מכבי תל אביב אלופת המדינה לעונה 2012-2013

pgprince

New member
מכבי תל אביב אלופת המדינה לעונה 2012-2013

אליפות שנייה ברציפות ואליפות מס' 20 בתולדות המועדון (16 מקום המדינה)

pgprince

New member
כמובן. קצת על המספרים של מכבי העונה

מכבי ת"א היא הקבוצה העשירית בהיסטוריה שזוכה ב-2 אליפויות רצופות לפחות.
אחוזי הצלחה העונה (כרגע 78%) יותר טובים מתקופה מקבילה אשתקד (75%).
מכבי ת"א העונה גם אלופה המבוגרת אי פעם - ממוצע גיל 28.2

משנת 1963 לא זכה מאמן זר באליפות בישראל עד שבאו אוסקר וסוזה.

מכבי ת"א היא קבוצה שניה שלוקחת אליפות אחרי קמפיין מוצלח באירופה (הפועל ת"א לקחה דאבל ב-2010 והגיעה לשלב 32 הגדולות באירופה קאפ).

Benedictus3

New member
היסטוריה זה מקצוע קשה

במיוחד כשמדובר בנתונים שקשורים לקבוצות אחרות
אמנם קבוצת סמרטוט בעונה המתקרבת אל סופה, אבל ב 1994, מכבי חיפה זכתה באליפות (עם 81% הצלחה) אחרי עונה לא רעה באירופה, בה הגיעה לשמינית גמר גביע אירופה למחזיקות גביע, הדיחה בדרך את טורפדו מוסקבה, וניצחה בפארמה 1:0 (סיימה את דרכה במופע פנדלים אופייני...)

לעומת זאת - ב 2002-3 מכבי חיפה הגיעה לשלב הבתים בליגת האלופות - מה שרוב אוהדי הכדורגל בארץ שכחו תודות לתצוגה הבאה באותה מסגרת - שם סיימה במקום השלישי עם 7 נקודות שבאו משני נצחונות 3:0 על אולימפיאקוס ועל מנצ'סטר יונייטד. באותה עונה הפסידה את האליפות ל... מכבי תל-אביב על חודם של שני שערי זכות...

dongadonga

New member
שכחת עוד פרט משמעותי

באותו קמפיין אירופי ב02/03 חיפה הוגלתה ושיחקה בקפריסין עקב המצב הביטחוני. ובכל זאת...

Benedictus3

New member
אכן

ו 20000 אוהדים חיפאים יצאו שלוש פעמים לקפריסין לראות את קבוצתם, אבל מה זה לעומת אלפיים אדומים שנסעו לכל קצוות העולם וזכו שיעשו עליהם סרט, יכתבו עליהם שירים ומחזה תיאטרון... איפה הם ואחיהם הצהובים ואיפה אוהדי ההצלחות החיפאים שמדמיינים שפעם הייתה להם קבוצה באמת טובה...

pgprince

New member
לא מזלזל בהישג אבל...

באותה תקופה (בעיקר בגביע מחזיקות) היו צריכים לעבור שלב מוקדמות אחד וישר נכנסים להגרלה ראשית. אז למעשה, מכבי חיפה עברה סיבוב 1 והודחה בסיבוב שני שזה שמינית גמר.

pgprince

New member
לא עושה לי טוב ולא עושה לי לא טוב

רק קצת פרופורציות לגבי המשחקים באירופה עד שנת 2000

טל8511

New member
ושום מילה על השיטה החדשה

של פלאטיני שבה קל לעלות לליגת האלופות...

droriko

New member
לא רק זה

חיפה ב-94 שיחקה בליגה הרבה הרבה יותר חזקה (ואני כבר לא מדבר על מכבי שרצה איתה לאליפות אלא על עוד כמה קבוצות)
גם הליגה ב-2003 היתה יותר חזקה, כשחיפה נלחמת על האליפות עם שני קבוצות חזקות. להפסד האליפות צריך לשקלל גם את העזיבה של יעקובו בינואר שמן הסתם פגעה בקבוצה.

droriko

New member
מה גם שחיפה השקיעה גם בגביע

כאשר מכבי של השנה פשוט ויתרה עליו

מתן276

New member
האימפריה חזרה במלוא עוצמתה

אני עוד זוכר איך צחקו עלינו שהחתמנו את איינבינדר(רק אתמול שער ובישול) וטב"ח. הכי מתוק יהיה להשלים מול חיפה 4 מ-4 העונה(אאל"ט הפעם האחרונה שקבוצה ניצחה את כל משחקיה מול חיפה באותה עונה זה אנחנו ב-98/99)

למעלה