מכבי תל אביב - מכבי חיפה

frankthe

New member
הייתי אתמול במשחק

כמה דברים:
מכבי ניצחה למרות ניהול משחק לא הכי טוב של בלאט. למה אני טוען את זה?
כי סילבן לנדסברג שמר פעם אחר פעם על דונטה דמית. ברור שהוא לא מסוגל לשמור עליו ולכן פעם אחר פעם דונטה נכנס לסל מול לנדסברג ועשה לעיו סלים קלים - ככה חיפה חזרה למשחק ברבע השלישי. למה לא לשים את גיא פניני שישב כמעט כל הרבע השלישי בחוץ, את בלו, או אפילו את אינגלס (גרוע ביותר) בתור גוף גדול על דונטה? ברגע שסילבן לא שמר על דונטה אלא פניני נכנס, דוין סמית נכנס, אז הסלים הקלים של דונטה נפסקו ומכבי חזרה שוב להוביל
המזל של מכבי שהיא פשוט יותר עמוקה ויותר מאוזנת מחיפה ואת זה אני כותב אפילו שרייס נתן משחק ענק אתמול. חיפה בנויה על דונטה, רנדל, דונטה דונטה ועוד פעם דונטה... כאשר שני שחקנים שלך קולעים 70 אחוז מהנקודות שלך אז אתה בבעיה כי לפעמים השחקנים האלה עושים טעויות ואז אין מי שיכפר על הטעות
השפוט היה בינוני כרגיל
הקהל של מכבי נתן תצוגה מרשימה למדי למרות ש:
האקוסטיקה באולם היא נוראית
האחראי על מערכת ההגברה הוא חתיכת בן.... הרמקולים תקועים מול הראשים של האנשים והעוצמה מחרישת אוזניים. פעם היה כזה דבר ביד אליהו ואז הקהל חינך את המערכת לא להחריש לקהל את האוזניים. רוצים רעש? תביאו משחק מעניין וחשוב ותראו איזה תצוגות הקהל הזה נותן - (ראה סדרת חצי גמר השנה מול מילאנו או הפיינל פור האירופי).
עוד מילה - הכרוז של מכבי חיפה הוא נוראי, כל ר הוא מגלגל בצורה מעצבנת. ררררררררררריאן רררררררררנדל, ההטייה וההטעמה של המילים לא נכונות. הוא גם מנסה להעיר את הקהל על ידי אמירה של המילה - קהל. מה הקהל אמור לעשות עם המידע החשוב הזה? קהל. שי סידי אמנם משוגע (ועוד עם קבלות) אבל בהחלט מחובר לקהל ומחבר את הקהל לקבוצה וזה נותן לקהל תחושה אחרת לגמרי.
יש לי עוד יום עמוס בעבודה היום, אני כבר נופל מהרגליים והשעה רק 7 וחצי בבוקר.
יום נעים!

נקודה אחת

נכון שלנדסברג לא יכול לעצור את סמית , בעיקר כי לא לימדו אותו לשמור כמו שצריך , כי לדעתי פיזית ואתלטית הוא אמור להיות.
אבל בטח שגם פניני לא, ובטח שלא אינגלס.
רק דווין סמית יכול לשמור את דאנטה בהצלחה, אפילו על בלו הוא עשה סל בחפירה.

אילן די

New member
ההנהלה כמובן

דני ורקנאטי צריכים לעבוד איתו על זה אבל הם מעדיפים להשתזף בקאנטרי.

dark happy shadow

Member
מנהל
כמו ש lb22 אמר חוץ מחיסרון במתקן אימונים לגבוהים ושאר הקיצוצים יש עוד דברים שאנחנו לא יודעים עליהם שגורמים לבעיות במכבי ולא קשה לדעת איזה קבוצות בעלים גורמים לאותן בעיות למועדון.

לנדסברג היה צריך לעזוב לאירופה בקיץ ולזרוק את מכבי לפח ולהפתח בקבוצה שיש לה תקציב לאמן שחקנים לשם שינוי תמיד. חוץ מזה שבמכבי ניצחון ליגה על גליל יותר חשוב מלתת דקות משחק לשחקנים שצריכים דקות ואם המאמן נתן דקות לצעירים ההנהלה מיד מכניסה לו דקירה בגב. תביט בשחקן שהלך לספרד והצליח שם שפה בישראל קברו אותו לחלוטין ואם יחס כזה ממכבי אני בספק שהוא ירצה לחזור אלינו בעתיד.

הסיבה שרייס, היקמן, פארגו אוחיון ואחרים כמוהם הגיעו לפה היא ההנהלה החדשה והפחות טובה כשמקרים כאלה לא היו עם ההנהלה הישנה שידע להחתים שחקנים וכיצד לתת לשחקן יחס!

waviram

New member
לנדסברג לא שומר טוב

בגלל מגבלות בתקציב של מכבי? מה קשור?

לנדסברג לא שומר טוב בגלל שלא בראש שלו להשקיע בהגנה... מה שמעניין אותו זה לקלוע. גם דיוויד בלו היה ככה לפני 6-7 שנים, וכולנו יודעים איפה הוא היה כשהוא "למד פתאום" לשמור...

waviram

New member
בלאט החליף כ"כ הרבה שומרים על דונטה סמית'

כדי לפזר את העבירות שלו בין כמה שיותר שחקנים. דווין סמית' יצא ב- 5 עבירות, דיוויד בלו גרר 4 עבירות לאורך כל הרבע האחרון. אם רק שניהם היו שומרים על דונטה, הם היו מסתבכים בשלב מוקדם יותר.

לגבי פניני ולנדסברג - זה לא כ"כ משנה מי מהשניים האלה ישמור על דונטה סמית'... את שניהם הוא אוכל באחד-על-אחד.

נראה איזה הפתעות בלאט יכין לנו ליום רביעי...

זו קצת שערוריה

השמירה של השופטים על סמית.
ובכלל השופטים שרקו לחיפה כאילו הם מנהלים להם את העבירות שלא יצא מישהו ב-5.
למכבי שרקו על מבטים.

שומו

New member
על איזה שמירה של השופטים על סמית אתה מדבר

שרקו לו לפחות 3 עבירות תוקף ברבע השלישי בלבד (
), כולן מפוקפקות משהו.

מפוקפקות בראש שלך

אולי אחת היתה מפוקפקת , פספסו 4 עבירות אחרות.
רנדל עשה 9 עבירות ברורות.
בכלל חיפה שומרת על הרגליים , דוחפת רגליים לשחקן התוקף כשעובר את המגן , זו עבירה, והשופטים לא שרקו את זה באופן קונסיסטנטי, לפחות פעמיים רנדל , יבזורי, רייס , גם סמית.
סגנון המשחק הכוחני של דאנטה סמית מתחנן מישהו יתייצב לו בדרך לפניו , ועל דברים כאלה הוא קיבל 3 תוקף, לפעמים הדחיפה שלו שקופה מדי.

ובהגנה על סמית

שרקו לו כמעט על כל מגע עם שחקני מכבי.
כולל כששחקנים עומדים מתחת לסל עם ידיים מורמות כמו שצריך, מגעים כאלה הם לא פאול אחרת לסופו מגיע 200 במשחק.

sms050697

New member
לא מפוקפקות ולא נעליים

ישבתי (או יותר נכון עמדתי) בשורה הראשונה מעל הסל שליד הספסל של מכבי, קרי הסל אליו נשרקו כל 3 עבירות התוקף של סמית', ואני משוכנע שהייתה לי זווית הרבה יותר טובה משהיו לשלושת השופטים בסיטואציות האלה, ותשמע, אלה היו בבירור עבירות תוקף.
בכלל, דונטה סמית' הוא שחקן ענק, באמת. ורסטילי, חכם, שעדיין יש לו לדעתי אפסייד לא מבוטל והוא אול אראונד בכל רמ"ח אבריו.
אבל, הוא צריך להבין שהוא לא משחק בארה"ב אלא באירופה, ושהוא לא יכול להעיף מרפקים כשהוא נכנס לסל בלי חשבון, או לחילופין לבצע צעדים מובהקים שלא בדיוק ברור לי איך לא שרקו לאורך כל המשחק כשהוא משחק בפוסט (הוא פשוט קופץ עם הכדור ללא כדרור!).
אגב, גם השופטים רצוי שיבינו שהשיפוט כאן הוא שיפוט של אירופה ולא של ליגה אחרת בה משוחקת סדרת גמר...

התחושה שלי היא

שהשופטים כל הזמן מנסים לקזז את יתרון האיכות של מכבי בהחמרה עם מכבי בשריקות וסלחנות לכל מיני שטיקים.
אז מה אם סופו ענק? זה אומר שמותר להיתלות עליו? להרביץ לו? סופו מקבל שריקות רק בתנאי שרואים מהתנועות שלו שבאמת המגן הפריע לו (גם זה לא תמיד), אם יש מגע של פאול גם כשזה לא מזיז לסופו מגיעה לו השריקה , בדיוק כמו שאף אחד לא מקזז לו את החסרון שבגלל הגודל שלו גם בלי הנטיה שלו לדחוף ידים , קל מאד ליצור איתו מגע ולהוציא ממנו עבירה.
אבל בכלל , רייס והיקמן עוברים שחקנים שדוחפים להם רגליים לתוך הגוף ללא תגובת המשרוקית , טיוס חוטף בקפיצות להאלי הופ מכות של ממש ואם הוא מצליח להשלים האלי הופ אף אחד לא שורק לו, הרבה פעמים גם אם לא מצליח.
היחיד שמקבל במכבי איזשהוא קרדיט מהשופטים זה רייס.

waviram

New member
על זה בדיוק דיברתי לפני חודשיים...

אמרו לי כאן שאני מתבכיין.

אילן די

New member
הבעיה של סופו היא בעיה של כל שחקן גדול

תשאל את שאקיל אוניל כמה אנשים השתמשו בו כקולב וכמה מכות הוא חטף.
בגלל שהאנשים האלה חזקים מאד פיסית, הפאולים שעושים עליהם לא נראים כאלה משמעותיים. מה שצריך לעשות זה להביא את רודי פרננדס שיעביר פה סדנה להוצאת פאולים תוך שימוש בדרמטיזציה ותיאטרליות. הוא מספר אחד בדברים האלה.

waviram

New member
יש בזה משהו

דונטה סמית' ביצע את הרביעית שלו פחות או יותר בתחילת הרבע הרביעי, ומאז לא שרקו לו כלום למרות שהיה על מה לשרוק לו...

waviram

New member
אגב, שיבוץ השופטים לגמר הוא מהגרועים שיכולנו

לקבל... ספי שמש, עומר אסתרון וארז גוריון. שופטים קרחים זה בד"כ רע למכבי... לצערנו קיבלנו שלישיה כזאת.

טוב, לפחות לא קיבלנו את השופט שמוסר אסיסטים להלפרין במאני טיים של המשחק...

געגועים לבכר, לביטון ולזריף. כל שופט נורמאלי מוצא את עצמו בחוץ.

עמיקם10

New member
פיני כמובן נותן למכבי-לא רואה שמכבי מפסידה

ראיתי כבר 39 דקות שירושלים הובילה לכן מה שחשוב זה השיפוט.וסופו.כשהפסידו לצסקא ולריאל השנה ראיתי שמכבי טובה לא פחות מהם-והגביע אכן בתל אביב.
לחיפה היו משחקים שבוקשי עברה את נס ציונה. יד אליהו פשוט יתפוצץ עליהם. .

עמיקם10

New member
חיפה חזרה למשחק-קבוצה טובה אבל השופטים

נתנו לה איזה 2-3 נקודות מתנה.

למעלה