמיר וזו מפלגת ימין-ימין. מה בדיוק ההבדל בין ההגדרות שלך להגדרות של הבית היהודי או של אותם חלקים באיחוד הלאומי שלא תומכים בטרנספר?
לפי מה שאתה כתבת, ואם זה בעיניך ימין-מרכז, אז בתחום המדיני אני לא ימין-מרכז, אלא מרכז-שמאל. אני בעד פשרה טריטוריאלית שתיצור למדינת ישראל גבולות מוכרים וברורים ולא בעד קנטונים ערבים. וגם אלה שאתה מכנה אותם עלי תאנה אינם ימין-מרכז, אלא מרכז-שמאל.

אז עכשיו אשאל אותך שאלה: אם העמדות המדיניות שלי הן כפי שרשמתי למעלה והעמדות הכלכליות-חברתיות שלי הן קפיטליזם מתחשב, ולכן לא הליכוד ולא מפלגת העבודה מתאימות לי? איזה אופציה אחרת תהיה לי אם לא תהיה מפלגת מרכז שמקפלת בתוכה עמדות מדיניות וכלכליות כפי שכתבתי?
למעשה האופציה שלי תהיה לא להצביע כלל.

קדימה היתה זקוקה לצד ימין בשביל להקרא מפלגת..

מרכז ולכן היה בה שולים מאד רחבים. מה שגרם להתרסקותה בסופו של דבר זה מיעוט ימיני מול רוב שמאלני קיצוני במפלגה, לא אני אמרתי את זה אלו חברי הכנסת של קדימה שציינו שהמפלגה הלכה שמאלה ממרץ כל שכן שנאת חרדים. אבל באותה תקופה זה שיחק להם טוב, היה ביניהם שמאל קיצוני, ימין (שנלר, צחי!?, דיכטר?!.. ) ושמאל מרכז. רוב רובו של הליכוד הוא ימין-מרכז ולא ימין- ימין. הליכוד בכל מערכת בחירות מאז בגין תמיד תמך בשלום עם גבולות ביטחון ושמירה על התנחלויות ביו"ש. זה לא ממש חדש.
כמו שאמרתי בהתחלה, אני לא יכול להגדיר אותך, כל אדם מגדיר את עצמו. אני יכול רק להתווכח על הדעות . אני מאמין שאתה תמצא את עצמך באחד מהמפלגות הקיימות, את זה אתה צריך להחליט עם עצמך וללכת אחרי מה שאתה מאמין. מדינת ישראל לא זקוקה למפלגת כסאות נוספת. בסופו של דבר ממשלה מורכבת משלל מפלגות שמיצגות את רוב הציבור.

בא ניקח את אהוד ברק וארבעת חבריו במפלגת

העצמאות. במפה הפוליטית כפי שצריכה להיות לדעתך, באיזו מפלגה לדעתך הם היו צריכים להשתבץ?

לחזור למפלגת העבודה ולהיות הצד ה"ימיני"במפלגה

יותר נכון כפי שהיתה מפלגת העבודה לדורתיה לפני ממשלת רבין.
ח"כ לא חייבים להיות מתואמים 100% עם מצע המפלגה תמיד היא יכולה להכיל יותר, קצוות ושולים. מפלגה חייבת להיות יותר פתוחה, אחרת היא מצמצמת את קהל בוחריה, אבל הכיוון הכללי צריך להיות ברור וח"כ של המפלגה צריכים לקבל את דעת הרוב בהצבעות בכנסת.

אוקיי, והאם לדעתך לישראל ביתנו יש זכות קיום

עצמאית?
מה מבדיל בין הליכוד לישראל ביתנו שמצדיק את קיומה בנפרד?
מה מצדיק את ההפרדה בין יהדות התורה לש"ס?

droriko

New member
העצמאות היא מפלגת שמאל מובהקת

היא גם התנגדה להפיכת מכללת אריאל לאוניברסיטה

שאלה נוספת:

תוכנו של נאום בר-אילן של נתניהו (ואני שואל כרגע על התוכן כפשוטו ללא השאלה האם נתניהו באמת התכוון ברצינות או לא) - האם זה ימין-מרכז, מרכז, מרכז שמאל, שמאל, או שמאל קיצוני?
והאם התוכן הזה מייצג את הליכוד?

ההגדרה שאתה כתבת לגבי האוטונומיה הערבית לא תואמת את נאום בר-אילן.

מדינה מופרזת = אוטונומיה. תואם לחלוטין.

כמובן שנתניהו הוכיח במשך 4 שנים שלא ניתן לוותר על התנאים היסודים שלנו ולכן לא היתה שום התקדמות.

לא ממש

האם המדינה המפורזת הזו תהיה חברה באו"ם? האם יהיה לה רצף טריטוריאלי? האם יהיו לה נמלי תעופה משלה? מטבע משלה? האם על מנת לעבור משכם לחברון לא יהיה צורך במעבר במחסומים ישראלים ובאישור ישראלי? האם יציאה לירדן וחזרה תהיה תלויה בישראל או לא?
ההבדל בין אוטונומיה למדינה מפורזת הוא שבראשונה ישראל ממשיכה להיות מעורבת בחיים האזרחיים של תושבי האוטונומיה ואילו בשניה ישראל לא מעורבת בחיים האזרחיים של תושבי המדינה המפורזת.

נאמר בפרוש שהם ינהלו את חייהם ...

אין לנו שום רצון להיות הגננת שלהם, אבל, גם צבא וכל כריתה של בריתות עם מדינות אויב לא יהיה להם. בעקרון שאלת שאלות טובות ולכן זה מסביר עד כמה זה מסובך ולא פשוט. לדעתי שום הסכם לא יהיה כי הערבים לעולם לא יקבלו אותנו כמדינה יהודית.
מה דעתך בנושא ירושלים?

למעלה